نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه
نیازگاه: در این مطلب، به بررسی خاصیت های نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه پرداخته و درباره ی آن توضیح می دهیم.
به گزارش تجاری خبرگزاری مهر، هم اکنون، انواع نیروگاه خورشیدی در گوشه و کنار دنیا یکی از بخش های اصلی صنعت انرژی شمرده می شود. در کشور ما ایران نیز با وجود مشکلاتی مانند ناترازی برق یا کمبود انرژی، همین اتفاق میفتد. نیروگاه های خورشیدی ایرانی در مناطق مختلف ایران راه اندازی شده و آغاز به کار کرده اند تا در آینده ای نه چندان دور شاهد استفاده کمتر از سوخت های فسیلی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در کشور باشیم. نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه اصفهان یکی از این نیروگاه ها است. در این مطلب، به بررسی خاصیت های این نیروگاه پرداخته و درباره ی ی آن توضیح می دهیم.
نیروگاه آفتاب شرق: بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران
در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ خبر رسید که نیروگاهی با نام نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه اصفهان در شرق این استان افتتاح شده است. این نیروگاه در منطقه کوهپایه اصفهان و کویر مرکزی ایران که یکی از مناطق آفتاب گیر و پرتابش کشور شمرده می شود، راه اندازی شد. منطقه کوهپایه از یک سو منطقه ای با تابش آفتاب فراوان است و از طرفی دیگر، دمایی نسبتاً متعادل دارد. این خاصیت ها سبب شده که کوهپایه اصفهان به بهترین نقطه از کویر مرکزی ایران جهت راه اندازی نیروگاه خورشیدی تبدیل گردد. نکته ای که تأسیس کنندگان این پروژه انرژی تجدیدپذیر در کشور به آن توجه داشته اند.
ویژگی های اصلی نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه اصفهان
نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق در زمینی به مساحت ۱۲۰۰ هکتار یا ۱۲ کیلومتر مربع راه اندازی شده است. اگر بخواهیم مقیاس این نیروگاه را در اندازه های ملموس تر بیان نماییم، باید بگوییم که این نیروگاه به اندازه ۲۰۰۰ زمین فوتبال مساحت دارد. این بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران با ۲۰ هزارمیلیارد تومان یا ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری راه اندازی شد و ۱میلیون پنل خورشیدی را در خود جا می دهد.
پنل های خورشیدی به کار رفته در نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه از نوع پنل های bifacial هستند که انرژی خورشیدی تابیده شده به سطح روی پنل و بازتابش آن از زمین و مناطق اطراف به پشت پنل را هم دریافت و به انرژی برق می کند. هر یک از این پنل ها حداکثر ۶۶۰ وات توان دارند که حداکثر توان پنل خورشیدی در دنیا محسوب می شود. پنل های خورشیدی فتوولتائیک این نیروگاه می توانند در طول سال در مجموع ۶۰۰ مگاوات برق تولید کنند.
نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق با تولید انرژی پاک به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای نیز کمک می نماید. این گازها که یکی از مهم ترین عوامل گرمایش جهانی هستند در شهری صنعتی مانند اصفهان بیش از تمامی تولید می شوند. با شروع به کار نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه میزان کاهش انتشار این گازها خصوصاً مونوکسید کربن در طول سال به ۱میلیون تن خواهد رسید. در نتیجه، باتوجه به خاصیت های این بزرگترین نیروگاه خورشیدی در ایران می توان امیدوار بود که آینده ای سبز و پایدار در این منطقه رقم خواهد خورد.
وضعیت پروژه نیروگاه خورشیدی آفتاب
نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه اصفهان به عنوان یکی از پروژه های شرکت صنایع نیرو و انرژی پاک فولاد (صناپ) در دو فاز به بهره برداری می رسد. فاز اول این پروژه در سال ۱۴۰۱ شروع شده و در سال ۱۴۰۳ به بهره برداری رسید. در این فاز از ۱۲۰ مگاوات برق خورشیدی بهره برداری شد.
فاز دوم پروژه نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق نیز تا انتهای سال ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید. در این فاز از ۴۸۰ مگاوات برق خورشیدی بهره برداری خواهد شد و فناوری توسعه پنل خورشیدی بومی سازی خواهد شد. همچنین، نیروگاه با فناوری بومی استقرار خواهد یافت.
در حال حاضر، نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه اصفهان درحال راه اندازی است و تا حالا بر اساس گزارش های دریافت شده، نزدیک به ۳۰ درصد از پیشرفت آن تکمیل شده است.
دلایل اهمیت راه اندازی نیروگاه فولاد مبارکه چیست؟
در حال حاضر، گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی یکی از مهم ترین مسایل روز دنیا محسوب می شود. این مسئله در کشور ما خصوصاً در شهرهای صنعتی همچون اصفهان اهمیت بیشتری یافته است. بنابراین، خیلی از کارشناسان محیط زیست به راه هایی فکر می کنند که بتوانند از انرژی پاک بهره گیرند و بدون ایجاد آلودگی یا حداقل با پایین ترین میزان آلودگی هوا انرژی مورد نیاز بخش های صنعتی و خانگی را تامین کنند. یکی از این طریق ها استفاده از انرژی تولید شده در نیروگاه های خورشیدی، بادی و نظایر آنست. همین دغدغه وجود یک نیروگاه بزرگ خورشیدی در شهری مانند اصفهان را ضروری تر می سازد.
از سویی دیگر، منابع انرژی بشر از گذشته تا حالا سوخت های فسیلی بوده اند. هر چند ایران از ذخایر نفتی و گازی فراوانی برخوردارست اما این منابع تا ابد پایدار نخواهند بود و کشور در آینده با مشکل ناترازی برق بالاتر از پیش مواجه خواهد شد.
انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی می توانند جایگزین منابع انرژی تجدیدناپذیر شوند. بهره برداری از نیروگاه های خورشیدی مانند نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق نیز به بهره برداری از انرژی خورشیدی به عنوان یکی از مهم ترین منابع تجدیدپذیر کمک می نماید. این نیروگاه در مکان برتر از نظر جغرافیایی یعنی کوهپایه اصفهان این توانایی را دارد که هم از انرژی حاصل از تابش نور خورشید در کویر مرکزی ایران بهره برداری شود و هم با دمای نسبتاً متعادل راندمان خوبی داشته باشد. در نتیجه، به حال مشکل انرژی در ایران کمک خواهدنمود.
کلام آخر
در آینده ای نه چندان دور، بجای نیروگاه های گازی و پالایشگاه های نفت شاهد مناظری از مزارع خورشیدی بزرگ در سرتاسر جهان خواهیم بود. انرژی خورشیدی به عنوان یکی از منابع انرژی تجدیدپذیر به بحران انرژی و ناترازی برق پایان می دهد و می تواند انتشار گازهای گلخانه ای را به میزان قابل توجهی کم کند.
نیروگاه ها و مزارع خورشیدی بسیاری در گوشه و کنار دنیا تولید شده و می شوند. در ایران نیز این اتفاق رخ داده و بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران یعنی نیروگاه آفتاب شرق کم کم به بهره برداری کلان می رسد. این نیروگاه که بیستمین نیروگاه خورشیدی در دنیا محسوب می شود، در منطقه کوهپایه که یکی از بهترین مناطق جغرافیایی برای ساخت مزرعه خورشیدی در ایران است، قرار دارد و با تولید ۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی در آینده به سبزتر شدن ایرانی آباد و حل مشکل انرژی و تولید برق در ایران کمک خواهدنمود.
این مطلب یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
منبع: niazgah.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب