Niazgah نیازگاه

سهم ۱۲درصدی مپنا از ظرفیت نیروگاهی کشور

سهم ۱۲درصدی مپنا از ظرفیت نیروگاهی کشور

به گزارش نیازگاه، مدیرعامل مپنا اظهار داشت: گروه مپنا به عنوان مالک و بهره بردار نزدیک به ۱۲ درصد از ظرفیت نیروگاهی کشور، با وجود مطالبات انباشته بسیار از دولت، تامین مالی به هر روش ممکن را برای توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور انجام داده و بالاتر از این امکان سرمایه گذاری ندارد.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، محمد اولیا، در گرامیداشت سی و یکمین سالروز تأسیس مپنا در پیامی با عنوان "نتایج روز گذشته، چالش های امروز و مسیر فردا"، نوشت: "بیست و پنجم مرداد ماه مصادف است با سالروز تأسیس شرکت مپنا؛ در سی ویکمین سالگرد این تأسیس، گروه مپنا نگاهی به گذشته می اندازد، راه طولانی پیموده شده را می بیند و با اندوخته تجربیات این سال ها، در پیش رو چشم اندازهایی جدید ترسیم می کند. امروز، مپنا نامی شناخته شده و برآمده از نتیجه فکر و تلاش اشخاصی است که همه تلاش شان بر آن بوده تا اندوخته ای به اندوخته های قبل از خود اضافه کنند و به نسل بعد بسپارند تا ارزشی ماندگار برای نسل ها ساخته شود.
سالروز تأسیس مپنا فرصتی است برای قدردانی از همه ذی نفعانی که در سه دهه گذشته در این گروه و حول آن، در داخل کشور و در زمینه های بین المللی، نقش آفرینی کرده اند. آنها که با توکل بر خدا و اطمینان به توانایی ها و استعدادهای بومی، مپنا را به نمادی از خودباوری ملی و نهادی تأثیرگذار در صنایع انرژی و حمل و نقل کشور تبدیل نموده اند، به صورتی که مشتریان داخلی و خارجی و هم دولت های ادوار مختلف بتوانند بر محصولات، خدمات و پروژه های گروه مپنا اتکا کنند.
در مجموعه کسب و کارهای گروه مپنا، شبکه گسترده ای از تأمین کنندگان داخلی و شرکتهای کوچک و بزرگ صنعتی در ساخت تجهیزات، اجرای پروژه ها و هم پژوهش و توسعه، حول این گروه فعالیت مؤثر دارند؛ باآنکه شرایط خیلی سخت نقدینگی و مطالبات انباشته دولتی و غیر دولتی، گلوی این جامعه بزرگ علمی و صنعتی را هم فراتر از خود گروه مپنا فشرده است.
با کمک همین شبکه همکار، گروه مپنا تابحال حدود 350 واحد توربین از انواع مختلف تولید کرده که پشتیبانی مهم کارخانه های سازنده داخلی را در زمان راه اندازی و دوره عمر خود دارند. اما آن چه نمود بارزتری در بستر مشکلات اجتماعی و زیست محیطی می تواند داشته باشد، آن است که این گروه با ایفای نقش بی بدیل در ارتقای واحدها و هم تبدیل نیروگاه های سیکل ساده به سیکل ترکیبی (هم بعنوان سرمایه گذار و هم سازنده)، در زمینه بهینه نمودن مصرف سوخت و بالابردن راندمان شبکه همزمان با افزایش ظرفیت تولید، گامهای اثرگذاری در گذشته برداشته است. به شکل مشابه، گروه مپنا با تاکید بر توانایی های متخصصان خود، در کاهش شدید مصارف آب در تولید برق و اجرای پروژه های بزرگتر تصفیه و بازچرخانی آب، نقش پررنگی در کاهش مشکلات آب در کشور داشته و مصمم به افزایش این نقش است.
در دیگر کسب و کارهای محل فعالیت ما، شامل نفت و گاز و حمل و نقل هم همین دیدگاه تسری داشته و گروه مپنا از تمام ظرفیت ها برای مشارکت مؤثر در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور بهره برده است. حضور در بازارهای رقابتی خارجی و صادرات محصولات و خدمات هم تابحال نتیجه ای به مقیاس 5000 مگاوات راه اندازی نیروگاه و صادرات تجهیزات و خدمات را برای این گروه در بر داشته است.
اما امروز بزرگ ترین چالش پیش رو، نه توسعه فناوری و نه اجرای پروژه های پیچیده و دشوار، بلکه سد بزرگ تأمین مالی است که مسیر تولید و اجرا را بسیار باریک و ناهموار نموده است. گروه مپنا بعنوان مالک و بهره بردار نزدیک به 12 درصد از ظرفیت نیروگاهی کشور، با وجود مطالبات انباشته بسیار از دولت، تأمین مالی به هر روش ممکن را برای توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور انجام داده و بیشتر از این امکان سرمایه گذاری ندارد. در عین حال، مپنا آماده است توسعه ظرفیتهای جدید نیروگاهی بخصوص در زمینه انرژی های تجدیدپذیر را از محل وصول مطالبات معوق خود انجام دهد.
عدم سرمایه گذاری لازم در سالهای گذشته به علت اقتصاد ناکارآمد برق، به تدریج سبب بروز ناترازی امروز بین تولید و مصرف برق شده و درصورتیکه تأمین مالی حتی از محل مطالبات گذشته صورت گیرد، گروه مپنا آرایه متنوعی از روش های قبلی و جدید توسعه ظرفیت برق کشور (شامل طرح های مبتنی بر انرژی تجدیدپذیر، بهره وری انرژی و پیک سایی) را آماده اجرا دارد تا در رفع ناترازی برق در تابستان سال آتی و سالهای بعدی به شکل جدی اثرگذار باشد. � بدیهی است که هر چاره داخلی یا خارجی در این حوزه احتیاج به حل مشکل بالادستی اقتصاد برق هم دارد.
اما از سال قبل با آگاهی نسبت به تنگناهای موجود و به منظور افزایش چابکی و تاب آوری و هم توسعه کسب و کارهای مرتبط، گروه مپنا تغییرات ساختاری را در خود شروع کرده که بخشی از آن به تنوع و استقامت بیشتر در تأمین مالی و تعامل با بازار سرمایه و سهامداران و بخش مهمی هم به توسعه کسب و کارهای جدید مد نظر شامل آب، تجدیدپذیر، بهره وری انرژی و هم انتقال و توزیع برق بازمی گردد. اثرات این تغییرات و توسعه ‎ها در چارچوب محصولات جدید و پروژه های تجاری مربوط، از سال آینده مشهود خواهد بود و مپنا را بعنوان یک بنگاه اقتصادی چندرشته ای پیشرو و یک سرمایه پرارزش ملی، بیشتر از پیش در اذهان خواهد نشاند.
تمامی نتایج حاصل از کار مپنا، با همدلی و همراهی همکاران پرارزش این گروه ممکن شده و این روند ادامه خواهد یافت. باآنکه دستاوردهای امروز مپنا گرانقدر است، اما اعتقاد راسخ داریم که برای حفظ این جایگاه در دنیایی که به سرعت درحال تغییرات شگرف همچون در حوزه فناوری است، احتیاج به نوآوری ها و تلاشی مضاعف داریم."


1403/05/25
18:16:44
5.0 / 5
207
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لینک دوستان نیازگاه
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی