كرونا، خریداران بازار طلا را فراری داد
به گزارش نیازگاه بازار طلای كشور این روزها تحت تاثیر كرونا خالی تر از همیشه شده، با وجود افزایش قیمت طلا و سكه، میزان خرید و فروش این صنعت كاهش زیادی یافته بطوریكه رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار داشت: صنعت طلاسازی گرفتار ركودی شدید شده است.
بازار طلا همواره در هفته های پایانی اسفندماه و با نزدیك شدن به عید نوروز رونق می گرفت و شمار خریداران رو به افزایش می یافت، اما امسال شرایط تغییر یافته و گویی در بازار طلا فروشان گرد مرگ ریخته اند.
صنعت طلا در سال های اخیر با ركود روبه رو شده بود، اما از اواسط فصل پاییز امسال، شرایط، اندكی بهبود یافت و نشانه های اختتام ركود بازار طلا آشكار شد و حجم خرید و فروش در این بازار رو به افزایش گذاشت.
اما كرونا به این رونق كوتاه مدت تمام كرد و از اواسط بهمن ماه، به تدریج ركود به این بازار بازگشت و حتی شدیدتر از قبل شد.
بازار طلا زیر سایه كرونا
«ابراهیم محمدولی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره تاثیر كرونا بر بازار طلا، اضافه كرد: كرونا علاوه بر بازار داخل بر اقتصاد جهانی تاثیر گذاشته و زمینه افزایش قیمت طلا را فراهم نموده است.
وی اشاره كرد: صنعت طلا سازی در كشورهایی كه مدعی این صنعت هستند تاثیر گذاشته و موجب افزایش قیمت ها شده است.
محمدولی اضافه كرد: هر چند كرونا موجب افزایش قیمت طلا و سكه در كشور شده است، اما باید توجه داشت كه عامل اصلی تعیین كننده بهای طلا در كشور، نرخ دلار است، بدین سبب اگر قیمت دلار كنترل شده و كم شود، با وجود گسترش كرونا، بهای طلا در بازارهای داخلی كاهش خواهد یافت.
عوامل سه گانه تاثیر گزار بر بازار طلا
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار داشت: نوسانات بازار طلا تحت تاثیر دو عامل اصلی نرخ دلار و اونس قرار دارد كه البته اخیرا كرونا نیز این بازار را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با اشاره به اینكه در هفته گذشته اونس طلا نوسان های شدیدی را تجربه كرده و رشد زیادی داشت، افزود: اقدام آمریكا در كاهش نرخ بهره نیز موجب افزایش سرمایه گذاری در طلا و به تبع آن افزایش قیمت اونس شده است.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار داشت: گسترش ویروس كرونا در كشورهای مختلف و تاثیر منفی آن بر بخش های مختلف اقتصادی، در اغلب موارد موجب افزایش جذابیت اونس و افزایش قیمت طلا شده است.
وی افزود: قیمت دلار در میان عوامل داخلی، مهم ترین تاثیر را بر طلا دارد كه در ایام اخیر به سبب رشد نرخ دلار، قیمت ها در بازار طلا و سكه نیز افزایش یافته است.
ركود شدید بازار طلا
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به اینكه بازار طلا قبل از این در ركود به سر می برد كه با آمدن كرونا، این ركود تشدید شده است، اضافه كرد: در ایام اخیر به سبب گسترش كرونا میزان مراجعه به بازارهای مختلف همچون طلا كاهش زیادی یافته است.
محمدولی اشاره كرد: امیدواریم به تدریج شرایط بازارهای مختلف مانند صنعت طلا بهبود یابد، در غیر این صورت، ركودی شدید در كشور حاكم خواهد شد.
وی درباره رونق بازار فروش اینترنتی طلا نیز اظهار داشت: بررسی ها نشان میدهد علاوه بر خرید حضوری، داد و ستد اینترنتی طلا نیز كاهش زیادی یافته است. در صورتیكه فروش اینترنتی افزایش پیدا می كرد، باید بخش طلا سازی رونق می یافت، در صورتیكه اینگونه نیست.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت حباب سكه نیز اظهار داشت: حالا سكه و طلا هیچ حبابی نسبت به ارزش خود ندارند و حبابی كه در گذشته بوده، تخلیه شده است.
محمدولی درباره مشكلات صنف طلا، گفت: در صنف طلا و جواهر تعداد واحدهای اجاره ای اندك است، اما همان طلافروشان اجاره ای در ایام اخیر با افت شدید فروش مواجه گشته اند بطوریكه توان پرداخت اجاره را ندارند.
بازار طلا و سكه در ایام اخیر نوسان های شدیدی را تجربه كرده كه البته روند آن صعودی بوده است. سكه در ایام اخیر بین كانال های پنج و ۶ میلیون تومان در رفت و آمد است بطوریكه هنوز نتوانسته خودرا در یكی از این دامنه های قیمتی تثبیت كند.
مهم ترین دلیل این موضوع، تغییر شدید قیمت دلار و اونس است كه نوسان های زیادی را به صورت روزانه تجربه می كنند.
اونس در یك هفته اخیر چندین بار از مرز یك هزار و ۶۰۰ دلار فراتر رفته و باردیگر به پایین بازگشته است. دلار نیز نوسان زیادی داشته است.
منبع: نیازگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب