Niazgah نیازگاه
در بهار امسال

تورم كالاهای وارداتی با 5 درصد كاهش به 34 و شش دهم درصد رسید

تورم كالاهای وارداتی با 5 درصد كاهش به 34 و شش دهم درصد رسید

به گزارش نیازگاه تغییرات شاخص قیمت كالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی فصل بهار ۳۴.۶ درصد است كه در مقایسه با تورم فصلی زمستان ۱۳۹۷ حدود ۵.۳ واحد درصد كاهش داشته است.



به گزارش نیازگاه به نقل از مركز آمار ایران، قیمت كالاهای وارداتی یكی از مهم ترین عوامل تأثیر گذار بر میزان مبادلات خارجی كشورها و هم یكی از عوامل تعیین كننده رابطه مبادله می باشد و تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در طرح شاخص قیمت كالاهای وارداتی از كلیه كدهای تعرفه وارداتی كشور در سال ۱۳۹۰(سال پایه) استفاده می شود. روش جمع آوری اطلاعات با استفاده از آمارهای ثبتی گمرك جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و كدگذاری (HS) می باشد. نتایج حاصل از این طرح در سطح كل كشور و برای ۲۰ گروه اصلی طبقه بندی HS قابل انتشار است و به تفكیك دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می شود.
ذكر این نكته ضروری می باشد كه برای محاسبه شاخص فصل بهار ۱۳۹۸ از داده های مقدماتی گمرك جمهوری اسلامی استفاده شده است. بنابراین نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آنها بایستی با ملاحظه صورت گیرد. شایان ذكر است كه بعد از استخراج و عرضه ی داده های قطعی سال ۱۳۹۸ توسط گمرك جمهوری اسلامی ایران، شاخص واردات هم از جانب مركز آمار بازبینی شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجدداً به صورت قطعی منتشر خواهد شد.
تورم فصلی
تغییرات شاخص قیمت كالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی در فصل بهار ۱۳۹۸ نسبت به فصل قبل ۱۳۹۷، ۳۴، ۶ درصد است كه در مقایسه با تورم فصلی زمستان ۱۳۹۷ (برابر با ۳۹.۹ درصد) حدود ۵.۳ واحد درصد كاهش داشته است. همینطور تغییرات شاخص قیمت كالاهای وارداتی مبتنی بر داده های دلاری نیزدر فصل بهار ۱۳۹۸ نسبت به فصل قبل، ۱۰.۵ درصد افزایش داشته كه در مقایسه با تورم فصلی زمستان ۱۳۹۷ (برابر با ۱۲.۳ درصد) حدود ۱.۹ واحد درصد كاهش داشته است. در گروه های اصلی طبقه بندی HS كمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «حیوانات زنده و محصولات حیوانی» (۰، ۱- درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «آلات و دستگاه های اپتیك، عكاسی، سینماتوگرافی و …» (۴۴.۲ درصد) است.
تورم نقطه به نقطه
تغییرات شاخص قیمت كالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی در فصل بهار ۱۳۹۸ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۸۳، ۰ درصد است كه در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان ۱۳۹۷ (برابر با ۲۰۳.۳ درصد) حدود ۲۰.۳ واحد درصد كاهش داشته است. همینطور تغییرات شاخص قیمت كالاهای وارداتی مبتنی بر داده های دلاری در فصل بهار ۱۳۹۸ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۸.۸ درصد است كه در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان سال ۱۳۹۷ (برابر با ۳۳.۵ درصد) ۵.۴ واحد درصد افزایش داشته است. در گروه های اصلی طبقه بندی HS كمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه «حیوانات زنده و محصولات حیوانی» (۱، ۲- درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مكانیكی؛ ادوات برقی؛ اجزا و قطعات آنها و …» (۲۸۱.۷ درصد) است.
تورم سالانه
تغییرات میانگین شاخص قیمت كالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل بهار ۱۳۹۸ برابر با ۱۴۹، ۷درصد بوده است كه در مقایسه با تورم سالانه ی زمستان ۱۳۹۷ (برابر با ۱۱۱.۴ درصد) ۳۸.۲۵ واحد درصد افزایش داشته است. تغییرات میانگین شاخص قیمت كالاهای وارداتی مبتنی بر داده های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل بهار ۱۳۹۸ برابر با ۲۵.۱ درصد بوده است كه در مقایسه با تورم سالانه ی زمستان ۱۳۹۷ (برابر با ۱۵.۹درصد) حدود ۹.۲ واحد درصد افزایش داشته است. در گروه های اصلی طبقه بندی HS كمترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه «چربیها و روغن های حیوانی یا نباتی و …» (۶، ۱ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گرو «آلات و دستگاه های اپتیك، عكاسی، سینماتوگرافی و …» (۲۵۷.۱ درصد) است...
برای مشاهده جدول تورم كالاهای وارداتی به اینجا رجوع كنید.

1398/06/17
17:34:32
5.0 / 5
4802
تگهای خبر: افزایش , دستگاه , عرضه , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی