Niazgah نیازگاه

پیگیری مطالبات صنفی کارگران بوسیله سامانه پایش کار

پیگیری مطالبات صنفی کارگران بوسیله سامانه پایش کار

نیازگاه: نیازگاه: پایداری مشاغل و صیانت از کارگران، جلوگیری از حوادث ناشی از کار و پیگیری وضعیت بنگاه ها و مطالبات صنفی کارگران از با اهمیت ترین اهداف راه اندازی سامانه پایش کار محسوب می شود.



به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، اجرای صحیح قانون کار همیشه یکی از دغدغه های وزارت کار بوده و پس به استناد مفاد قانون کار، نظارت بر حسن اجرای قانون کار و مقررات مربوط به آن همچون وظایف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بشمار می رود.

موضوع طبقه بندی مشاغل برمبنای ماده ۴۹ قانون کار، ساماندهی تشکل های کارگری و ایجاد تشکل ها در بنگاه ها برای پیگیری حقوق و مطالبات صنفی به سبب فصل ششم قانون کار، تشکیل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار در واحدهای تولیدی به سبب ماده ۹۳ قانون کار، رعایت انضباط کاری در واحدها به سبب ماده ۲۷ قانون کار و پایداری مشاغل و صیانت از نیروهای کار از اهم دغدغه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، بدین جهت در امتداد ارائه خدمات شایسته به جامعه کار و تولید و برای آنکه اطلاعات کامل تری درباب موارد مذکور در اختیار وزارت کار قرار گیرد، سامانه ملی پایش کار اسفند ماه سال قبل رونمایی و در وبگاه وزارت کار به وجود آمد.

مهمترین اهدافی راه اندازی سامانه ملی پایش کار، ارتقای راندمان و پایداری مشاغل، صیانت از نیروهای کار و پیش گیری از وقوع حوادث ناشی از کار است.

با استفاده از این سامانه اطلاعات مربوط به تشکیل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار، اجرای طبقه بندی مشاغل و ساماندهی تشکل های کارگری در بنگاه ها در قالب خوداظهاری کارفرمایان در اختیار وزارت کار قرار می گیرد تا در تصمیم سازی های مربوط به جامعه کار و تولید به کار گرفته شود.

بر اساس گزارش ها، تا پایان مهر ماه امسال اطلاعات ۵۰۰ کارگاه در سامانه ملی پایش کار به ثبت رسیده است.

علی حسین رعیتی فرد - معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تایید این آمار به ایسنا می گوید: صیانت از نیروهای کار یکی از اهداف مهم سامانه پایش کار بشمار می رود و انتظار داریم در بحث صیانت از کارگران و نیروهای شاغل و جلوگیری از حوادث ناشی از کار این سامانه وزارت کار را یاری دهد.

وی می گوید: در فاز نخست کارفرمایان به شکل خودارزیابی اطلاعات واحد تولیدی، تعداد کارگران، شیفتهای تولید، وضعیت طبقه بندی و قراردادهای کار را در سامانه ثبت می کنند و اطلاعات پایش شده به ارزیابی بهتر و اتخاذ تصمیمات شایسته در عرصه تولید و کار کمک می نماید.



معاون وزیر کار همچون مزیت های سامانه را تسهیل در ورود به آن بدون دریافت کد کاربری و رمز ورود دانسته و می افزاید: ورود به سامانه فقط بوسیله ثبت کد کارگاهی صورت می پذیرد.

رعیتی فرد پیش تر از تمام واحدها و کارگاه های مشمول قانون کار خواسته بود تا اطلاعات مربوط به کارگران خود و مواردی نظیر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، تشکیل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار و کمیته های انظباطی را در سامانه ثبت کنند.

سامانه پایش کار در امتداد قانون کار شکل گرفته و کلیه بنگاه های تولیدی مشمول قانون کار موظفند اطلاعات کارگران و نیروهای خودرا به سامانه اعلام نماید. در گام نخست، این اطلاعات به شکل خوداظهاری در سامانه بارگذاری می شود و بازرسان کار هنگام مراجعه به کارگاه ها اطلاعات را با وضعیت موجود تطبیق می دهند.

کارشناسان و فعالان حوزه کار براین باورند باتوجه به آنکه تا قبل از این آماری از وضعیت بنگاه ها و نیروهای شاغل در آنها و پیگیری مطالبات صنفی کارگران در اختیار نبود، راه اندازی سامانه ملی پایش کار گام مثبت و موثری در راستای تجمیع اطلاعات مربوط به کارگران، وضعیت حقوق و دستمزد، قراردادهای کار، طبقه بندی مشاغل، صیانت از نیروهای کار، رعایت ایمنی و بهداشت محیط کار و انظباط کاری در واحدها خواهد بود.

این سامانه به صورتی بانک اطلاعات کارگاه های تولید مشمول قانون کار بشمار می رود بدین جهت طبق قانون کار، همه بنگاه ها و کارگاه هایی که دارای کد کارگاهی بوده و کارگران مشمول قانون کار و بیمه شده دارند، ملزم به گردآوری اطلاعات نیروهای کار خود در سامانه هستند.

به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، در حاضر سامانه ملی پایش کار به آدرس http: //payeshkar.mcls.gov.ir در وبگاه وزارت کار بارگذاری شده و کارفرمایان با ارائه کد کارگاهی می توانند ضمن ورود به سامانه، اطلاعات مورد نیاز را ثبت کنند.

مطابق ماده ۱۹۲ قانون کار، کارفرمایان موظفند آمار و اطلاعات مورد نیاز وزارت کار را برمبنای بخشنامه ای که به تصویب وزیر کار می رسد، تهیه و عرضه کنند.




1401/10/20
16:17:10
5.0 / 5
491
تگهای خبر: بانك , تعاون، كار و رفاه اجتماعی , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی