Niazgah نیازگاه

كشاورزی باكیفیت در دستان تولیدكنندگان نمونه

كشاورزی باكیفیت در دستان تولیدكنندگان نمونه

به گزارش نیازگاه كشاورزان و بهره برداران نمونه هر سال با غلبه بر چالش هایی مانند خشكسالی، كم آبی و نوسانات بازار و ثبت عملكردهای شاخص برای تولید محصول باكیفیت در این حوزه پیشگام هستند.


كشاورزان و بهره برداران استان خراسان جنوبی باوجود اینكه سال هاست با خشكسالی متوالی دست و پنجه نرم می كنند اما سال ۹۸ هم برای سومین سال متوالی با كسب رتبه های برتر ملی عنوان پیشگامان تولید در عرصه ملی را از آن خود كردند.
آیین سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش كشاورزی با تجلیل از ۱۶۶ تولیدكننده برتر ملی، ۲۳ دیماه سال جاری با حضور رئیس جمهوری در تهران برگزار گردید و خراسان جنوبی هم با ۹ تولیدكننده و بهره بردار نمونه، رتبه دوم انتخاب تولیدكنندگان نمونه بخش كشاورزی را به خود اختصاص داد.

عبدالطیف آبدار كه از روستای درمیان مددكار نمونه ترویجی در سطح ملی شده خویش را كشاورز زاده ای معرفی می كند كه از كودكی در كشاورزی فعالیت داشته و الان سال هاست با ترویج و آموزش فوت و فن های كشاورزی به این بخش خدمت می كند.

وی با این اعتقاد كه موفقیت جز با همكاری بین مسؤولان و كشاورزان به دست نمی آید اظهار داشت: در حوزه ترویج و آموزش نمی توانیم تافته جدا بافته باشیم و حتما باید بین كشاورزان حضور داشت.

به قول او مددكار ترویجی از فعالیتهای خود سودی مادی نمی برد اما با تمام علاقه و امكانات شخصی شبانه روز به كشاورزان در عرصه ترویج خدمت می كند.

آنچه كه این مددكار نمونه ترویجی در اختیار كشاورزان قرار می دهد تجربیاتی است كه سال ها از كشاورزی به دست آورده و در مراحل كاشت، داشت و برداشت زرشك به دیگران آموزش می دهد.

وی با اشاره به اینكه در بعضی مواقع كلاس های آموزشی روستاها تا نیمه شب هم طول می كشد تصریح كرد: این مورد نشان از علاقه كشاورزان در فراگیری دانش روز دارد كه می تواند به ارتقای این بخش كمك نماید.
این مددكار نمونه ترویجی اختراع برخی ابزارهای موردنیاز كشاورزان را از دیگر فعالیتهای خود عنوان نمود و اظهار داشت: برای تولید انبوه این ابزارها نیازمند حمایت هستم تا بتوانم با معرفی آن به تمام كشاورزان خدمت كنم.

وی خاطرنشان كرد: تمام دانشی كه از كشاورزان در زمینه زرشك دارم به صورت تجربی بوده نه سواد دانشگاهی اما كاربرد این دانش تابحال بسیار مفید بوده است.

آبدار با تاكید بر اینكه هیچگاه به سود فكر نمی كند افزود: سال ۶۱ دستگاه زرشك پاك كنی را اختراع كردم كه حالا به اشكال گوناگون ساخته شده و كاربرد دارد.

تحقق شعار از مزرعه تا سفره

مدیر نمونه واحد صنایع تبدیلی و تكمیلی از شهرستان بیرجند كه رتبه ملی را كسب كرده است، ۳۵ سال در این حوزه سابقه فعالیت دارد.

رضا فروزانفر با اشاره به اینكه به همراه ۲ برادر دیگر خود از صفر كارش را آغاز كرده است تصریح كرد: ابتدا مغازه تخم مرغ فروشی داشتیم كه بعد به عمده فروشی رسید، سپس كشتارگاه سنتی، پس از آن صنعتی و در نهایت مجتمع كشتارگاهی تاسیس كردیم تا شعار از مزرعه تا سفره را محقق نماییم.

وی با اشاره به اینك صنعت طیور در خراسان جنوبی صنعت اول است اضافه كرد: كوشیده ایم ظرفیت های موجود در استان كه بلااستفاده بود را فعال نماییم بنابراین بالغ بر ۲۶ واحد مرغداری زیان ده را به صورت مشاركتی وارد مدار تولید كردیم.

این مدیر نمونه واحد صنایع تبدیلی و تكمیلی خاطرنشان كرد: این مزارع پروش گوشت الان در هر دوره ۶۵۰ هزار قطعه ریزی داشته و پتانسیل های خاموش استان بودند كه فعال شده اند.

وی وجود ناوگان حمل و نقل در كنار واحدهای تولید و فرآوری را از دیگر مزیت های كار خود برشمرد كه در فروش مازاد تولید به سایر استان ها بسیار موثر بوده است.

فروزانفر با تاكید بر اینكه همواره كوشیده ایم عرضه و تقضای مرغ را در استان متعادل نگه داریم اظهار داشت: در زمان های بحران، تنطیم بازار را هم در كنار سیاست های دولت عهده دار می شویم تا بازار با كمبود یا مازاد تولید مواجه نشود.

وی با اشاره به اینكه ۸۵ درصد تولید مرغ استان، مازاد است خاطرنشان كرد: كوشیده ایم تا با ورود به غول های مصرفی كشوری به بهترین شكل ممكن ۵۰ فرآورده را با بهترین كیفیت از استان صادر نماییم.

این فعال بخش صنایع تبدیلی و تكمیلی حوزه دام و طیور، وجود مراكز مختلف عرصه مستقیم مرغ در استان، آزمایشگاه های مرجع و گروه های واكسیناسیون را از دیگر فعالیتهای مجموعه تولیدی خود عنوان نمود و اظهار داشت: با تركیبی از دانش بومی و مهندسی معكوس خط تولید را هم به روز رسانی كرده و خیلی از قطعات مورد نیاز مجموعه را خودمان تولید می نماییم كه از نقاط قوت است.

وی با اشاره به ایجاد ۳۵۰ شغل مستقیم در این واحد صنایع تبدیلی و تكمیلی افزود: عمده افراد شاغل از جامعه روستایی هستند كه در جلوگیری از مهاجرت هم اثرگذار بوده است.

فروزانفر از اجرای طرح بهبود معیشت برای نیروهای شاغل در مجموعه تولیدی خود اطلاع داد و اظهار داشت: با راه اندازی كارگاه توبافی ۱۲۵ نفر از بانوانی كه همسرانشان در مجموعه تولیدی كاكل زری شاغل هستند مشغول فعالیت شده اند كه در كمك معیشت این افراد تأثیر بسزایی داشته است.

وی با اشاره به مزیت های نسبی تولید گوشت سفید در استان اظهار داشت: همجواری با افغانستان یكی از این مزیت هاست كه انتظار می رود دولت در سیاست های تشویقی، صادرات گوشت به كشور همسایه را مورد حمایت قرار دهد.

مدیر مجموعه كاكل زری با این اطمینان كه همواره در استان مازاد تولید گوشت مرغ است اظهار داشت: در صورتیكه بخش صادرات فعال شود موفقیت های بیشتری را می توانیم كسب نماییم.

وی ضمن انتقاد از ناكارآمدی برخی قوانین حاكم بر تولید تصریح كرد: این قوانین از كشورهای توسعه یافته برداشت و به روز رسانی نشده است بنابراین احتیاج به بازبینی دارد.

اشتغالزایی با صندوق خرد زنان روستایی

بانوی موفق سرایانی كه مدیرعامل نمونه صندق اعتبارات خرد زنان روستایی در عرصه ملی است اظهار داشت: سال ۸۲ با ۲۰ نفر صندوق خرد زنان روستایی را در روستای مصعبی سرایان تشكیل داده ایم كه الان با عنایت به افزایش تعداد اعضا تبدیل به دو صندوق شده ایم.

فاطمه افقهی مهمترین عامل در موفقیت خویش را جلب اعتماد مردم دانست و اضافه كرد: با تشكیل این صندوق دسترسی زنان روستایی به تسهیلات اعتباری ممكن شده و آنها می توانند بدون ضامن و دغدغه تسهیلات دریافت نمایند.

وی با اشاره به اینكه در كنار فعالیتهای صندوق اعتباری ارتقای مهارت های فردی هم دنبال می شود اظهار داشت: با این كار زنان روستایی به انجام كارهای گروهی و جمعی ترغیب شده و الان چندین كارگاه در زمینه های قالی بافی، پارچه بافی و سایر محصولات فعال گشته است.

مدیرعامل صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در روستای مصعبی با اشاره به راه اندازی بازارچه های محلی برای فروش محصولات تولید شده در روستا افزود: در ایام مختلف سال این بازارچه ها راه اندازی و همواره مورد استقبال واقع می شود.

وی از ایجاد بوم بازار در روستای مصعبی اطلاع داد و اظهار داشت: این بازار هم صرفا روزهای جمعه فعال شده و اعضای صندوق خرد زنان با فروش محصولات خود صاحب درآمد می شوند.

افقهی عنوان كرد: خیلی از زنان روستای مصعبی با كمك تسهیلات صندوق خرد زنان فعالیتهایی همچون پرورش قارچ، مرغ بومی، تولید ورمی كمپوست، دام سبك و سنگین، كافه سنتی، صنایع تبدیلی و سوپر ماركت را راه اندازی كرده اند.

وی اظهار داشت: بالغ بر ۸۳ نفر در ۲ صندوق خرد زنان روستایی مصعبی عضو هستند و سرمایه اولیه هم به سه برابر افزایش یافته است.

وی توجه به بازاریابی محصولات را از مهمترین نیازهای فعلی در صندوق خرد زنان روستایی عنوان نمود و اضافه كرد: در صورت ایجاد شركت تعاونی شاید بتواند به فروش بهتر محصولات كمك كرد.

تولید هشت برابری زعفران

زعفران كار نمونه از شهرستان قاینات هم مهمترین عامل موفقیت خویش را استفاده از دانش، تجربه و داشتن هدف عنوان نمود و اظهار داشت: با كمك این عوامل توانسته ام در زمینی كوچك تولید زعفران خویش را به هشت برابر برسانم.

وی انتخاب پیاز مناسب و آبیاری بموقع را در افزایش تولید موثر دانست و اظهار داشت: زعفران گیاهی است كه حتی برگ آن با انسان صحبت می كند و می توان نیاز او را فهمید.

وی تصریح كرد: پیاز زعفران در فروردین از برگش استفاده می نماید بنابراین با استفاده از سیستم آبیاری بارانی كوشیده ام برگ ها را به مدت طولانی تر سبز نگه دارم تا عمر پیاز بیشتر شود از همین رو سال بعد میزان برداشت هم افزایش می یابد.

تولید كننده نمونه نهال جنگلی در شهرستان زیركوه هم با فعالیت در ایستگاه تولید نهال، عنوان تولیدكننده نمونه نهال جنگلی در سطح كشور را به خود مختص كرده است.

محمدحسین جعفری استفاده از بذر مناسب و بومی، خاك مرغوب و آبیاری بموقع را در موفقیت خود موثر خواند.

او اظهار داشت: سالانه ۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ هزار نهال در ایستگاه منابع طبیعی شهرستان زیركوه تولید می كنم كه شامل نهال قیچ، تاغ و اسكنبیل است.
رییس سازمان جهاد كشاورزی خراسان جنوبی به همراه تعدادی از این تولیدكنندگان نمونه امروز (سه شنبه) در نشست خبری به معرفی علل و عوامل این موفقیت و دستاوردهای بخش كشاورزی استان پرداختند.


1398/11/01
22:08:26
5.0 / 5
4278
تگهای خبر: آموزش , ابزار , اشتغال , افزایش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی