ارزآوری ۶۱ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در ۵ سال آخیر
به گزارش نیازگاه، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اظهار داشت: صنعت پتروشیمی در پنج سال گذشته، 61 میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته که نزدیک به 50 میلیارد دلار آن به سامانه نیما تزریق شده است.
به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، احمد مهدوی در آیین گرامیداشت روز صنعت پتروشیمی با اعلان اینکه با تولید محصولات متنوع پتروشیمی از منابع غنی هیدروکربوری موجود در ایران بهینه ترین استفاده از این منابع می شود، اظهار داشت: صنعت پتروشیمی در پنج سال قبل بعد از خروج ترامپ از برجام، ۶۱ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته و ۲۷ میلیون تن به ارزش ۲۶ میلیارد دلار مواد اولیه به صنایع پایین دستی و ۱۱ میلیون تن کود به جهاد کشاورزی عرضه نموده است.
وی با اعلان اینکه صنعت پتروشیمی در مراحل مختلف به اقتصاد کشور کمک کرده است، افزود: صنعت پتروشیمی در پنج سال قبل نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما تزریق کرده است.
مهدوی با اعلان اینکه صنعت پتروشیمی لکوموتیو حرکت اقتصادی کشور است، اظهار داشت: ظرفیت بالایی برای توسعه، تولید و صادرات در این صنعت وجود دارد.
وی با تأکید بر این که صنعت پتروشیمی در سال قبل ۱۶ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته است، اظهار داشت: در هشت ماه امسال تولید صنعت پتروشیمی هشت درصد بالا رفته است.
وی با اعلان اینکه به لحاظ منابع خدادادی هیدروکربوری غنی هستیم، اظهار داشت: صنعت پتروشیمی در پنج سالی که ترامپ از برجام خارج شد، ۶۱ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشت و ۲۷ میلیون تن به ارزش ۲۶ میلیون دلار مواد اولیه به صنایع پایین دست تحویل داده شد، همین طور ۱۱ میلیون تن کود شیمیایی به جهاد کشاورزی دادیم و این در حالیست که فقط ۶۰۰۰ تومان بابت هر متر مکعب گاز پرداخت کرده ایم.
وی با اعلان اینکه واحدهای اوره ۵۰ همت از دولت طلبکارند، اظهار داشت: صنعت پتروشیمی در خدمت اقتصاد کشور است، باوجودی که این صنعت و برخی مدیران آن در فهرست تحریم قرار دارند، اما اگر این صنعت نبود ما در وضعیت تحریم شاید یک صدم هم ارزآوری نداشتیم. یعنی عملا این صنعت در مراحل مختلف به اقتصاد کشور کمک کرده است.
او با اعلان اینکه این صنعت به عنوان نخستین صنعت برای سرمایه گذاری در صنعت گاز ورود کرده است، برای این منظور کنسرسیوم تشکیل شد ولی تا حالا اقدامی برای اجرائی شدن آن انجام نشده است، اظهار داشت: هم اکنون تراز گاز منفی است و دلیل آن عدم استخراج، عدم مصرف بهینه و عدم سرمایه گذاری است، اظهار داشت: باید علاوه بر تشویق به صرفه جویی مردم به سمت سرمایه گذاری در صنعت گاز نیز حرکت نماییم.
وی با اعلان اینکه در این زمینه بنا داریم، یک میلیارد دلار در مخزن خارتنگ که ۳۵ میلیون متر مکعب تولید گاز دارد، سرمایه گذاری نماییم، اظهار داشت: بر این اساس شرکتهایی که پایه گازسوز هستند، می توانند به آینده امیدوار باشند که خوراک در اختیار خواهند داشت.
او با اعلان اینکه ایران به لحاظ منابع هیروکربوری دارای منابع غنی است و باید با عربستان، قطر و روسیه و آمریکا و کانادا مقایسه شود، اظهار داشت: عربستان ۶۰۰ میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری می نماید، در صورتیکه ما از ابتدا تنها ۶۰ میلیارد دلار در این صنعت سرمایه گزاری نموده ایم و این موجب می شود بازارهای ما اشغال شود.
رتبه نخست صنعت پتروشیمی در عرصه صادرات غیرنفتی و ارزآوری برای کشور
همین طور در این مراسم محمدرضا حیدرزاده - مدیرعامل شرکت پلیمر آریاساسول با اعلان اینکه امروز شاهد پیشرفت در بخش های مختلف صنعت پتروشیمی همچون طرح های توسعه ای و تولید درخشان صنعت هستیم و به نقطه ای رسیدیم که می توانیم ادعا نماییم رتبه نخست حوزه صادرات غیرنفتی و ارزآوری را برای کشور در اختیار داریم.
وی با اشاره به تحول در بخش های مختلف این شرکت در سالهای اخیر خصوصاً در تولید گریدهای جدید، ایجاد راندمان در تولید، حوزه منابع انسانی و ایجاد مرکز دانش بنیان و نوآوری اشاره کرد: این شرکت امسال به عنوان شرکت دانش بنیان مبتنی بر محصول از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزیده شد.
حیدرزاده، با اعلان اینکه قدرت رهبری بازار، هزینه و فناوری در این راه بسیار حائز اهمیت می باشد، اشاره کرد: نباید از عرصه فناوری غفلت کرد، با هم افزایی شکل گرفته در تلاشیم قدرت فناوری را تجاری سازی نماییم تا بالاترین نفع و بهره عاید صنعت و کشور شود.
او با تکیه بر توسعه بازارهای بین المللی با هدف افزایش ارزآوری برای کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از خام فروشی اظهار داشت: این شرکت بتازگی حدود ۲۰ درصد محصولات خودرا بصورت مستقیم به بازارهای هدف صادر می کند.
وی به تولید گرید جدید «LEC ۱۹۶۹» با کاربری اکستروژن کوتینگ در این شرکت از سال ۱۴۰۱ اشاره نمود و اظهار داشت: با تولید این محصول جدید، ایران در کنار دو کشور دیگر تولیدکننده این نوع خاص گرید قرار دارد و سالانه از خروج ۲۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.
او با اعلان اینکه طرح پلی اتیلن سنگین و متوسط این شرکت با پیشرفتی شگرف نسبت به اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ درحال اجراست و پیش بینی می شود با بهره برداری از آن، سالانه ۱۰۰ میلیون دلار درآمدزایی حاصل شود.
وی با اعلان اینکه طرح کوره دهم واحد الفین نیز با جدیت در این مجموعه دنبال می شود که برمبنای پیش بینی ها انتظار می رود با روند پیشرفت فعلی تا انتهای سال ۱۴۰۳ به بهره برداری برسد.
وی به رکورد تازه تولید و فروش در این شرکت در سال ۱۴۰۲ اشاره نمود و اظهار داشت: این شرکت موفق شد بیشترین تولید و فروش ۹ ماهه را نسبت به همه دوره های گذشته با عدد یک میلیون و ۴۷۶ هزار تن در تولید و ۸۷۲ هزار تن در عرصه بازاریابی و فروش ثبت کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب