Niazgah نیازگاه

چهارمین همایش مالی اسلامی در آستانه برگزاری

چهارمین همایش مالی اسلامی در آستانه برگزاری

نیازگاه: رئیس انجمن مالی اسلامی با اشاره به همایشی كه مقرر است در این حوزه برگزار گردد اظهار داشت: جلساتی كه اساتید بازارهای مالی اسلامی ایران و مالزی با هم برگزار كرده اند جهت بررسی اختلاف نظرها و احداث تجارب مشترك است.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، علی صالح آبادی در نشستی كه امروز در ارتباط با همایش سالیانه مالی اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: یكی از اهداف ما در انجمن مالی اسلامی این بود كه پایگاه جامعی از كتاب و مقالات در حوزه مالی اسلامی به وجود آوریم. بنا بر این سایتی ترترب دادیم كه بیشتر از ۳۰۰ كتاب، مقاله انگلیسی و نشریات بین المللی در آن موجود است كه فعالان بازار سرمایه در حوزه مالی اسلامی می توانند از آن بهره ببرند. همین طور در سایت مالی اسلامی موضوعات پیشنهادی برای پایان نامه های دكتری و ارشد وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال ایسنا در خصوص اینكه آیا برای انتشار كتاب ها و مقالاتی كه در سایت مالی اسلامی منتشر می كنید حق كپی رایت نویسنده و ناشر را رعایت می كنید؟ اظهار داشت: این طور نیست كه ما قفلی را بشكنیم و كتاب یا مقاله ای را منتشر نماییم. كتاب ها یا مقالاتی كه ما در سایت می گذاریم در جاهای مختلف موجود بوده و ما آنها را جمع آوری كرده ایم.
صالح آبادی در پاسخ به خبرنگاری كه به جلسات كمیته فقهی سازمان بورس و انجمن مالی با فعالان بازار مالی مالزی اشاره نمود و پرسید "فقهی كه در مالزی است مربوط به اهل سنت است آیا از آن میگردد می شود در بازار مالی ایران بهره برد كه جلساتی با آنها برگزار می كنید؟"، اظهار داشت: اهل تسنن و شیعه در بخش معاملاتی تفاوت زیادی با هم ندارند. البته این دو با هم تفاوت هایی هم دارند. دوره هایی كه ما برگزار می نماییم بدین منظور است كه اساتید این حوزه اختلاف نظر هایشان را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
رئیس انجمن مالی اسلامی با اشاره به همایش مالی اسلامی كه ۱۱ آذر برگزار می شود، بیان كرد: در این همایش علاوه بر نمایش مقاله در حوزه مالی اسلامی از پیشكسوتان این حوزه تقدیر میگردد و برنده سومین جایزه مالی اسلامی معرفی خواهد شد.
صالح آبادی اضافه كرد: علاوه بر این ما در همایش جایزه كتاب برتر در حوزه مالی اسلامی را خواهیم داشت. همین طور پژوهش های برتر در حوزه مالی اسلامی كه در قالب رساله دكتری و پایان نامه كارشناسی ارشد هستند باز معرفی می گردند.
وی با اشاره به مسابقات كه در حوزه مالی اسلامی برگزار می شود، اظهار داشت: امسال با كمك فرابورس رقابت هایی را داریم كه در آن رقابت ها، ابزارسازی و نوآوری مالی در قرآن بررسی شود كه برای آن جوایزی هم در نظر گرفته شده است.
رییس انجمن مالی اسلامی اضافه كرد: از پارسال دوره های MBA و DBA بازار سرمایه اسلامی را برگزار كردیم. افرادی كه در حوزه DBA تحصیل می كنند باید سه سال در بازار سرمایه سابقه كاری داشته باشند. این دوره هم با همكاری انجمن مالی اسلامی دانشگاه امام صادق و سازمان بورس و اوراق بهادار، مركز مالی مالی و موسسه ردمانی مالزی برگزار می گردد.
صالح آبادی افزود: سازمان بورس از كسانی كه مدرك DBA را ستاندن می كنند حمایت می كند. این سازمان در صورتیكه افراد از این دوره فارغ التحصیل می شوند گواهی نامه اصول بازار سرمایه و تحلیلگری را به آنها خواهد داد.
وی با اشاره به فعالیت های مركز مالی اظهار داشت: ما آغازین همایش بین المللی مالی اسلامی را یك ماه گذشته در كیش برگزار كردیم. سوژه این همایش نقش مالی اسلامی در اقتصاد بود. انجمن سه دوره در نمایشگاه بورس كیش و تهران حضور داشته و توانسته خودرا به ذینفعان معرفی نماید.
صالح آبادی با اشاره به كسانی كه در حوزه مالی اسلامی كتاب تالیف می كنند اظهار نمود: انجمن در حوزه انتشارات فراخوانی خواهد داد تا كسانی كه در این حوزه كتابی نوشته اند در صورتیكه تمایل داشته باشند كتابشان منتشر شود.
وی درباره محور اصلی همایش مالی اسلامی اظهار داشت: محورهای اصلی همایش در مورد توسعه نهاد های مالی اسلامی و نقش آنها در ثبات اقتصادی می باشد. نقش نهادهای مالی در ثبات اقتصادی و حفظ ارزش پول ملی، بلا شناسی نهادهای مالی اسلامی، امكان سنجی طراحی نهادهای مالی اسلامی جدید و نقش مالی اسلامی در حوزه های دانش بنیان همچون مباحثی است كه در همایش مطرح خواهد شد.
وی درباره زمان ارسال مقالات به همایش مالی اسلامی اظهار داشت: فرصت ارسال مقالات تا اختتام مهر ماه سال ۱۳۹۷ بود كه تا ۱۰ آبان تمدید گردید در مجموع ۴۵ مقاله به دبیرخانه ارسال شد و ۱۷ مقاله مورد تایید هیات داوران قرار گرفت. برخی از این ها در دوفصل نامه مالی اسلامی و تعدادی در كتاب همایش به چاپ خواهد رسید.
صالح آبادی اضافه كرد: یكی از اعضای كمیته فقهی سازمان بورس همایش مالی اسلامی سخنرانی خواهدنمود همین طور پارسال رییس سازمان بورس در همایش سخنرانی داشت و امسال ترتیبی دادیم كه رییس بیمه مركزی در این مراسم سخنرانی كنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره كاركرد انجمن مالی، اظهار داشت: وقتی ما كمیته فقهی سازمان بورس را راه اندازی كرده بودیم در ابتدا این بحث بود كه این كمیته چه جایگاهی و كاركردی دارد چه نقشی دارد. هم اكنون همه فعالانی كه در این حوزه بوده اند نقش این كمیته را مثبت می دانند این كمیته ابزارهایی را به بازار سرمایه معرفی كرده است.
رئیس انجمن مالی اسلامی اضافه كرد: تجربه سازمان بورس موجب شد كه در قانون برنامه ششم شورای فقهی در بانك مركزی دیده شود. پنج فقیه عضو كمیته فقهی سازمان بورس در كمیته فقهی این سازمان هستند كه با عنایت به این تركیب، در بانك مركزی هم همچنین است. ۱۱ سال است كه از تشكیل شورای فقهی می گذرد اما در بازار پول اخیرا شورای فقهی تشكیل شده است.
صالح آبادی افزود: یكی از خلاها در حوزه مالی اسلامی آموزش است. كه باید روی سوژه آموزش كار كرد. تامین منابع علمی برای بازار های مالی یكی از كارهای انجمن مالی اسلامی است. من فكر می كنم هر كدام از نهاد ها همچون شورای فقهی و دبیرخانه ها و انجمن ها نقش خاص خودرا در بازار سرمایه دارند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری كه به افزایش قیمت دلار اشاره نمود و پرسید چرا ابزارهای مالی اسلامی تاثیر مثبتی آن گونه كه از آن حرف زده میگردد ندارد؟ اظهار داشت: مولفه های اقتصادی زیادی در كاهش ارزش پول ملی مهم هستند كه همچون آن تورم، محدودیت های خارجی و سیاست های پولی و مالی است البته نهادهای مالی اسلامی هم موثر هستند. اما تجربه جهانی نشان داده است كه اقتصاد هایی با نهاد های مالی و اسلامی كمتر گرفتار بحران شده اند.



1397/09/06
22:17:45
5.0 / 5
5000
تگهای خبر: آموزش , افزایش , اقتصاد , اوراق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی