Niazgah نیازگاه

دانه روغنی كاملینا برای اولین بار در مازندران كشت شد

دانه روغنی كاملینا برای اولین بار در مازندران كشت شد

به گزارش نیازگاه برای اولین بار در مازندران، دانه روغنی ˮ کاملینا ˮ که به گیاه کتان کش هم معروف است سال جاری در سطح سه هزار متر مربع از مزارع شهرستان ساری کشت شده است.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایرنا، توسعه کشت دانه های روغنی همچون کاملینا از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی برای تولید و تأمین روغن خوراکی مورد نیاز کشور در داخل در قالب سیاست اتکای امنیت غذایی به تولیدات داخلی و خودکفایی و کاهش واردات این ماده غذایی است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای اولین بار دانه روغنی کاملینا در سه هزار مترمربع از اراضی روستای خارکش از توابع مرکز جهاد کشاورزی سمسکنده کشت شده است.
عباس پورنصرالله با بیان اینکه گسترش کشت دانه های روغنی همواره از رویکردهای جدی وزارت جهاد کشاورزی است، اضافه کرد: امیدواریم این گونه از دانه های روغنی که به مراتب شرایط بهتری به لحاط زمان کشت با کلزا دارد، مورد توجه کشاورزان قرار بگیرد.
وی افزود: دانه روغنی کاملینا که قابلیت کشت پاییزه و برداشت در اواخر فروردین را دارد، نیازمند آب کمتری است، سازگاری بهتری با تغییرات اقلیمی منطقه دارد و در مقابل خشکی و سرمای بهاره، شوری خاک مقاومت بیشتری دارد.
پورنصرالله حساسیت کمتر به آفات و ریزش محصول را از دیگر خصوصیت های این محصول برشمرد.
وی عملکرد دانه روغنی کتان در هر هکتار را یکهزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ کیلوگرم برآورد کرد و اظهار داشت: دانه های کتان روغنی حاوی ۳۰ تا ۴۰ درصد گاهی ۴۵ درصد روغن است و به صورت متوسط از هر هکتار کتان روغنی می توان حدود ۶۰۰ تا یکهزار کیلوگرم روغن به دست آورد.
این کارشناس زراعت مازندران همینطور اظهار داشت که کنجاله کاملینا هم می تواند بعنوان خوراک مناسب دام، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.
کشت دوم در مزارع مازندران به خاطر حاصلخیزی خاک و شرایط مناسب آب و هوایی از چند دهه پیش بخصوص بعد از ماشینی شدن کشاورزی رو به افزایش گذاشت. جهاد کشاورزی اوایل دهه ۷۰ کشت گیاه روغنی کلزا را بعنوان کشت جایگزین و مکمل در مازندران پیشنهاد و حمایت کرد بگونه ای که در کمتر از یک دهه تا اواسط دهه ۸۰ سطح زیر کشت این محصول به ۴۰ هزار هکتار رسید.
کلزا بعنوان محور کشت محصولات پائیزه در مازندران مورد توجه قرار گرفت و عموما در مناطق میان بند و ارتفاعات جایگاه ویژه ای پیدا کرد. با اینکه کشت کلزا در اراضی شالیزاری مازندران که تنها ۶ ماه از سال زیر کشت قرار دارند، یکی از علل استقبال کشاورزان به آن در دهه ۷۰ بود، ولی در چند سال قبل با عنایت به کمبود آب برای کشت برنج بخصوص در شرق مازندران، کشت کلزا بعنوان یک محصول مناسب جایگزین به کشاورزان ارائه شد.
مازندران ۲۳۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که با انجام طرح تسطیح و یکپارچه سازی و توجه به برداشت زودتر، دانه روغنی کلزا یا کتان می تواند بعنوان کشت دوم این اراضی مورد توجه قرار گیرد.
طبق اعلام رسمی جهاد کشاورزی مازندران سال جاری فقط حدود ۹ هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان زیر کشت پائیزه دانه روغنی کلزا رفته است، وسعتی که یک سوم برنامه مصوب و تعهد سالجاری استان را پوشش می دهد و حدود ۳۶ درصد کمتر از سال پیش است.




منبع:

1399/10/25
19:55:25
0.0 / 5
1503
تگهای خبر: افزایش , تولید , محصولات , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی