Niazgah نیازگاه

جلوگیری از صدمه های شغلی کارگران در محیط کار

جلوگیری از صدمه های شغلی کارگران در محیط کار

به گزارش نیازگاه، استفاده از ظرفیت خانه های بهداشت کارگری، ایستگاه های بهگر و مراکز بهداشت کار زمینه پیشگیری از بیماری ها و حوادث ناشی از کار و شناسایی زودرس بیماری های شغلی را فراهم می آورد و حوادث و صدمه های شغلی در محیط کار را به حداقل می رساند.



به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، مبحث بهداشت یکی از شاخصه های مهم تأمین رفاه اجتماعی به حساب می آید و توجه به سلامت نیروی کار در دستور کار دولت ها قرار دارد. در قانون کار ایران اهمیت رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار مورد تاکید قرار گرفته است؛ به نحوی که بر مبنای تبصره یک ماده ۹۶ قانون کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول برنامه ریزی، کنترل، ارزشیابی و بازرسی در زمینه بهداشت کار و درمان کارگری بوده و موظف است اقدامات لازم را در این حوزه به عمل آورد.

یکی از خصوصیت های خانه های بهداشت کارگری اینست که با ایجاد پرونده سلامت برای پرسنل، معاینات ادواری و برگزاری دوره های آموزشی و مشاوره ای در ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه کار و تولید عمل می کنند.

به باعث ماده ۱۴۷ قانون کار دولت مکلف است خدمات بهداشتی و درمانی را برای کارگران و کشاورزان مشمول این قانون و خانواده هایشان فراهم آورد. با عنایت به آن که کارگران بیشتر از یک سوم عمر خویش را در محیط کار سپری می کنند ازاین رو تأمین سلامت و امنیت کارگران در محیط های کار امری ضروری به حساب می آید.

وزارت کار با مشارکت وزارت بهداشت و درمان و سازمان تأمین اجتماعی با هدف پیشگیری از صدمه های اجتماعی کارگران ایجاد خانه های بهداشت کارگری و ایستگاه های بهگر را در دستور کار قرار داده است. عرضه کمک های اولیه در کارگاه های کوچک با هدف شناسایی عوامل زیان آور، تهیه وسایل حفاظتی مناسب و استفاده صحیح از وسایل حفاظت فردی از اهداف ایجاد ایستگاه های بهگر است.

در همین راستا محمد آذرپناه ـ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به اهمیت ایجاد خانه های بهداشت کارگری، از تاسیس خانه های بهداشت کارگری در بنگاه های بیشتر از ۵۰ نفر اطلاع داد و اظهار داشت: برای بنگاه هایی که تعداد نیروهای آنها کمتر از ۵۰ نفر است هم ایستگاه های بهگر تاسیس شده که تعداد آنها در گذشته بسیار اندک بود.

او می گوید: راه اندازی خانه های بهداشت کارگری در بنگاه های اقتصادی با جامعه آماری ۵۰ تا ۵۰۰ نفر صورت می گیرد که عده خیلی از کارگران را زیر پوشش خدمات بهداشتی قرار می دهد.

به گفته آذرپناه، یکی از خصوصیت های خانه های بهداشت کارگری اینست که با ایجاد پرونده سلامت برای پرسنل، معاینات ادواری و برگزاری دوره های آموزشی و مشاوره ای در ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه کار و تولید عمل می کنند.



افتتاح خانه های بهداشت کارگری و ایستگاه های بهگر در استان تهران طی سال ۱۴۰۲ از رشد ۴۷ درصدی در مقایسه با سنوات گذشته برخوردار بوده است.آنطور که مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفته در حال حاضر ۱۲۸۳ ایستگاه بهگر در بنگاه های اقتصادی بوجود آمده و مبحث بهداشت کارگری در اولویت قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه افتتاح خانه های بهداشت کارگری و ایستگاه های بهگر در استان تهران طی سال ۱۴۰۲ از رشد ۴۷ درصدی در مقایسه با سنوات گذشته برخوردار بوده است، اضافه کرد: خانه های بهداشت کارگری در حفظ و صیانت از سرمایه های انسانی اثرگذار می باشد و کوشش برای ارتقای سلامت جسم و روان کارگران تأثیر بسزایی در رشد تولید و افزایش بهره وری خواهد داشت.

مطابق گزارش مرکز برنامه ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعداد خانه های بهداشت کارگری در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته و به ۴۸۸۹ مرکز رسیده و طی این مدت ۳۹۹ مرکز جدید تاسیس شده است.

از نگاه کارشناسان، با عنایت به اهمیت جایگاه خانه های بهداشت کارگری در ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه کار و تولید، افتتاح خانه های بهداشت کارگری در مجموعه های کارگری یکی از اقدامات مفید در جهت بالا بردن سطح سرانه بهداشت در کارگاه ها و کارخانه هاست. بدون شک با استفاده از ظرفیت ایستگاه های بهگر، خانه های بهداشت کارگری و مرکز بهداشت کار، زمینه پیشگیری از بیماری ها و حوادث ناشی از کار و شناسایی زودرس بیماری های شغلی فراهم می شود و حوادث و صدمه های شغلی در محیط کار به حداقل می رسد.

به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، یکی از اهداف اساسی سازمان بهداشت جهانی، تعهد به پشتیبانی از کارگران در مقابل بیماری و صدمه های شغلی و ناشی از کار است و در این راستا استانداردهایی از جانب سازمان بین المللی کار برای تأمین سلامت کارگران پیشبینی شده و تجارب کشورهایی همچون استرالیا و ژاپن از توجه به مقوله بهداشت و سلامت کارگران در کارخانه ها و جوامع صنعتی حکایت دارد. به عقیده کارشناسان پیشگیری در حوزه سلامت کارگران همچون موضوعات حیاتی می باشد و راه اندازی مراکز و خانه های بهداشت کارگری گام موثری در حفظ سلامت کارگران و نیروهای کار در محیط های کار به حساب می آید.




منبع:

1403/05/31
10:16:05
5.0 / 5
296
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , افزایش , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی