Niazgah نیازگاه

ماینرهای بدون مجوز باری سنگین بر دوش صنعت برق کشور

ماینرهای بدون مجوز باری سنگین بر دوش صنعت برق کشور

نیازگاه: همزمان با رواج استفاده از رمزارزها در کشور، استفاده از دستگاه های استخراج بصورت بدون مجوز هم فراگیر شده و هزینه های سنگینی همچون فشار به صنعت برق به وجود آورده است؛ به شکلی که طی ماه های گذشته اقدامات گوناگونی مانند در نظر گرفتن جریمه های سنگین و کشف آنها توسط مسئولان و سازمان های مربوطه انجام شده است.



به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، طی سالهای اخیر توجه به رمزارزها برای سرمایه گذاری در این بازار بمنظور حفظ ارزش پول و سرمایه جلب شد و افراد بسیاری وارد این حوزه شدند و علاوه بر سودهایی که برای برخی به همراه داشته، سوءاستفاده هایی نیز در پی این مساله از استخراج بدون مجوز تا مالباختگی با مبادله رمزارز غیرقانونی صورت گرفت.

«استخراج» (Mining) ارز دیجیتال به مدلول عملیاتی است که پس از انجام آن، مقداری ارز دیجیتال جدید تولید می شود. پروسه تایید تراکنش ها و بلوک ها در یک بلاک چین، کار ساده ای نیست و توان پردازشی قابل توجهی نیاز دارد. در حقیقت ماینرها هستند که این توان پردازشی را برای شبکه تامین و به ازای استخراج هر بلاک، مقدار مشخصی از ارز دیجیتال آن شبکه را به عنوان پاداش در کیف پول خود دریافت می کنند.

البته در این پروسه دستگاهی برای استخراج نیز وجود دارد که به آن دستگاه ماینر یا استخراج کننده گفته می شود. این دستگاه در حقیقت نقش یک نود را در شبکه ایفا می کند و کارش این است که تراکنش ها را در قالب یک بلاک سازماندهی می کند.

اما نکته بسیار مهم این است که استخراج رمزارزها نیازمند مصرف برق بسیار زیادی است و هر دستگاه رمز ارز حدودا معادل مصرف برق سه خانوار را به خود اختصاص می دهد که در فصل تابستان این دستگاهها برای پایداری شبکه سراسری برق بسیار مضر است.

بزرگترین خطری که استفاه از برق بدون مجوز و رمز ارز برای صنعت برق دارد، لطمه به شبکه برق کشور است که علاوه بر تحمیل ضرر و زیان های مالی وارده به کشور و ضربه به منافع ملی، موجب بروز نوسان و وارد آمدن لطمه به تجهیزات شبکه و لوازم برقی شهروندان و در نهایت قطع برق می شود. در حقیقت بعد از شایع شدن و رواج یافتن این مساله در کشور تأثیر و روند منفی در مصرف برق گذاشته که سازمان های مربوطه همچون وزارت نیرو و شرکت توانیر تلاش هایی برای جلوگیری از این امر انجام دادند.

برخورد قاطع با دارندگان بدون مجوز این دستگاه های ماینر


به طور مثال طی ماه های گذشته و اوایل تابستان تاکید شده است که مبادرت به استفاده بدون مجوز از برق برای استخراج رمز ارز با هدف کسب سود نامشروع، جریمه های سنگین معادل ۱۰۰ برابر قیمت برق را در پی خواهد داشت و در صورت تکرار تخلف، انشعاب جمع آوری می شود و دستگاه های بدون مجوز کشف شده از این پس امحا خواهند شد.

مسئله ای که بتازگی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس به آن اشاره نمود و اظهار داشت: استخراج کنندگان بدون مجوز رمز ارز، باید بهای برق مورد استفاده برای استخراج رمز ارز را با بالاترین قیمت که همان نرخ صادراتی است، پرداخت کنند.

به گفته وی این هزینه در ماه های گرم دو برابر شده، بعلاوه این که هزینه های کشف، دستکاری لوازم اندازه گیری و خسارت به شبکه نیز محاسبه و دریافت شده و در صورت تکرار، انشعاب مشترک نیز جمع آوری می شود.

وی با اعلان اینکه استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز موجب بروز نوسان و واردآمدن لطمه به تجهیزات شبکه و لوازم برقی شهروندان و در نهایت قطع برق می شود، اشاره کرد: با دارندگان بدون مجوز این دستگاهها بر طبق قانون برخورد قاطع خواهد شد و دستگاه های آنها بعد از شناسایی و کشف به مقام های قضایی جهت امحاء تحویل می شود.

کشف سه و پنج دستگاه ماینر در در شهرستان معمولان و سمنان


بطور مثال روز گذشته مدیر برق از کشف سه دستگاه ماینر در شهرستان معمولان آگاهی داد. محمد طاهر متش پور توضیح داد که در حوزه برخورد با رمز ارزهای بدون مجوز با پیگیری ها و عملیات انجام شده توسط واحد های عملیاتی با هماهنگی مراجع قضایی و انتظامی، سه دستگاه ماینر نیز در معمولان کشف و ضبط شد.

از طرف دیگر هفته گذشته نیز جانشین فرمانده انتظامی استان از کشف پنج دستگاه ماینر استخراج ارز دیجیتال بدون مجوز و قاچاق به ارزش پنج میلیاردریال از یک انبار در سمنان آگاهی داد و تشریح نمود که در امتداد اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا و جمع آوری دستگاه های بدون مجوز استخراج ارز دیجیتال، مأموران پلیس امنیت و اقتصادی استان با انجام اقدامات هوشمندانه پلیسی و تحقیقات میدانی، از نگهداری تعدادی دستگاه استخراج ارز دیجیتال قاچاق در انباری واقع در شهرک غرب سمنان باخبر شدند.

علاوه بر پیگیری ها و اقدامات لازم شده بتازگی لابراتوار برچسب انرژی دستگاه ماینر با هدف صیانت از منابع تولید برق کشور و جلوگیری از هدر رفت انرژی و ممانعت از ورود ماینرهای دست دوم و مستهلک به کشور در پژوهشگاه نیرو افتتاح شد.

محسن ظهیر جوزدانی، عضو هیئت علمی گروه پژوهشی فناوری اطلاعات و ارتباطات پژوهشگاه نیرو و مسئول لابراتوار برچسب انرژی دستگاه ماینر، گفته است: انجام آزمون و صدور برچسب انرژی برای دستگاه ماینر وارداتی مطابق با استاندارد ملی ۲۲۸۰۰، کنترل ماینرهای ساخت داخل، بررسی نقاط ضعف و قوت استاندارد ملی ۲۲۸۰۰ و مشارکت در ارتقاء و بهبود این استاندارد ملی، همچون اهداف راه اندازی این لابراتوار است.

ارتقای راندمان ماینرها و مزارع استخراج رمزارز در کشور و ممانعت از بکارگیری دستگاه های ماینر مستهلک و غیراستاندارد، ارائه اطلاعات قابل اعتماد به مدیران صنعت برق بمنظور تحلیل و تصمیم گیری و پاسخ به نیازهای روز وزارت نیرو، از دیگر مزایای راه اندازی این لابراتوار به شمار می آید.


1403/05/22
11:26:32
5.0 / 5
242
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
لینک دوستان نیازگاه
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی