Niazgah نیازگاه
در نشست هیئت نمایندگان اتاق ایران مطرح شد

مشارکت مردم در اقتصاد مستلزم ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی گری ها

مشارکت مردم در اقتصاد مستلزم ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی گری ها

به گزارش نیازگاه، در یازدهمین نشست از دوره دهم هیئت نمایندگان اتاق ایران عنوان شد که برای حضور و مشارکت مردم در اقتصاد به ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی گری ها نیاز داریم.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، در نخستین جلسه هیئت نمایندگان اتاق ایران در سال ۱۴۰۳ که یازدهمین نشست از دوره دهم هیات نمایندگان اتاق ایران است، نمایندگان بخش خصوصی به بحث درباره ی الزامات تحقق شعار سال و تقویت تولید و تجارت پرداختند.
آرمان خالقی - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - در این نشست اظهار داشت: برای تحقق عنوان سال و ایجاد جهش در تولید، استفاده از ظرفیتهای موجود لازم است؛ اما سؤال اینجاست که باید تولیدات بیشتر را در کدام بازار عرضه نماییم، توان خرید مردم در داخل کاهش پیدا کرده است و متناسب با مسائل پیش روی سیاسی، حضور در بازارهای خارجی هم چندان امکان پذیر نیست.
او افزود: از طرف دیگر برای حضور و مشارکت مردم در اقتصاد هم به ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی گری ها نیاز داریم. تا آن زمان که دولت به این دو اصل باور نداشته باشد و رفتار خودرا تغییر ندهد، محیط تولید و کسب وکار بهبود نمی یابد.

به ظرفیت انرژی های تجدید پذیر توجه شود
حمیدرضا صالحی - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - با تکیه بر ضرورت توسعه انرژی های تجدید پذیر و ناترازی گاز و برق، اظهار داشت: در ۱۵ سال قبل سرمایه گذاری در عرصه برق و گاز انجام نشده و بستری هم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم نشده است. برای همین در تابستان سال جاری ناترازی بیش از قبل خواهد بود.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق ایران، اضافه کرد: در شهرک های صنعتی هم این ناترازی وجود دارد و صنایع به برق نیاز دارند. این وضعیت در نواحی مختلف ایران دیده می شود. مثلا استانهای فارس، تهران و یزد بیشترین ناترازی را در شهرک های صنعتی دارند.
صالحی افزود: ۸۵۰۰ مگاوات ناترازی برق در کل کشور را داریم که در ۱۰ سال آینده عددها بیشتر خواهد شد. از طرفی هر ساله میزان مصرف برق هم بالاتر می رود و اگر فشار افزایی نکنیم وضعیت بدتر هم خواهد بود. یکی از راه های کاهش ناترازی توسعه انرژی های تجدید پذیر است. در اروپا حتی در منازل از انرژی های تجدید پذیر استفاده می نمایند. در ایران حداقل این وضعیت را می توان در عرصه صنایع بهبود داد.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق ایران، اظهار داشت: به جهت اینکه تجدیدپذیرها در عرصه صنایع مورد توجه قرار گیرد انجمن ساتکا سمینارهایی در سراسر کشور برگزار می نماید. سال جاری هم این رویه را انجام خواهیم داد. هدف ما این است وضعیت تجدیدپذیرها را با عرضه راهکار معرفی نماییم.
بگفته صالحی در دنیا ۸۴ درصد انرژی های خورشیدی مورد توجه است. دو میلیون خانه در کشور آلمان مجهز به نیروگاه های خورشیدی هستند؛ ولی در ایران عدد پایین است. در عرصه انرژی های تجدید پذیر ۱۴ میلیون امکان اشتغال زایی وجود دارد. سهم ظرفیت برق تجدید پذیر در ایران ۱.۳ درصد و سهم انرژی برق تجدید پذیر ۰.۵۵ درصد است. اما ۳۰ درصد از کل برق تولیدشده در جهان در سال ۲۰۲۲ از منابع تجدید پذیر بوده است
او به ظرفیت ماده ۱۲ اشاره نمود و اظهار داشت: ما روی ظرفیت ماده ۱۲ تمرکز کرده ایم که از محل سوخت صرفه جویی شده تأمین سرمایه می شود. باید ظرفیتهای این حوزه را شناخت و بر آن سرمایه گذاری کرد.

با رای هیات نمایندگان، دایره عمل شورای نظارت محدود شد
در ادامه نشست، بهرام شکوری - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - در واکنش به دخالت های اخیر شورای عالی نظارت در امور اتاق ایران، اظهار داشت: پرداختن شورای عالی به مبحث عضویت تشکل ها در هیات نمایندگان در وظایف شورای نظارت نیست. ساماندهی تشکل ها از وظایف خود هیات نمایندگان است و طبق قانون اگر اصلاحیه ای در کار باشد باید پس از تصویب در هیئت نمایندگان به شورای نظارت رفته و بررسی شود.
محمد دانیالی - دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - هم با تکیه بر این که اتاق ایران باید مستقل بماند و هیات نمایندگان باید به جایگاه سیاستگذاری خود بازگردند، اضافه کرد: هیات رئیسه تنها باید مجری مصوبات هیات نمایندگان باشد.
حاج کریم - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - تاکید کرد: جایگاه تصویب هر مقرره ای در هیات نمایندگان است و هر آن چه در شورای نظارت تصویب می شود باید در هیات نمایندگان مصوب شود تا شکل قانونی به خود بگیرد. هیئت رئیسه هم بدون این تصویب اجازه اجرای آنرا ندارد و هر آن چه تا پیش از تصویب هیات نمایندگان، در شورای نظارت تصویب شود به منزله پیش نویس است و ارزش قانونی ندارد.
علی اصغر جمعه ای - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - هم با تکیه بر استقلال اتاق ایران در قانون، بیان کرد: نباید با برخی برداشت های ناصواب مشکلاتی به وجود آورده و رکن باارزش بخش خصوصی را تضعیف نماییم. شورای عالی نظارت باید در عملکرد خود بیشتر به قانون توجه کند. این شورا نمی تواند مصوبه ای را پیش از تصویب هیات نمایندگان، به تصویب برساند. از هیات رئیسه انتظار داریم قاطعانه در قبال این رویه بایستد و از حقوق بخش خصوصی و نهاد ۱۴۰ ساله آن دفاع کند.
مسعود بختیاری - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - با اعلان اینکه آن چه توسط شورای عالی نظارت انجام شد پیام منفی به بخش خصوصی است، افزود: در شرایطی که نیازمند همدلی و همراهی همه اجزای بخش خصوصی هستیم، باید از هر چیزی که به شائبه تقابل دولت و بخش خصوصی و نماد آن یعنی اتاق دامن بزند پرهیز شود. از هیات رئیسه انتظار داریم به پشتوانه هیئت نمایندگان از دست اندازی و دخالت شورای نظارت بر ارکان و اجزا اتاق و تشکل ها پیشگیری کند.
حلوایی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - هم اظهار داشت: تشکل ها از کاهش وزن و اثر خود در اتاق فکر بخش خصوصی نگران هستند و هیات رئیسه باید در تصمیم گیری های خود به نظرات هیات نمایندگان و تشکل ها توجه کند.
بعد از این اظهارات، پیشنهاد یک مصوبه با ۹۴ درصد آرا به تصویب هیات نمایندگان رسید که برمبنای آن شورای عالی نظارت موظف است پیش نویس هر نوع مصوبه یا اصلاح بخشنامه و مقرره ای که در دستور کار آن قرار دارد را ابتدا به هیات رئیسه عرضه کند تا بعد از آن در صحن هیات نمایندگان مطرح و تصویب شود و بدون رعایت این تشریفات هیات رئیسه مجاز به شرکت در جلسه شورای نظارت در مورد آن مصوبه یا اصلاح بخشنامه، نخواهد بود.
ادامه دارد...



منبع:

1403/01/26
14:31:28
5.0 / 5
345
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی