سامانه مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی
نیازگاه: به گزارش نیازگاه، در جهت بهبود فضای کسب و کار کشور و تسهیل صدور مجوزها، سامانه مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی افتتاح شد.
به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، یکی از موثرترین روش های پشتیبانی و پایدارسازی کسب و کارها در کشور، گسترش و هدایت صنعت مشاوره کسب و کار است. مشاوران به کسب و کارها کمک می کنند تا با شناسایی نقاط قوت و ضعف خود و شناخت بازار هدف و روش های نوین بازاریابی و تولید، درصد موفقیت در کسب و کار خویش را بالا برند.
در حال حاضر مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی بعنوان یکی از بازیگران زیست بوم کارآفرینی کشور به منظور کمک و عرضه مشاوره های تخصصی به کارآفرینان و متقاضیان راه اندازی و توسعه کسب و کار از سال ۱۳۹۰ بر مبنای مصوبه شورای عالی اشتغال بوجود آمده اند. از مهم ترین اهداف ایجاد مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی میتوان به ارتقاء و توسعه زیست بوم کارآفرینی منطقه ای و ملی، تسهیل انتقال تجربه، دانش، فناوری و یادگیری بین اجزای زیست بوم کارآفرینی، عرضه مشاوره های تخصصی کارآفرینی مبتنی بر دانش کاربردی، کمک به بهبود فضای کسب و کار، پشتیبانی از راه اندازی استارتآپ ها و کمک به تأمین مالی فعالیت های کارآفرینانه از راه اتصال صاحبان سرمایه به کارآفرینان اشاره نمود.
در روزهای اخیر در جهت بهبود فضای کسب و کار و تسهیل صدور مجوزها، سامانه مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی افتتاح شد. این سامانه به نشانی https: //moshavere.mcls.gov.ir و با اتصال به درگاه ملی مجوزها (G۴B) شروع به کار کرده است. در فرآیند صدور مجوز از راه این سامانه، متقاضیان می توانند در چارچوب شخصیت حقیقی یا حقوقی غیردولتی ضمن بارگذاری مدارک و مستندات لازم در سامانه، مجوز فعالیت خویش را به صورت آنی دریافت نمایند.
نظارت بر صدور مجوز مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی به صورت پسینی توسط ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها طی مدت سه روز کاری بعد از صدور آنی مجوز انجام می پذیرد. ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها بعد از ثبت درخواست متقاضی، نسبت به بررسی مدارک و مستندات و در نهایت تأیید و یا عدم تأیید مجوز وی اقدام می کنند.
امید ملک، مدیر کل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به راه اندازی سامانه مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی می گوید: بعد از صدور مجوز، نظارت به صورت پسینی توسط ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها صورت می گیرد و ادارات کل استان ها در چارچوب هیأت ارزیابی مکلفند ظرف مدت ۳ روز کاری بعد از صدور آنی مجوز، نسبت به بررسی صحت مدارک و مستندات دارنده مجوز اقدام نمایند.
به گفته وی در صورت عدم صحت مدارک و عدم برخورداری متقاضی از شرایط لازم، هیأت ارزیابی تا پیش از اتمام مهلت تعیین شده موظف است مجوز فرد متقاضی را از اعتبار ساقط کند.
ملک مبحث رتبه بندی مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی را یاد شده قرار داده و می گوید: بحث رتبه بندی مراکز یکی از مهم ترین اقداماتی است که به منظور ارتقاء کیفیت خدمات مراکز صورت می گیرد و این مسئله در سامانه دیده شده و در فاز دوم و تکمیلی سامانه عملیاتی خواهد شد.
بر اساس آمارها تا آخر سال ۱۴۰۱ تعداد شرکتهای دریافت کننده مجوز ۹۳۰ شرکت و تعداد کل مجوزهای مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی ۱۳۱۹ مورد بوده که از این تعداد ۷۸۱ مورد مجوز مراکز مشاوره، ۲۱۰ مورد مجوز شتاب دهنده، ۱۵۲ مورد فضای کار اشتراکی و ۱۷۶ مورد مجوز کافه کارآفرینی بوده است.
هم اکنون مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی تحت عنوان چهار مجوز مرکز مشاوره، شتابدهندگی، فضای کار اشتراکی و کافه کارآفرینی هستند و متقاضیان امکان دریافت مجوز تمام یا هر یک از چهار خدمت را با عنایت به شرایط و ضوابط دستورالعمل مربوطه دارند.
مرکز مشاوره
یکی از انواع مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی است که به صاحبان ایده، استارت آپ ها، کارآفرینان و سرمایه گذاران در همه مراحل کسب و کار مشاوره داده و نقش هدایت گر دارد. این خدمات می تواند به صورت مجازی و در سامانه هم عرضه شود.
شتاب دهنده
یکی از انواع مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی است که به عرضه خدمات شتاب دهندگی می پردازد و به منظور رسیدن به مراحل بالای رشد، کسب و کارها را از مراحل ابتدایی شکل گیری مورد حمایت قرار می دهد. این خدمات می تواند به صورت مجازی و در سامانه هم عرضه شود.
فضای کار اشتراکی
از دیگر انواع مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی است که در آن امکاناتی شامل فضای استقرار، فضای گفتگو و اتاق جلسات، تجهیزات و ملزومات کاری و اداری نظیر دسترسی به اینترنت پرسرعت به صورت مشترک در اختیار افراد یا تیم های ایده پرداز و استارت آپ ها قرار داده می شود
کافه کارآفرینی
یکی دیگر از انواع مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی است که با فراهم کردن مکانی عمومی، امکان برقراری تعاملات اجتماعی بین کارآفرینان، دولت، سرمایه گذاران، صاحبان ایده، دانشجویان و سایر اعضای اکوسیستم را تسهیل کرده و امکان شکل گیری شبکه های سیال بین افکار مختلف برای خلق و یا توسعه نوآوری را به وجود می آورد. زمینه های فعالیت هر یک از چهار نوع خدمت فوق و همینطور شرایط آن در دستورالعمل مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی تبیین شده است.
به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، پیش تر دستورالعمل ایجاد و نظارت بر مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی با عنایت به رویکرد صدور آنی مجوزها و اتصال به درگاه ملی مجوزها مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته و توسط معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار به ادارات کار استان ها ابلاغ گردیده بود. همچون اصلاحات انجام شده در دستورالعمل میتوان به کاهش مراحل اداری، حذف برخی استعلامات، اعطای مجوز به شخصیت حقیقی علاوه بر شخصیت حقوقی و طرح رتبه بندی مراکز اشاره نمود.
منبع: niazgah.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب