Niazgah نیازگاه
طی پنج دهه محقق شد،

رهاسازی 120 میلیون بچه ماهی خاویاری در رودخانه های منتهی به دریای خزر

رهاسازی 120 میلیون بچه ماهی خاویاری در رودخانه های منتهی به دریای خزر

به گزارش نیازگاه، از گیلان رئیس مرکز تکثیر و بازسازی ژنتیکی ذخایر آبزیان شهید بهشتی با اشاره به اینکه بازسازی ذخایر در واقع کوشش برای ادامه روند برداشت اصولی از ذخایر و ارتزاق جامعه بهره بردار همینطور اشتغال زایی بخصوص برای جوامع محلی است، اظهار داشت: طی پنج دهه اخیر به همت مرکز بازسازی ذخایر شهید بهشتی بیشتر از ۱۲۰ میلیون بچه ماهی خاویاری تولید و در رودخانه های منتهی به دریای خزر رهاسازی شده است.


اسحاق رسولی در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه بازسازی ذخایر دریای خزر یکی از با اهمیت ترین اهداف سازمان شیلات در رهاسازی بچه ماهی است، اظهار داشت: بازسازی ذخایر در حقیقت کوشش برای ادامه روند برداشت اصولی از ذخایر و ارتزاق جامعه بهره بردار همین طور اشتغال زایی خصوصاً برای جوامع محلی است.
رسولی با اعلان اینکه بازسازی ذخایر مشارکت انسان با محیط زیست آبزیان است و کوشش برای این است تا اثرات تخریب ها بر محیط و آلوده سازی مصب و مجاری رودخانه ها را مرهم باشیم، اشاره کرد: در حقیقت بازسازی و رهاسازی موثر بچه ماهی، رمز استمرار صیادی در سواحل است.

وی با بیان این مرکز نخستین مرکز تکثیر و پرورش ماهیان در ایران و یکی از بزرگترین، مدرن ترین و قدیمی ترین مراکز بازسازی در ایران و در عرصه شمال کشور است، اضافه کرد: این مرکز در زمینی به مساحت ۱۱۵ هکتار و با ظرفیت اسمی ۳.۵ میلیون عدد انواع بچه ماهیان خاویاری شامل فیل ماهی، تاسماهی ایرانی (قره برون)، تاس ماهی روسی (چالباش)، اوزون برون و ماهی شیپ بمنظور احیاء نسل و حفظ ذخایر ماهیان دریای خزر در سال ۱۳۵۰ و در جنوب شرقی شهرستان رشت در جوار سد سنگر تاسیس و مورد بهره برداری قرار گرفت.
رسولی اشاره کرد: این مرکز از شروع فعالیت تا حالا طی پنج دهه افزون بر ۱۲۰ میلیون قطعه از انواع ماهیان خاویاری تولید و در رودخانه های منتهی به دریای خزر همچون سفیدرود که زیستگاه اصلی و محل مهاجرت این ماهیان است رهاسازی کرده که این امر نقش بسیار مهمی را در احیاء نسل و حفظ ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر داشته است.

وی با اعلان اینکه مولد ماهیان خاویاری از صیدگاه های شرق، غرب و مرکز استان صید و در اختیار این مرکز قرار می گیرند، اشاره کرد: باتوجه به اقلیم منطقه، فصل تکثیر ماهیان خاویاری از اسفند ماه شروع می شود.
رسولی با اشاره به این که بطور معمول لاروهایی که در استخرهای خاکی پرورش یافته اند بعد از ۵۰ روز به وزن پایه رهاسازی تا سه گرم می رسند، اظهار داشت: هم اکنون بیشترین گونه ماهیان خاویاری صید شده قره برون هستند و بعد اوزون برون و انواع دیگر در رتبه های بعد قرار دارند.

رئیس مرکز بازسازی ذخایر ژنتیکی آبزیان شهید بهشتی با تأکید بر این که هم اکنون علاوه بر تولید بچه ماهیان، برای بازسازی ذخایر بخش مولدسازی هم فعالیت داریم، اضافه کرد: هدف این مرکز علاوه بر بازسازی ذخایر، تولید بچه ماهی برای توسعه صنعت خاویاری کشور است.
رسولی اشاره کرد: با هدف تکثیر و تولید گونه های جدید و غیربومی و با هماهنگی های به عمل آمده طی سالیان گذشته بچه ماهی دو گونه تاس ماهی سیبری و استرلیاد از مجارستان وارد کشور شد که بعد از انجام مراحل آداپتاسیون با شرایط محیطی جدید نسبت به پرورش آن اقدام و طی سالهای بعد و با هدف توسعه صنعت آبزی پروری و لزوم پرورش گونه های مقاوم خاویاری در آب شیرین برنامه تکثیر اینگونه ها در برنامه کاری مرکز قرار گرفت.

رئیس مرکز تکثیر و بازسازی ژنتیکی ذخایر آبزیان شهید بهشتی اشاره کرد: نخستین گروه از این ماهیان در سال ۸۹ تکثیر و بچه ماهی حاصل از آن تحویل متقاضیان بخش خصوصی قرار گرفت که این برنامه هم اکنون هم ادامه دارد.





منبع:

1402/08/09
16:04:39
5.0 / 5
394
تگهای خبر: اشتغال , بهره برداری , تولید , وام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی