Niazgah نیازگاه
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات اعلام كرد:

تراز تجاری امسال منفی می شود، نسیه فروشی باید فعال شود

تراز تجاری امسال منفی می شود، نسیه فروشی باید فعال شود

نیازگاه: مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره به اینكه تراز تجاری امسال منفی می شود، اظهار داشت: باوجود رشد صادرات، تراز تجاری منفی خواهد شد، این در شرایطی است كه نسیه فروشی باید فعال شود.


به گزارش نیازگاه به نقل از مهر، سیدكمال سیدعلی، مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در همایش تامین مالی صادرات اظهار داشت: سال ۸۰كه یكسان سازی ارز صورت گرفت ۳.۵ میلیارد دلار كل صادرات كشور بود و سال های متمادی صادركنندگان برای صادرات باید پیمان می سپردند؛ این در شرایطی است كه سه تا ۹ درصد از تراز تجاری ایران در سال های ۵۶ تا ۶۹ مربوط به صادرات است.مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران اضافه كرد: در دو سال قبل تراز تجاری ما مثبت شده و امسال هم تصور می گردد با عنایت به افزایش قیمت ارز صادرات از سال قبل بیشتر می شود، ولی ممكن است تراز تجاری به علت واردات بیشتر، منفی شود؛ این درحالی است كه موتور محركه اقتصاد كشور صادرات است و آن می تواند تولید را حركت دهد.
وی خاطرنشان كرد: تامین مالی صادرات یعنی نسیه فروشی و یعنی اینكه بتوانیم كالایمان را به خارج از كشور صادر نماییم و خریداران كالای ما یك سال و شش ماهه بعد پول را به ما بدهند و اما صادركننده به محض صادرات پول خویش را به صورت نقد بگیرد. در این میان، سال ۶۹ و ۶۸ و حتی در دوران جنگ در بانك مركزی خط اعتباری ال سی های پتروشیمی باز شد و بعدها فاینانس ها را انجام دادیم و اگر امروز رقم ۱۴ میلیارد دلار درآمد ارزی از صادرات پتروشیمی داریم، به خاطر آن كار در آن زمان بوده است.
سیدعلی با اشاره به اینكه در سال ۲۰۰۲ ایران بزرگترین جذب كننده فایناس میان مدت و دراز مدت در دنیا بوده است؛ تصریح كرد: از كل فاینانس كه ۲۰۰ میلیارد دلار بود ۳۰ میلیارد دلار آن یعنی ۱۵ درصد كل فاینانس های بلندمدت و میان مدت در دنیا را ایران جذب كرده بود؛ در این میان ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی جی دی پی هر كشور می تواند، برای آن كشور بدهی تولید كند. در بحث كاهش ریسك كشوری فاكتورهایی كه ما در دنیا عرضه كردیم در مقام مقایسه با سایر كشورهایی كه در گروه ۲ یا ۳ دارند، ایران وضعیت بهتری داشته است.
وی اضافه كرد: ذخایر بالا و بدهی ۳ تا ۴ میلیارد دلاری كه سررسید نشده وضعیت رشد اقتصادی كه سال قبل داشتیم، سبب شد كه گروه ریسك تجاری ایران كاهش پیدا كند و امیدواریم در این زمینه به گروه ۳ و ۴ برسیم.ما باید نسیه فروشی را فعال نماییم و دادن خط اعتباری به بقیه بانك ها در دنیا با عنوان اعتبار خریدار می تواندباعث شود كه صادركننده پول خویش را نقد بگیرد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران تصریح كرد: در صندوق ضمانت صادرات اطلاعات ما با موسسات اعتبار سنجی دنیا برقرار است و ما می توانیم ظرف یك هفته مشتری صادركننده را را در هر كجای دنیا اعتبار سنجی نماییم و سقف اعتباری مشتری مد نظررا اعلام می كنیم؛ اگر صادركننده خواست از شركت و كارخانه ای جنسی را به صورت نسیه دریافت كند، ولی صادركننده را آن شركت قبول نداشت، صاردكننده می تواند به صندوق ضمانت صادرات رجوع كند و ضمانت نامه اعتباری و تولیدی از ما بگیرد و به آن ها تحویل دهید و صادركننده بعد از ۶ ماه پول خویش را به طرف مقابل بپردازد و حتی اگر صادركننده نتوانست پول را بپردازد، شركت می تواند با آن ضمانت نامه از صندوق ضمانت صادرات پول خویش را دریافت كند.
وی اضافه كرد: صندوق ضمانت از صادرات برای بیمه ریسك سرمایه گذاری در كشور هم اقداماتی انجام می دهد و ما ریسك سیاسی آن را به عهده می گیرد و برای كشور عراق و افغانستان یك درصد كارمزد در سال از صادركنندگان دریافت می گردد.

1396/11/30
14:18:49
5.0 / 5
4662
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی