Niazgah نیازگاه

تبدیل کربن دی اکسید به مواد خام پلاستیک با یک تکنولوژی جدید

تبدیل کربن دی اکسید به مواد خام پلاستیک با یک تکنولوژی جدید

نیازگاه: دانشمندان با بهره گیری از روشی جدید، کربن دی اکسید حاصل از جنگلداری را به مواد خام برای تولید پلاستیک مبدل کرده اند.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، پروژه تحقیقاتی Forest CUMP راهی برای کاهش اتکا به مواد اولیه فسیلی برای تولید پلی پروپیلن و پلی اتیلن است که مواد اولیه مورد استفاده در پلاستیک های روزمره به شمار می روند.
به نقل از آی ای، پروژه تحقیقاتی سه ساله با مشارکت دانشمندان مرکز تحقیقات فنی VTT فنلاند و دانشگاه LUT راهی برای جذب و تبدیل کربن دی اکسید تولید شده توسط صنعت جنگل داری در ضمن سوزاندن زباله به پلی پروپیلن و پلی اتیلن که مواد خام مورد استفاده برای تولید محصولات پلاستیکی معمولی و روزمره هستند، پیدا کرده است.
پلی پروپیلن و پلی اتیلن هم اکنون عمدتاً از منابع فسیلی تولید می شوند. جوها لهتونن (Juha Lehtonen)، استاد پژوهشی در VTT می گوید: ما بوسیله کارهای آزمایشی و مدل سازی، بررسی کردیم که چگونه زنجیره بازیافت کربن دی اکسید زیستی را می توان با کارخانه های پتروشیمی موجود و تولید پلاستیک های اساسی اصلی تطبیق داد. برای جایگزینی سریع و قابل توجه مواد اولیه فسیلی با مواد تجدیدپذیر، فناوری ها باید با امکانات تولید فعلی سازگار شوند.
این مطالعه به بررسی تطبیق نیروگاه های پتروشیمی جهت استفاده از کربن دی اکسید جذب شده می پردازد.
این مطالعه که Forest CUMP نام داشت، به فناوری ها و مکانیسم های مختلف برای تولید مواد خام پلاستیکی تجدیدپذیر از کربن دی اکسید و هیدروژن سبز پرداخت. به جهت اینکه مواد اولیه تجدیدپذیر به سرعت و بطور مؤثر جایگزین مواد فسیلی شوند، فناوری ها باید با زیرساخت های صنعتی امروزی سازگار باشند. باتوجه به هزینه بالا و طول عمر طولانی تجهیزات جداسازی هیدروکربن، همسویی فرآیندهای تجدیدپذیر با زیرساخت های فعلی منطقی است.
لهتونن می گوید: مطالعه ما نشان داد که پروسه فیشر-تروپش در دمای پایین از نظر فنی و اقتصادی یک جایگزین امیدوارکننده برای تولید پلیمرهای تجدیدپذیر مانند پلی اتیلن و پلی پروپیلن است.
وی همین طور اشاره کرد که تولید هیدروکربن های لازم بوسیله مسیرهای جایگزین مانند سنتز متانول یا پروسه فیشر-تروپش در دمای بالا مستلزم سرمایه گذاری قابل توجهی در تاسیسات تولیدی جدید است.

کشورهای شمال اروپا دارای پتانسیل منحصر به فردی برای ذخایر کربن تجدید پذیر هستند

کشورهای شمال اروپا، همچون فنلاند، دارای ذخایر قابل توجهی از کربن دی اکسید زیستی هستند که می تواند جایگزین مواد اولیه کربنی مبتنی بر فسیل شود. این پتانسیل از منابع بزرگ و نسبتا قابل دسترس کربن دی اکسید مبتنی بر زیست، خصوصاً از تأسیسات صنعت جنگل داری نشأت می گیرد. چنین منابع متمرکز و تجدیدپذیری در سایر نقاط اروپا غیرمعمول است و فنلاند و این منطقه شمال اروپا را در موقعیت منحصر به فردی قرار می دهد.
بگفته لهتونن، مدیر پروژه ابتکار جذب کربن گروه صنعت جنگل داری فنلاند، جذب کربن دی اکسید مبتنی بر چوب را فرصت بزرگی برای فنلاند برای توسعه زنجیره های ارزش صنعتی جدید و در عین حال کاهش اتکا به مواد خام فسیلی دانست.
تازه ترین مطالعات نشان می دهد که تبدیل ۱۰ میلیون تُن کربن دی اکسید زیست زا به محصولات تجدیدپذیر به حدود ۶۰ تراوات ساعت برق تجدیدپذیر نیاز دارد که تقریباً ۷۰ درصد برق مصرفی سالانه فنلاند است.



1404/01/17
12:36:59
5.0 / 5
43
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی: پلت فرم نیازمندی های اینترنتی، بستری مناسب برای کسب وکارهای کوچک و افراد حقیقی