Niazgah نیازگاه

عوارض خروج از كشور همچنان مبهم و چالش برانگیز

عوارض خروج از كشور همچنان مبهم و چالش برانگیز

نیازگاه: با گذشت نزدیك به پنج ماه از تعیین و تصویب عوارض خروج از كشور، اجرای این مصوبه همچنان با ابهام هایی روبه رو است.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، عوارض خروج از كشور جنجالی ترین ردیف لایحه بودجه سال ۹۷ بود كه واكنش های مردمی زیادی را به دنبال داشت و افزایش سه تا شش برابری آن با مخالفت هایی حتی از جانب برخی مقامات در بدنه اصلی دولت و نمایندگان مجلس همراه شد كه در نهایت همه این واكنش ها و مخالفت ها ناكام ماند و سرانجام مجلس درحالی كه انتطار می رفت بازنگری در پیشنهاد دولت داشته باشد، در اسفندماه سال ۹۶ از تصویب افزایش تصاعدی عوارض خروج از كشور اطلاع داد. با این وجود سردرگمی های این مصوبه همچنان ادامه دارد.
برپایه قانون بودجه سال ۱۳۹۷ عوارض خروج از كشور به این شرح محاسبه می شود
عتبات عالیات از مرزهای زمینی و دریایی كشور ۱۲۵، ۰۰۰ ریال
از مرزهای هوایی ۳۷۵، ۰۰۰ ریال
حج تمتع و عمره از كلیه مرزهای كشور برای بار اول در سال ۹۷؛ ۱، ۱۰۰، ۰۰۰ ریال
برای بار دوم ۱، ۶۵۰، ۰۰۰ ریال
بار سوم به بعد ۲، ۲۰۰، ۰۰۰ ریال
سایر سفرهای خارجی از كلیه مرزهای كشور برای بار اول ۲، ۲۰۰، ۰۰۰ ریال
برای بار دوم ۳، ۳۰۰، ۰۰۰ ریال
برای بار سوم به بعد ۴، ۴۰۰، ۰۰۰ ریال
معافیت ها برای پرداخت عوارض خروجی؛
زائران اربعین كه از تاریخ سوم مهرماه تا ۲۲ آبان ماه از مرزهای زمینی به مقصد كشور عراق از كشور خارج می شوند از عوارض خروج معاف اند.
همینطور برپایه تبصره ماده ۴۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده، این اشخاص از پرداخت عوارض خروج از كشور معاف اند؛
«دارندگان گذرنامه سیاسی و خدمت.
خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی، دریایی و خطوط پروازی.
دانشجویان شاغل به تخصیل در خارج از كشور (دارندگان اجازه خورج دانشجویی).
بیمارانی كه با مجوز شورای پزشكی برای درمان به خارج اعزام می شوند.
دارندگان پروانه گذر مرزی.
جانبازان انقلاب اسلامی كه برای معالجه به كشورهای دیگر اعزام می شوند.
ایرانی ها مقیم خارج از كشور دارای گذرنامه شغلی از وزارت كار و امور اجتماعی هستند. »
پرداخت عوارض خروج از كشور بدون محدودیت سنی است، یعنی همانند ارز مسافرتی كه به افراد كمتر از ۱۲ سال تعلق نمی گیرد، نیست.
سازمان امور مالیاتی متذكر شده، خروج از كشور به هر مقصدی اعم از عتبات عالیات، حج، یا سایر سفرها «یك بار سفر» به حساب می آید و برای رفع ابهام درباره شكل محاسبه تعداد سفرها مثال آورده؛ مسافری كه فرودین ماه برای بار نخست از مرزهای هوایی به عتبات عالیات، برای بار دوم به حج و بار سوم به فرانسه و بار چهارم به حج تمتع مسافرت كرده، عوارض خروجی اش در سفر عتبات از مرز هوایی ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان، برای سفر حج ۱۶۵ هزار تومان و برای سفر فرانسه ۴۴۰ هزار تومان و برای سفر چهارم حج ۲۲۰ هزار تومان (مبلغی كه برای عوارض سومین سفر خروجی حج تعیین شده) حساب می گردد.
شكل محاسبه تعداد سفرها همچنان محل ابهام این مصوبه و چالشی بین مسافران، متصدیان بانك ها و ماموران مستقر در مبادی خروجی است كه سازمان امور مالیاتی به همین خاطر، این لزوم را برای مسافرن خارج بوجود آورده با تعیین دقیق نوع و تعداد سفر نسبت به پرداخت عوارض خروج به حساب اداره كل مالیات بر ارزش افزوده اقدام نمایند تا در زمان كنترل تعداد، نوع سفر و مبلغ توسط ماموران مستقر در مبادی خروجی با مشكل مواجه نشوند.
مبدأ محاسبه عوارض خروجی هم همچنان مورد بحث است؛ چراكه بعضی از مسافران در ایام نخست فرودین ماه كه هنوز تغییرات عوارض خروجی به اجرا گذاشته نشده بود، ۷۵ هزار تومان پرداخت كرده اند و الان نمی دانند دومین سفرشان در سال ۹۷ چگونه محاسبه می گردد. همینطور گزارش هایی رسیده كه برخی ماموران مستقر در فرودگاه با وجود پرداخت هزینه عوارض خروجی از قبل و ثبت آن در سامانه یكپارچه گمرك، در این باره توجیه نیستند و سنگ اندازی هایی می كنند.
اطلاعیه سازمان امور مالیاتی تنها گویای این است كه تعداد سفرها از ابتدای سال ۹۷ حساب می شود، یعنی هیچ یك از سفرهای انجام شده در سال ۱۳۹۶ برای دریافت عوارض خروج نباید حساب شود، اما مشخص نشده آن هایی كه در اولین روزهای ماه فروردین ماه سال ۹۷ با عوارض ۷۵ هزار تومان از كشور خارج شده اند، اكنون باید ۲۲۰ هزار تومان پرداخت كنند یا ۳۳۰ هزار تومان. این نقطه ابهام، برخی مسافران با شرایط مشابه را هنگام خروج از كشور به دردسر انداخته و به ناچار هزینه مازادی را با عنوان دومین سفر، در فرودگاه پرداخته اند.
این پرسش هم مطرح است كه تكلیف سفرهای چهارم به بعد و یا سال آینده چه خواهد شد كه اطلاعیه سازمان امور مالیاتی مشخص كرده، همان هزینه «سفر سوم» برای این سفرها (حج و سایر مقاصد) هم محاسبه می گردد و از آن جا كه این مصوبه برای سال ۹۷ صادر شده باید برای سال ۹۸ منتظر تصمیم دولت برای تداوم این جریان و یا تغییر در آن بود.
برخی بر این باورند كه با تعویض گذرنامه، تعداد سفرها صفر خواهد شد و می توانند هزینه سفر اول را پرداخت كنند، این درحالی است خروج از كشور در سیستم یكپارچه گمرك ثبت می گردد و با تعویض پاسپورت تغییری در تعداد سفرها تولید نخواهد شد.



1397/03/26
11:03:30
5.0 / 5
5225
تگهای خبر: افزایش , بودجه , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی