Niazgah نیازگاه
سفیر ایران در اكسپو ۲۰۲۵ اعلام كرد

باید عقب ماندگی ها را جبران کنیم

باید عقب ماندگی ها را جبران کنیم

نیازگاه: سفیر ایران در اکسپو 2025، ضمن تاکید بر این که رویداد اکسپو فرصت و ظرفیتی است که باید آنرا مغتنم شمرد، اعلام نمود که هم اکنون از برنامه ریزی ها کمی عقب هستیم و بایستی برای جبران آن تلاش کنیم؛ ضمن این که بهتر است وزارت خارجه برای رفع موانع حضور ایران در اکسپو 2025 ورود کند.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، بامداد امروز (یکشنبه) نخستین جلسه ستاد ملی مشارکت در اکسپو ۲۰۲۵ اوزاکا - ژاپن در محل نمایشگاه با حضور نمایندگان نهادهای مختلف دولتی همچون سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد، وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه و... انجام شد.
احمدرضا علایی طباطبایی- کمیسر ژنرال (سفیر) جمهوری اسلامی ایران در اکسپو ۲۰۲۵- اظهار داشت: اکسپوها یکی از آورده های مهم بین المللی هستند که به عنوان دومین یا سومین رویداد بین المللی از آنها یاد می شود. رویدادی با حضور تعداد زیادی از شرکت کنندگان از سرتاسر جهان که در یک بازه زمانی طولانی شش ماهه دور هم جمع می شوند و فرصتی مغتنم از زوایای مختلف برای کشورها بشمار می رود.
وی ضمن اشاره به نگاه برخی کشورهای قابل مقایسه با ما به لحاظ توسعه یافتگی، که به رویداد اکسپو دارند، اشاره کرد: کشورها از اکسپو به عنوان یک ظرفیت و فضای مهمی که می توان از آن بهره برداری نمود، استفاده می نمایند. تصمیم گیری در مورد اکسپو ۲۰۲۵ از قریب به هفت سال پیش انجام شده است. هم اکنون BIE (نهاد تصمیم گیر و برنامه ریز برای نمایشگاه های بین المللی اکسپو)، از اکنون درحال برنامه ریزی برای نهایی کردن کشور میزبان اکسپو ۲۰۳۰ است و در ماه آتی (نوامبر) رای گیری در فرانسه به انجام می رسد تا یکی از سه کشور کره جنوبی، عربستان سعودی یا ایتالیا، برای میزبانی اکسپو ۲۰۳۰ انتخاب شوند.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران اعلام نمود: تا حالا حضور ۱۵۳ کشور برای اکسپو ۲۰۲۵ اوزاکا ژاپن قطعی شده است. برای ما نیز موضوع مشارکت در اکسپو دارای اهمیت است و در کلاس کشورهای توسعه یافته (و درحال توسعه) قرار خواهیم داشت و یک پاویون ۹۰۰ متری را در اختیار خواهیم داشت.
علایی طباطبایی ضمن اشاره به این که در اکسپوی دبی به لحاظ محتوایی، حضور ضعیفی داشتیم، اشاره کرد: این ضعف ها را خودمان نیز قبول داشتیم و بسیار زمان را از دست دادیم؛ به شکلی سه-چهار ماه از رویداد گذشته بود و در آذر و دی ۱۴۰۱ هنوز خیلی از فضای در اختیار ایران، خالی بود. همانطور که اشاره شد، تعدادی از مشکلات مربوط به از دست دادن زمان بود و زمانیکه آن هم از دست برود و فرصت کوتاه باشد، تصمیمات نیز به سرعت و غالبا به دور از کارشناسی و تحلیل اتخاذ می شود. ضمن این که اکسپوها هر پنج سال برگزار می گردد که تغییر دولت ها در ایران بر روی اجرای اکسپوها سایه می اندازد؛ از همین روی هم وزیر فرهنگ و ارشاد در مصوبه هیات دولت درباب اکسپو حکم کمیسر ژنرال را برای نماینده ایران در اکسپو مصوب کرد و چند روز پیش این حکم توسط معاون اول رییس جمهوری ابلاغ گردید.
وی با اعلان اینکه هم اکنون هم تا حدودی از برنامه عقب هستیم، اظهار امیدواری کرد با برنامه ریزی های بموقع، این عقب ماندگی جبران شود. حضور رسمی ما بر طبق مصوبه ۲۴ تیر ماه ۱۴۰۲ هیات دولت نهایی شد.

چالش ها کدامند؟
سفیر ایران در اکسپو ۲۰۲۵، در ارتباط با چالش های پیش روی این رویداد و اقداماتی که برای اجرای بهتر لازمست، اشاره کرد: نخستین مسئله ما بحث تامین بودجه است؛ باتوجه به خاصیت منحصر به فرد اکسپو، برگزاری پاویون در نمایشگاه اکسپو دارای هزینه بالاست و پیش بینی می شود که هزینه ای بیش از ۳۰ میلیون دلار نیاز داشته باشیم. بر طبق مصوبه دولت، پیشنهاد بودجه بایستی توسط وزیر صمت و ارشاد به سازمان برنامه داده می شد که این پیشنهاد ارائه شده و امیدوار هستیم که به نتیجه برسد و بتوانیم قسمتی از بودجه را امسال دریافت نماییم تا بتوان قرارداد پاویون را منعقد کرد.
مدیر عامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی بیان کرد: یکی از مسایل دیگر ما این است که هنوز ژاپن نه برای ما حساب بانکی افتتاح کرده و نه به ما اجازه ثبت شرکت داده است، البته این مساله از طرف وزارت خارجه کشورمان درحال پیگیری است و با حضور سفیر ژاپن هم جلساتی برگزار شده است و حتی سفیر ژاپن به ما قول داد تا زمان مشخص این کار صورت گیرد که به موعد زمانی پایبند نبود، بدین سبب وزیر صمت طی نامه ای از وزیر امور خارجه خواست تا این مساله پیگیری شود.
علایی طباطبایی اشاره کرد: بااینکه تا حدودی زمان را از دست داده ایم، اما امیدواریم با برنامه ریزی حضوری آبرومند در اکسپو اوزاکا-ژاپن داشته باشیم.
وی افزود: اکسپو ۲۰۲۵ کانسای-اوزاکا ژاپن به جهان فرصتی می دهد تا در یک مکان گرد هم آیند تا موضوع زندگی را کشف کنند. این نمایشگاه تعاملات بین افراد با ارزش های متنوع از سرتاسر جهان را تسهیل می کند و در نتیجه شبکه های انسانی جدید و کوشش های خلاقانه به وجود می آورد. اکسپو ۲۰۲۵ با غلبه بر بحران جهانی فعلی، صیانت از زندگی مردم و تأمل در زندگی و سبک زندگی، امیدهای آینده ای روشن تر را با جهان به اشتراک خواهد گذاشت.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در اکسپوی ۲۰۲۵ در ارتباط با مفهوم اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن، اظهار داشت: این رویداد به مفهوم "آزمایشگاه زندگی مردم" است. این مفهوم نشان دهنده رویکرد اکسپو در راستای عملی کردن این مساله است و به عنوان راهنمایی برای اجرای عملی پروژه ها عمل می کند. متمایزترین خاصیت اکسپو ۲۰۲۵، کوشش برای ارائه تصویری واقع بینانه از جامعه آینده نه فقط ز طریق فکر، بلکه بوسیله عمل است.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی دومین چالش پیش روی برای حضور ایران در این رویداد را عدم افتتاح حساب بانکی توسط ژاپنی ها اعلام نمود و اظهار داشت: باوجود چند بار وعده مسئولان ژاپن، هنوز ژاپنی ها برای ما افتتاح حساب بانکی نکرده و اجازه ثبت شرکت هم نداده اند. این مساله بسیار برای ما نگرانی به وجود آورده است که اگر انجام نشود، چالش بزرگی خواهد بود.
گفتنی ست که رویداد اکسپو ۲۰۲۵ از ۲۴ فروردین لغایت ۲۱ مهر ماه به میزبانی ژاپن در نمایشگاه بین المللی اوساکا در جزیره مصنوعی Yumeshima (یومهشیما) برگزار می شود. طبق پیش بینی ژاپن ۲۸ میلیون نفر بازدید خواهند کرد که ۳.۵ میلیون نفر از این جمعیت غیر ژاپنی هستند.




منبع:

1402/07/16
17:40:58
5.0 / 5
345
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , بهره برداری , بودجه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی