Niazgah نیازگاه
یك اقتصاددان:

نپذیرفتن FATF فشار اقتصادی را افزایش خواهد داد

نپذیرفتن FATF فشار اقتصادی را افزایش خواهد داد

به گزارش نیازگاه ایسنا/خوزستان عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: در صورت نپذیرفتن FATF و قرار گرفتن در فهرست سیاه، مردم فشار اقتصادی بیشتری را تجربه خواهند كرد.



سید مرتضی افقه در گفت و گو با ایسنا، ابراز عقیده كرد: FATF در واقع یك مركزی برای تسهیل مراودات بانكی بین المللی و نظارت بر این مراودات برای جلوگیری از پولشویی است.

وی اضافه كرد: هیچ كشوری نمی تواند بدون ارتباط با كشورهای دیگر از اقتصاد پررونق و متوسط برخوردار باشد. تنها كشوری كه در جهان بدون كمترین مراوده با كشورهای دیگر، اقتصاد خودرا اداره می كند، كشور كره شمالی است كه مردم آن زندگی بسیار سختی دارند. البته عموما با چین مراوده دارد اما بطور كلی وضعیت خوبی ندارد.

اقتصاد كشور ما به شدت به فروش نفت وابسته است

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینكه اقتصاد كشور ما به شدت به فروش نفت و خرید كالاهای موردنیاز وابسته است، افزود: به لحاظ اقتصادی سه مدل كالا داریم كه شامل كالاهای سرمایه ای، واسطه ای و مصرفی هستند. برای هر سه مورد نیز نیازمند مراودات با كشورهای دیگر هستیم. برای تهیه كالاهای موردنیاز كشور، نیاز به واردات داریم و برای واردكردن كالا نیز نیاز به فروش داریم كه متاسفانه به جز نفت، چیز زیادی برای فروش نداریم. البته در دو دهه گذشته توانستیم صادرات غیرنفتی به كشورهای دیگر داشته باشیم كه البته خیلی برجسته نیستند.

اقتصاد كشور نیازمند مراودات با كشورهای خارجی است

وی با اشاره به اینكه ما حتما نیازمند مراودات بین بانكی هستیم، اضافه كرد: اقتصاد كشور نیازمند مراودات با كشورهای خارجی است. بنا بر این باید روابط سیاسی خوبی با كشورهای دیگر داشته باشیم تا بتوانیم روابط اقتصادی خوبی برقرار نماییم. اگر از نظر اقتصادی این را بپذیریم كه بدون مراودات اقتصادی نمی توانیم اقتصاد خودرا پیش ببریم، پس باید از قوانین بانكی بین المللی حاكم بر روابط بانكی تبعیت نماییم.

سیستم بانكی ما از نظر لجستیك مشكلات بسیاری دارد

دانشیار علوم اقتصادی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به این كه سیستم بانكی ایران از نظر لجستیك مشكلات بسیاری دارد، اظهار داشت: اغلب كشورها دارای كارت های كردیت (credit card) هستند. در نتیجه مسافرین و تجار برای سفر كردن به كشورهای جهان، دیگر نیازمند پول نقد نیستند اما در كشور ما، تجار به سبب نداشتن كارت كردیت با مشكل مواجهند و از این نظر به تجارت ما چه در بحث فروش نفت و چه كالاهای غیرنفتی، لطمه وارد می شود.

نپذیرفتن FATF فشار اقتصادی را افزایش می دهد

افقه با بیان این كه تا كمتر از دو ماه دیگر برای پذیرش لایحه FATF به كشور ما مهلت داده شده است، اشاره كرد: هم اكنون تنها كشوری كه این لایحه را نپذیرفته، كره شمالی است. ایران ناچار است این لایحه را بپذیرد و ما پیش روی خود هیچ گریزی به جز اینكه این لایحه را بپذیریم، نداریم. در صورت نپذیرفتن FATF و قرار گرفتن در فهرست سیاه، مردم فشار اقتصادی بیشتری را تجربه خواهند كرد.

وی اظهار داشت: اگر اقتصاد ما بیشتر به داخل كشور متكی بود، در صورت نپذیرفتن این لایحه، لطمه چندانی به اقتصاد كشور وارد نمی شد اما متاسفانه در سه دهه بعد از جنگ، نتوانستیم وابستگی خودرا به فروش نفت و واردات كالاها كم نماییم. بنظر می رسد اگر لایحه FATF را نپذیریم، بطور جد وضعیت معیشتی مردم بدتر از وضعیت كنونی خواهد شد.

مخالفان، منافع ملی را فدای منافع گروهی خود می كنند

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز درباب علت مخالفت بعضی از افراد و صاحب نظران كشور با این لایحه با وجود آگاهی از تبعات نپذیرفتن آن برای كشور، اظهار داشت: قسمتی از مخالفت با این لایحه به سبب درگیری های بین جناحی و عموما برای فشار وارد كردن به دولت می باشد. بخش دیگری نیز از این مخالفت ها سیاسی است و نشان دهنده نابالغ بودن سیاسیون است كه در رقابت های سیاسی، منافع ملی را فدای منافع گروهی خود می كنند.

وی درانتها اظهار داشت: با عنایت به اینكه آخرین مهلت به ایران داده شده است، امیدواریم كه تصمیم گیران به این نتیجه برسند كه برای حفظ مصالح كشور و ملت این لایحه را بپذیرند.





منبع:

1398/10/08
20:34:34
5.0 / 5
4125
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , بانك , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی