Niazgah نیازگاه
عضو كمیسیون تلفیق:

هدف از حذف ارز ۴۲۰۰ باید بهبود معیشت باشد نه جبران کسری بودجه

هدف از حذف ارز ۴۲۰۰ باید بهبود معیشت باشد نه جبران کسری بودجه

یک عضو کمیسیون تلفیق اظهار داشت: اگر دولت نتواند یارانه ارزی را از شروع زنجیره به انتهای آن منتقل کند و همه منابع حاصل از ما به تفاوت را به دست مردم نرساند، حذف ارز ترجیحی کار صحیحی نخواهد بود.



سید مرتضی خاتمی، عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: واقعیت این است که سیاست ارز ترجیحی نتوانست در عمل به اهدافی که برای خودش تعریف کرده بود، برسد. برای اینکه اجرای درست این طرح به یک سیستم مطمئن نیاز دارد. سیستم نظارتی و کنترلی ای را می طلبد که به آن کمک نماید تا به اهدافش برسد. البته در مورد موفقیت این طرح نظرات متفاوت می باشد. برخی معتقدند که انحراف در همه ی کالاهای اساسی وجود داشته است. اما در بعضی خیلی بیشتر و در بعضی مانند دارو کمتر بوده است. به قول این نماینده ی مجلس، ایده آل این است که بتوانیم ارز ترجیحی را حذف نماییم و در عین حال گروههای هدف لطمه نبینند.
خاتمی افزود: وجود ارز ترجیحی فی نفسه موجب انحراف از هدف و ایجاد رانت و فساد خواهد شد و در این مساله تردیدی نیست. اما در گذر از این مرحله ما باید تدابیری بی اندیشیم و مطمئن شویم که آنها برای مقابله با مشکلات کافی هستند.
وی اضافه کرد: بحث ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی الان در کمیسیون تلفیق درحال بررسی است. بطور مثال، در قالب این طرح، یارانه ی دارو در ابتدای زنجیره پرداخت می شد، اما الان مقرر است که یارانه در آخر زنجیره و به سازمان های بیمه پرداخت گردد. اگر ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی حذف شود، مقرر است که این اتفاق رخ دهد. اما بحث الان بر سر این مساله است که آیا مابه التفاوت نرخ ارزی که وجود داشته و برقرار بوده است، با حذف ارز ترجیحی در اختیار سازمان های بیمه گر قرار می گیرد یا نه. سوال اساسی این است که آیا یارانه ای که در ابتدای زنجیره داده می شود، به دست مردم خواهد رسید یا نه.
این نماینده ی مجلس در ادامه اظهار داشت: الان حتی کسانیکه معتقدند ارز ترجیحی باید حذف شود، در این مورد تردید دارند که دولت برابر لایحه می تواند مابه التفاوت را در آخر زنجیره پرداخت کند یا نه. این تردید جدی سبب شده است که حذف ارز ترجیحی در هاله ای از ابهام باشد. بطوریکه با شرایط فعلی مشخص نیست که مجلس می تواند دراین زمینه تصمیم بگیرد یا خیر. برای اینکه تا وقتی مجلس مطمئن نشود که یارانه بصورت کامل به انتهای زنجیره و به مردم منتقل خواهد شد، رأی به این آزادسازی نخواهد داد.
این عضو کمیسیون تلفیق با تاکید بر این که ارز ترجیحی به مفهوم ایجاد بستری برای رانت و فساد است، اشاره کرد: اگر دولت نتواند یارانه ارزی را از شروع زنجیره به انتهای آن منتقل کند و همه منابع حاصل از ما به تفاوت را به دست مردم نرساند، حذف ارز ترجیحی کار صحیحی نخواهد بود. البته باید به یاد داشته باشیم که بطور کلی وجود ارز ترجیحی مترادف با رانت، فساد و انحراف از مسیر واقعی این طرح است. اما باید حفظ معیشت مردم با یارانه درخور و کامل نیز مدنظر قرار گیرد.

1400/11/06
21:39:55
5.0 / 5
653
تگهای خبر: بودجه , دولت , كالاهای اساسی , نرخ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی