Niazgah نیازگاه
مدیرعامل بانك مسكن اعلام كرد

پیشنهاد افزایش سقف وام مسكن

پیشنهاد افزایش سقف وام مسكن

نیازگاه: مدیرعامل بانك مسكن از عرضه پیشنهاداتی برای افزایش سقف وام مسكن اطلاع داد و اظهار داشت كه كاهش نرخ سود در این وام ها مشروط به كاهش بهای تمام شده منابع خواهد بود، هر زمان كه این اتفاق رخ دهد به صورت حتم نرخ سود هم به مرور كمتر می گردد.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، رحیمی اناركی، امروز در نشست خبری به تشریح عملكرد بانك مسكن پرداخت و توضیحاتی در ارتباط با شرایط منابع و وام های این بانك عرضه كرد.
چه زمانی وام مسكن اضافه می شود؟
در حالی سقف وام مسكن در سال های گذشته با افزایش مواجه بوده و در صندوق پس انداز مسكن یكم به حدود ۱۶۰ میلیون تومان برای زوجین و در وام های با اوراق به حدود ۱۰۰ میلیون تومان می رسد كه در ماه های اخیر و با شدت گرفتن قیمت ها در بازار مسكن قدرت خرید با وجود وام های موجود كاهش یافته است.
اینكه وام مسكن آیا مقرر است افزایش داشته و یا دچار تغییراتی شود موضوعی است كه مدیرعامل بانك مسكن درباره آن توضیح داد.
آنطور كه رحیمی اناركی اعلام نمود: بر مبنای آخرین گزارش بانك مركزی از بازار مسكن میانگین افزایش قیمت در یكسال گذشته حدود ۶۰ درصد بوده است.
بانك مسكن هم در حال رصد قیمت ها بوده و با عنایت به مقررات بانك و بخصوص توان بازپرداخت كسانی كه مخاطبان وام مسكن بوده و اغلب اقشار متوسط و رو به پایین جامعه هستند مبحث افزایش سقف وام را مورد بررسی قرار داده است. از این رو پیشنهاداتی مطرح شده كه مدیرعامل بانك مسكن می گوید امیدواریم بررسی و تصمیم گیری شود تا بتوان بخشی از تغییرات قیمتی اخیر را جبران كند. اما مبحث دیگر به تغییر نرخ سود وام های مسكن برمی گردد گرچه طی یكی دو سال قبل نرخ سود در صندوق پس انداز مسكن یكم كاهشی بوده و از حدود ۱۴ درصد به هشت درصد رسیده است، اما از جانب دیگر نرخ سود در وام های مربوط به خرید اوراق با كاهش سودی همراه نشده به گونه ای كه هم اكنون نرخ سود وام های اوراق به ۱۳ درصد می رسد. این مورد خود باعث بالا بودن اقساط پرداختی وام های مسكن و فشار بر دریافت كنندگان آن شده است.
اینكه آیا برنامه ای برای كاهش نرخ سود وجود دارد یا خیر مدیرعامل بانك مسكن در پاسخ به ایسنا اینگونه توضیح داد كه برای كاهش نرخ سود، بهای تمام شده پول مورد توجه خواهد بود. هر زمان كه حساب های سپرده در شرایطی قرار بگیرد كه توجیه پذیر بوده و بتوانیم بهای تمام شده خویش را نسبت به زمان فعلی كاهش دهیم به صورت حتم برای كاهش نرخ سود ورود خواهیم كرد. هر چند كه اكنون هم نرخ سود وام های با اوراق در بافت های فرسوده را به ۱۶ درصد كاهش داده ایم.
وارد رقابت مخرب بانك ها در نرخ سود نشدیم
در ادامه این نشست رحیمی اناركی به بررسی عملكرد بانك خود پرداخت و به جریان رقابت بانك ها در نرخ سود اشاره داشت.
وی با اشاره به اینكه بانك مسكن به هیچ كدام از رقابت های مخرب بانكی همچون نرخ سود وارد نشده است، اظهار داشت: با اینكه در این میان منابعی را از دست داده ایم، اما توانستیم بهای تمام شده پول را تا حدی ساماندهی و كاهش دهیم.
مدیرعامل بانك مسكن همینطور به اشاره به اینكه در پنج ماهه ابتدایی امسال حدود ۸۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده اظهار داشت: بیش از ۹۶ درصد این مبلغ در حوزه مسكن بوده كه با رشد همراه شده است. همینطور حدود ۹۰ هزار تسهیلات خرید مسكن پرداخته ایم كه این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷۰ درصد افزایش دارد.
گزارشی از عملكرد صندوق پس انداز مسكن یكم
مدیرعامل بانك مسكن به عملكرد صندوق پس انداز مسكن یكم هم اشاره نمود و اظهار داشت: در پنج ماه ابتدایی امسال بالغ بر ۱۰۳ هزار فقره حساب جدیدی افتتاح شده كه حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان ارزش منابع آن است.
این در شرایطی است كه تعداد كل حساب های افتتاح شده در صندوق پس انداز مسكن یكم از ابتدای تاسیس تابحال حدود ۴۹۶ هزار فقره بوده كه ۵۹ هزار مورد منصرف شده اند.
۸۵ هزار فقره حساب به دریافت تسهیلات منجر شده اند و تعداد حساب های در جریان هم به ۳۵۹ هزار فقره می رسد كه میانگین مانده آنها حدود ۲۱ میلیون تومان در هر حساب است.
مسكن مهر به هسته سخت رسید
اما جریان وام های مربوط به مسكن مهر طی سال های گذشته و هزینه های سنگینی كه به شبكه بانكی تحمیل كرده هم مورد اشاره مدیرعامل بانك مسكن قرار گرفت و اظهار داشت كه در پنج ماه ابتدایی امسال حدود ۲۴ هزار واحد مسكن مهر تقسیط شده، ولی به هرحال این پروژه به هسته سخت رسیده و به كندی واحدهای باقی مانده آن تقسیطی می گردد.
رحیمی اناركی خاطرنشان كرد اكنون بانك مسكن رجوع ای به بانك مركزی برای برداشت از منابع آن ندارد.



1397/06/13
16:53:03
5.0 / 5
4474
تگهای خبر: افزایش , اوراق , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی