Niazgah نیازگاه

پایان یک فرار تاریخی!

پایان یک فرار تاریخی!

نیازگاه: ما دلمان نمی خواهد شفاف باشیم! این شاید با اهمیت ترین برداشت از امتناع طلافروشان نسبت به اجرای قانون و ثبت شاخصهای فروش در سامانه مودیان باشد؛ برای اینکه تعدادی از افراد شاغل در این صنف نگرانند عملکرد آنها شفاف شود و دیگر نتوانند مثل 300 سال قبل فرار مالیاتی داشته باشند. نکته قابل توجه این که به جز طلافروشان، سایر مشاغلی که در شش ماهه ابتدای امسال کمتر از 18 میلیارد تومان فروش داشته اند نیازی بصورت حساب الکترونیکی ندارند و همان صورت حساب های کاغذی کفایت می کند.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، طلافروشی و طلاسازی، هنری است که قدمت چندین هزار ساله دارد. در حقیقت از زمان کشف طلا در ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح می توان گفت هنر طلاسازی نیز وجود داشته است. برخی طلافروشی ها در ایران حدود سه قرن قدمت دارند و شاید بتوان زمان شروع فرار مالیاتی ناشی از نبود مکانیزم محاسبه و دریافت مالیات برای این قشر را از حدود ۳۰۰ سال قبل دانست.
از سال ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت به فرار مالیاتی برخی مشاغل پایان دهد. بر این اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را به تصویب رساند و طبق آن به دولت یک و نیم سال زمان داده شد تا این قانون را اجرا نماید. اما به علت پیچیده و دشوار بودن پروسه اجرا، راه اندازی سامانه مودیان حدود چهار سال طول کشید تا این که عاقبت امسال محقق شد و سازمان امور مالیاتی طی اطلاعیه ای اعلام نمود مشاغل چهارگانه باید از شروع دی ماه ۱۴۰۲ نسبت به صدور صورت حسابهای الکترونیکی در سامانه مودیان اقدام نمایند.
بر طبق این اطلاعیه، بجز طلافروشان، سایر مودیان خرد که درآمدشان از شروع سال تا پایان شهریور کمتر از ۱۸ میلیارد تومان است نیازی به ثبت صورت حساب الکترونیکی ندارند و ارائه صورت حساب کاغذی از طرف آنها قابل قبول است. در قانون، طلافروشان مستثنی شده اند. یعنی چه به سقف قانونی ۱۸ میلیارد تومان برسند چه نرسند باید صورت حساب الکترونیکی صادر کنند.
بیشتر بخوانید
۷۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی برای یک طلافروشی! در ایام اخیر اعداد و ارقامی از فرارهای مالیاتی برخی طلافروشان در نقاط مختلف کشور ارائه شد؛ اعدادی که از چهار میلیارد تومان تا ۷۰۰ میلیارد تومان! را در بر می گرفت. بدین سبب طبیعی است که این صنف از شفافیت مالی نگران باشد.
علی ملک زاده - کارشناس امور مالیاتی- در این زمینه به ایسنا اظهار داشت: در سالهای گذشته مشکلی که سازمان امور مالیاتی در بحث مالیات بر ارزش افزوده داشت و الان هم دارد این بود که برآوردی برای اصناف ارائه می کرد که برخی مودیان احساس می کردند بی عدالتی اتفاق افتاده و همین موضوع موجب نارضایتی می شد.
وی اشاره کرد: از جانب دیگر برخی شرکت های کاغذی شاخصهای صوری تهیه می کردند و اشخاص با استفاده از این فاکتورها اعتبار مالیاتی می گرفتند و در حقیقت فرار مالیاتی می کردند. این پدیده به قدری افزوده شد که سازمان گرفتار مشکلات جدی شد. بنا بر این سامانه مودیان افتتاح شد. بعد از آنکه افراد مبادرت به صدور صورت حساب الکترونیکی می کنند با استفاده از اطلاعاتی که از تراکنش های بانکی از بانک مرکزی گرفته می شود معاملات اعتبارسنجی می شود و صورت حساب الکترونیکی مورد تایید قرار می گیرد.
این کارشناس امور مالیاتی با اشاره به اینکه طبق ساز و کار قانونی جلوی فعالیت شرکت های صوری گرفته می شود، اظهار داشت: این مساله موجب می شود نگرانی مودیان از بی عدالتی مالیاتی برطرف شود.
بگفته ملک زاده، ثبت نام مودیان در پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان با چالش هایی مواجه بود. از سال قبل شرکت های بزرگ بورسی و شرکت های دولتی ثبت نام کردند. بتازگی هم طبق قانون، تفکیک تکالیف مودیان انجام شد تا اجرای قانون برای مودیان آسان تر شود. تفکیک مودیان صورت گرفت.
ملک زاده با اشاره به امتناع برخی طلافروشان برای صدور صورت حساب های الکترونیکی در سامانه مودیان اظهار داشت: در قانون، طلافروشان مستثنی شده، یعنی چه به سقف قانونی ۱۸ میلیارد تومان برسند چه نرسند باید صورت حساب الکترونیکی صادر کنند. البته قرار نیست هیچ نوع مالیات جدیدی از خریداران طلا گرفتن شود. اما برخی طلافروشان از این بابت نگرانند که درآمدشان شفاف شود و دیگر نتوانند مثل قبل فرار مالیاتی داشته باشند.




منبع:

1402/10/15
18:10:25
5.0 / 5
478
تگهای خبر: بانك , بانك مركزی , دولت , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی