Niazgah نیازگاه
رییس خانه معدن ایران:

فعالیت معدنی نباید موجب اختلال در محیط زیست و منابع طبیعی شود

فعالیت معدنی نباید موجب اختلال در محیط زیست و منابع طبیعی شود

رئیس خانه معدن ایران اظهار داشت: امروز واقعیتی که پیش روی جوامع مختلف وجود دارد، این است که فعالیت معدنی نباید موجب اختلال در محیط زیست انسانی، جانوری و منابع طبیعی شود.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدرضا بهرامن» بعدازظهر امروز (چهارشنبه) قبل از امضای تفاهم نامه با شهرداری منطقه ۶ تهران با موضوع «گذر معدن» در محل خانه معدن اضافه کرد: حالا کارهای معدنی و مسائل محیط زیستی می توانند با یکدیگر روابط پایاپای داشته باشند و به همدیگر کمک کنند.
وی اشاره کرد: نگاه فعالان معدنی در مهندسی محیط زیست و کارهای اقتصادی مانند معدن کاوی باید به نحوی باشد که تخریبی به طبیعت از دید انسانی نداشته باشد، همین طور ممکنست نگاه طبیعی معدنکاران تخریب به همراه داشته باشد، اما بعد از برداشت، بازسازی باید شکل اجرائی به خود گیرد.
رییس خانه معدن خاطرنشان ساخت: یکی از مباحثی که بعنوان یک تشکل بخش خصوصی معدنی و بعنوان دوستداران محیط زیست برای هرگونه فعالیت معدنی باید انجام دهیم، تغییر نگرش است و باید نگاه معدنکار به آینده باشد، زمانی که فعالیت یک معدن به اختتام می رسد، باید بازسازی آن معدن را به خوبی در نظر بگیریم و کمترین خسارت را به طبیعت وارد سازیم.
وی اظهار داشت: تمامی تشکل های معدنی بر حفاظت محیط زیست تاکید دارند و همزمان نحوه نظارت نهاد متولی منابع طبیعی و محیط زیست کشور هم باید برمبنای یک رابطه دوطرفه، منطقی و مقبول باشد، ضمن اینکه در گذشته اشتباهاتی رخ داده و یکسری کارهای معدنی مطرح بوده که با تخریب زیاد همراه بودند.
بهرامن افزود: نگرش مهندسی معدن در بازسازی معادن نگاه پایداری نبوده و پیشنهاد شفاف کنونی اینکه بگونه ای قانونمند فعالیت شود که هر فعالیت معدنی در هر منطقه ای که آغاز می شود، در انتهای زمان فعالیت آن معدن، طبیعت هرچند با تغییر جهت هایی، بازگردانده و احیا شود.
وی تصریح کرد: روش های دیگری نیز وجود دارد و اینکه می توان فضای معدنی را به یک منطقه گردشگری مبدل ساخت، چون معادن هم به صورتی سرمایه ملی محسوب می شوند. بدین سبب ایجاد معدن بدون نگاه به آینده تنها تخریب زیستگاه های آینده به حساب می آیند.
رییس خانه معدن اضافه کرد: امروز نگاه فعالان معدنی در کشور به بخش معدن برمبنای استانداردهای جهانی است و حفاظت محیط زیست بدون توجه به جامعه و محیط محقق نمی گردد بلکه از تمام بخش های آن به نحو مطلوب باید بهره برد و هر کدام از مولفه های منابع طبیعی ارزش ویژه خودرا برای حیات دارند.
وی اظهار داشت: خیلی از این تخریب ها قابل جبران نیستند، اما در صورتیکه الزام های محیط زیستی در مدیریت و بهره برداری و اکتشاف معادن در ایران جدی گرفته شود، این لطمه ها و تخریب ها به حداقل خواهد رسید و این پیام روشن را برای جامعه دارد که جامعه معدن در ایران با رعایت اصول محیط زیستی به سمت توسعه پایدار گام برداشته است.
به گزارش نیازگاه به نقل از ایرنا، امروز بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ معدن در سطح کشور دارای پروانه بهره برداری هستند که تعداد پنجهزار و ۶۰۰ معدن فعال محسوب می شوند و در سالهای اخیر به طور متوسط ۴۰۰ میلیون تن مواد معدنی از آنها استخراج که ۶۰ تا ۶۵ درصد این میزان مصالح ساختمانی است.
تفاهم نامه همکاری خانه معدن ایران و شهرداری منطقه ۶ پایتخت بعدازظهر امروز ( چهارشنبه) بمنظور برقراری تعامل، همکاری و مشارکت در راه اندازی «گذر معدن» در طول خیابان سمیه از تقاطع شریعتی تا حافظ، به امضا رسید.
موضوع این تفاهم نامه همکاری و مشارکت در اجرای طرح گذر معدن با تعهد به اجرای طرح جامع توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران مصوب ۳۰ دیماه ۱۳۸۷ برنامه پنج ساله توسعه شهر تهران با تاکید بر برنامه ریزی و مشارکت در قالب نقش مسئولیت اجتماعی بخش های اقتصادی کشور است.


1399/11/15
17:55:15
0.0 / 5
1068
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , بهره برداری , ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی