خدابخشی بیان كرد
عقب ماندن كلیه شاخص های اقتصادی برنامه ششم به جز واردات كالا طبق پیش بینی ها
نیازگاه: بر مبنای گزارش رییس فراكسیون نظارت بر اجرای برنامه های توسعه ای كشور، شاخص های كلان اقتصادی شامل رشد اقتصادی، رشد سرمایه گذاری، رشد صادرات غیرنفتی، نرخ تورم و نرخ بیكاری از پیش بینی برنامه ششم توسعه در سال اول اجرای این قانون عقب ماندند و فقط شاخص واردات كالا ۲.۱ درصد پیش بینی ها جلو افتاده است.
به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، محمد خدابخشی در حاشیه جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران پارلمانی، گزارش فراكسیون متبوع خود در مورد ارزیابی ها از عملكرد برنامه ششم توسعه دولت را شرح داد.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس، اظهار داشت: طبق برآورد معاونت نظارت مجلس، در ۱۲۴ ماده قانون برنامه ششم توسعه بالغ بر ۱۲۲۹ حكم وجود دارد.
وی سپس با تشریح عملكرد دستگاه های اجرایی در شاخص های كلان اقتصادی برنامه ششم توسعه در سال اول، اظهار داشت: رشد اقتصادی در پیش بینی برنامه ششم هشت درصد بود در صورتی كه عملكرد ۹ ماهه ۹۶ دستگاه های اجرایی طبق گزارش بانك مركزی ۳.۴ درصد بود و بر مبنای برآورد مركز پژوهش های مجلس با احتساب سه ماه آخر سال قبل حداكثر به چهار درصد می رسد، این یعنی نیمی از پیش بینی برنامه ششم توسعه. مرتبط با شاخص رشد سرمایه گذاری، هدف گذاری برنامه ششم توسعه ۲۱.۴ درصد بود اما در ۹ ماهه سال ۹۶ این شاخص ۱.۴ درصد تحقق یافت.
وی ادامه داد: نرخ تورم طبق هدف گذاری برنامه ششم میانگین ۸.۸ درصد بود. پیش بینی برای سال اول ۸.۳ بود اما عملكرد ۹ ماهه سال ۹۶، ۸.۸ درصد را نشان داده است. در نرخ بیكاری هدف گذاری برنامه هر سال هشت دهم درصد كاهش پیش بینی شده بود كه این به معنای تولید یك میلیون شغل خالص در سال است در صورتی كه نرخ بیكاری در سال ۹۶، ۱۲.۴ درصد بود كه باید به ۱۲ درصد كاهش می یافت. بر مبنای بررسی های انجام شده نرخ بیكاری به جای هشت دهم درصد، سه دهم درصد تحقق یافت كه امروز نرخ بیكاری ۱۲.۱ درصد است. در شاخص رشد صادرات غیرنفتی پیش بینی برنامه ۲۱.۷ درصد است ولی عملكرد ۹ ماهه ۱۱.۲ درصد را نشان داده است.
رییس فراكسیون نظارت بر اجرای برنامه های توسعه ای كشور تنها شاخص پیشی گرفته از برنامه ششم توسعه را شاخص واردات كالا دانست و اضافه كرد: در برنامه ششم برای واردات كالا سقف ۱۶.۹ درصد رشد پیش بینی شده بود. عملكرد سال ۱۳۹۵ نشان داده است كه ۴۴ هزار و ۲۵۶ میلیارد تومان واردات به كشور داشته ایم و این عدد در سال ۹۶، ۱۶ درصد رشد را نشان داده است كه ۲.۱ درصد از پیش بینی برنامه ششم جلوتر افتاده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به بررسی عملكرد دولت در تدوین دستورالعمل ها و آیین نامه های ۱۲۲۹ حكم برنامه ششم توسعه اشاره نمود و اضافه كرد: با بررسی های انجام گرفته تعدادی از این احكام به علت تصویب نشدن مقررات و آیین نامه ها هنوز اجرایی نشده است. باید ۵۸ آیین نامه تصویب می شد اما فقط چهار فقره تصویب گردید و ۵۴ فقره دیگر تصویب نشده است. ۴۳ فقره از احكام هم مهلت قانونی شان آخر یافته كه البته مهلت قانونی بعضی از این احكام تمدید شده است اما برای ۳۴ آیین نامه هیچ اقدامی انجام نگرفته است.
وی ادامه داد: احكام متناظر با این آیین نامه ها ۶۵ حكم است كه وقتی آیین نامه های آن تصویب نشده، این احكام هم معطل مانده است.
خدابخشی با اشاره به عملكرد دستگاه های اجرایی در بخش های كشاورزی، نفت، صنعت و معدن و خدمات، اظهار داشت: طبق برنامه ششم توسعه، رشد هشت درصدی بخش كشاورزی پیش بینی شده است اما عملكرد ۴.۱ درصد را نشان داده است. در بخش نفت هم پیش بینی هشت درصد بود ولی عملكرد ۳.۱ درصد را نشان داده است. در صنعت و معدن پیش بینی ۹.۳ و ۸.۸ درصد بود اما عملكرد ۴.۶ درصد را نشان داده است و عملكرد دولت در بخش خدمات هم ۷.۱ درصد است.
وی از گزارش مفصل تری در مورد برنامه ششم توسعه و احكام دائمی برنامه های توسعه در آینده نزدیك اطلاع داد.
خدابخشی همینطور از مكاتبه با دستگاه های اجرایی برای نظارت بر عملكرد آنها و بی پاسخ ماندن بعضی از مكاتبات فراكسیون مزبور سخن گفت.
وی با اشاره به اینكه عدم پیگیری مجلس باعث شد مقررات و آیین نامه های ۱۲۲۹ حكم برنامه ششم به درستی تهیه نشود، ادامه داد: بنابراین در فراكسیون تصمیم گرفتیم بیش از گذشته پیگیری نماییم تا عقب ماندگی ها در این حوزه جبران شود.
رییس فراكسیون نظارت بر اجرای برنامه های توسعه ای كشور همینطور از تهیه داشبورد نظارتی برای نظارت بر دستگاه های اجرایی از منظر نظارتی دیوان محاسبات اطلاع داد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب