Niazgah نیازگاه

۶۳۰ هزار قطعه، موجودی سکه های طلا در خزانه بورس کالا

۶۳۰ هزار قطعه، موجودی سکه های طلا در خزانه بورس کالا

نیازگاه: نیازگاه: موجودی سکه های طلا در خزانه بورس کالا تا 630 هزار قطعه برآورد شده است.



به گزارش نیازگاه به نقل از مهر، سهم بازارهای مالی و مشتقه از کل معاملات بورس کالای ایران به ۱۸ درصد بالا رفته، بطوریکه ارزش کل معاملات بازارهای مالی و مشتقه این بورس به ۲۶۰ همت رسیده است.

روند معاملات بازار فیزیکی، مالی و مشتقه در بورس کالا

گزارش های آماری رسمی نشان میدهد در سه سال اخیر (۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳)، بورس کالای ایران روند رشد قابل توجهی را در ارزش معاملات خود تجربه کرده است.
طبق این آمار، در سال ۱۴۰۱، ارزش معاملات این بازار به ۱۰، ۴۸۶ هزار میلیاردریال رسید. این رشد نسبت به سال ۱۴۰۰ چشم گیر بود و دلیلهای آنرا می توان به افزایش تقاضا برای کالاهای اساسی، توسعه ابزارهای مالی جدید و مشارکت فعال تر بازیگران اقتصادی در بازار مشتقه و مالی نسبت داد.
در سال ۱۴۰۲ نیز، ارزش معاملات با جهش قابل توجهی به ۱۶، ۳۰۹ هزار میلیاردریال رسید. این سال را می توان یکی از دوره های اوج بازار بورس کالای ایران دانست. توسعه ابزارهای مالی جدید مانند گواهی اوراق شمش و همچنین، گسترش ابزارهای مالی نظیر قراردادهای آتی و اختیار معامله، جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاران ایجاد کرد.
در سال ۱۴۰۳( تا ۱۹ آذر امسال)، ارزش معاملات این بورس به ۱۴، ۶۴۱ هزار میلیاردریال رسیده که نشان دهنده رشد قابل توجه آن نسبت به دوره مشابه سال قبل است.
انتظار می رود تا انتهای سال ۱۴۰۳، ارزش معاملات از رکورد سال ۱۴۰۲ عبور کند.

توسعه بورس کالا در راه اوراق بهادارسازی

طبق این آمار، در سال ۱۴۰۰، سهم بازارهای مالی و مشتقه از کل ارزش معاملات برابر با ۵ درصد بود و مجموع ارزش معاملات در این بخش ۳۴ هزار میلیارد تومان ثبت گردید.
این سهم نسبت به حجم کلی بازار کم بود و نشان دهنده جایگاه به نسبت محدود بازارهای مالی و مشتقه در آن مقطع است. دلیلهای این وضعیت می تواند ناشی از گسترش نیافتگی ابزارهای مالی مشتقه و کمبود استقبال فعالان بازار باشد.
در سال ۱۴۰۱، سهم این بخش به ۹ درصد افزوده شد و ارزش معاملات به ۹۲ همت رسید.
این رشد نشان دهنده افزایش قابل توجه توجه به ابزارهای مالی و مشتقه است. معرفی ابزارهای جدید، بهبود زیرساخت های معاملاتی و افزایش آگاهی سرمایه گذاران درباره ی مزایای این بازارها از عوامل تأثیرگذار بوده اند.
در سال ۱۴۰۲ نیز سهم بازارهای مالی و مشتقه بدون تغییر در ۹ درصد باقی ماند، اما ارزش معاملات این بخش به ۱۴۶ همت افزایش پیدا کرد.
این افزایش ارزش معاملات به سبب گسترش معاملات اوراق مشتقه، استقبال بیش از قراردادهای آتی و اختیار معامله، و افزایش تقاضا برای ابزارهای مالی بوده است. حفظ سهم ثابت نشان دهنده رشد هم زمان سایر بخش های بازار نیز است.
در سال ۱۴۰۳، جهشی قابل توجه در سهم بازارهای مالی و مشتقه مشاهده می شود و این سهم به ۱۸ درصد بالا رفته است. ارزش معاملات نیز به ۲۶۰ همت رسیده که رشد شایان توجهی را نشان میدهد.

رینگ طلای بورس کالا

طبق داده های آماری موجود، ارزش شمش و سکه موجود در خزانه بورس کالا ۱.۵ دلار برآورد می شود. موجودی سکه های طلا در خزانه بورس کالا تا ۶۳۰ هزار قطعه برآورد شده است.
خالص ارزش کل دارایی های صندوق های طلا هم اکنون به بالای ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. این اتفاق با مشارکت ۷۰۰ هزار سرمایه گذار در رینگ طلای بورس کالا انجام شده است.
بر اساس این گزارش، این صندوق ها توانسته اند بازده ۸۰ درصدی را برای سرمایه گذاران فراهم آورند.


منبع:

1403/09/24
21:41:12
5.0 / 5
225
تگهای خبر: ابزار , افزایش , اقتصاد , اوراق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی