Niazgah نیازگاه

مردم در بانك ها چقدر سپرده دارند؟

مردم در بانك ها چقدر سپرده دارند؟

نیازگاه: مجموع پولی كه مردم تا آخر سال قبل در بانك ها بعنوان سپرده نگه داشته اند، به حدود ۱۴۸۵ هزار میلیارد تومان می رسد.



به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، بخش عمده ای از نقدینگی را سپرده های مردمی در بانك ها تشكیل می دهد. در آخرین آمار مربوط به سال قبل حجم نقدینگی به مرز ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. از این رقم حدود ۱۴۸۵ هزار میلیارد تومان آن مربوط به مجموع سپرده هایی است كه مردم در قالب سپرده های بلندمدت و كوتاه مدت در بانك ها قرار داده اند. این در شرایطی است كه در این دوره مجموع سپرده اضافه شده به حجم سپرده های بانكی حدود ۲۷۱ هزار میلیارد تومان بوده كه رقم اضافه شده در مقایسه با چند سال قبل با اینكه بیشتر بوده اما درصد رشد آن كاهش دارد.

در سال ۱۳۹۲ سپرده های بانكی به ۶۰۶ هزار میلیارد تومان رسیده بود كه در ادامه به ۷۴۷ هزار میلیارد تومان در سال 1393، ۹۸۰ هزار میلیارد تومان در سال 1394 و ۱۲۱۴ هزار میلیارد تومان در سال 1395 رسیده است. بر این اساس درصد رشد سپرده های مردم در بانك ها ۲۳.۳ درصد در سال ۱۳۹۳، ۳۱.۲ در سال ۱۳۹۴، ۲۳.۹ در سال ۱۳۹۵ و ۲۲.۴ درصد در سال ۱۳۹۶ رشد داشته است.

از رقم ۱۴۸۵ هزار میلیارد تومانی سپرده های بخش غیردولتی در بانك ها حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان آن سپرده های كوتاه مدت و تا ۱۲۳۳ هزار میلیارد تومان مربوط به سپرده های مدت دار است. این در شرایطی است كه سود پرداختی به حساب های كوتاه مدت حدود ۱۰ درصد و برای مدت دار به ۱۵ درصد می رسد، مابقی در بخش قرض الحسنه با حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان و سایر بخش ها سپرده شده است.

در سال های اخیر و با عنایت به روند كاهشی سود بانكی، كارشناسان بر این اعتقاد بودند كه ادامه این روند می تواند عاملی برای خروج سرمایه از بانك ها باشد، اما در سال قبل شرایط به نحوی پیش رفت كه با تاكید بانك مركزی در دستورالعمل كاهش نرخ سود در بانك ها كه به صورت غیر منطقی افزایش یافته بود، برخی نظرها بر این بود كه این عاملی برای خارج شدن منابع از بانك ها می شود؛ به صورتی كه حتی در ادامه با به هم ریختگی بازار ارز و سكه و نوسان تندی كه در نیمه دوم سال در این بازارها به وجود آمد، بسیاری عنوان كردند كه كاهش نرخ سود در بانك ها باعث ورود سرمایه به این بازارها شده است.

بر این اساس حتی در بهمن ماه و به فاصله یك هفته بانك مركزی نرخ سود را به ۲۰ درصد افزایش داد تا مردم تشویق به سپرده گذاری در بانك ها شوند، اما با وجود اینكه حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق سپرده گواهی فروش رفت، اما عموما به تبدیل حساب های قبلی مربوط بود و كمتر به جذب سپرده جدید منجر گردید. ولی به هر صورت این مورد هم مورد توجه است كه حتی خرید سكه و ارزاگر باعث خروج پول گروهی از بانك شود، در نهایت این پول نقد به حساب فروشنده این كالاها واریز شده و مجددا در سسیتم بانكی برمی گردد، اما این گردش می تواند باعث تحریك و تخریب بازارهای دیگر شده باشد.




1397/05/01
14:36:00
5.0 / 5
5055
تگهای خبر: افزایش , بازار , بانك , سپرده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی