دلار ریزش كرد
نیازگاه: شاخص دلار در معاملات امروز ریزش محسوسی را تجربه نمود.
به گزارش نیازگاه به نقل از رویترز، در جریان معاملات جمعه، خیلی از ارزهای مختلف در مقابل دلار در صعودی صعودی قرار گرفتند و دلار به عقب رانده شد.
موسسه رتبه بندی مودی در گزارشی آگهی داده است كه تداوم تعطیلی كارهای اقتصادی در آمریكا در نتیجه شیوع ویروس كرونا می تواند میزان تولید ناخالص داخلی این كشور را ۳۰ درصد كم كند. این موسسه هم چنین رتبه اعتباری خیلی از كشورها همچون آرژانتین و استرالیا را كاهش داده است.
در قاره سبز نیز وضعیت بهتر نیست و حدودا تمام اروپا در نتیجه گسترش شیوع ویروس كرونا به حال تعطیلی درآمده كه وضعیت در ایتالیا، هشتمین اقتصاد بزرگ جهان و اسپانیا، پنجمین اقتصاد بزرگ اروپا از همه وخیم تر است.
دیوید مالپاس، رئیس بانك جهانی از در پیش بودن ركودی عمیق تر از ركود بزرگ سال ۲۰۰۸ آگاهی داده و كریستالینا جیورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول در اظهاراتی مشابه گفته است كه بحران ناشی از كرونا شبیه هیچ كدام از بحران های قبلی نیست.
در آمریكا، دولت این كشور از در نظر گرفتن یك بسته حمایتی دو تریلیون دلاری و اهدای ۳۰۰۰ دلار به هر خانواده آگاهی داده است. ژاپن نیز یارانه ۱۸۰۰ دلاری به خانوارها تخصیص خواهد داد. دولت ژاپن بسته محرك بزرگی به ارزش یك تریلیون دلار برای پشتیبانی از بخش های مختلف اقتصاد خود در نظر گرفته است.
حالا در سراسر آمریكا وضعیت فوق العاده اعلام شده و فرماندار كالیفرنیا از احتمال بیكاری موقت یك میلیون نفر آگاهی داده است. فرماندار ایالت واشنگتن هم از مردم خواسته است تا در خانه بمانند. در سوییس نیز نرخ بیكاری به بالاترین سطح دو سال اخیر خود رسیده است.
استفان اینس، ارشناس بازار در موسسه اكسی كورپ اظهار داشت: با شرایط وخیم كنونی بازار كار باید فكری اساسی برای آن كرد وگرنه عملكرد صنایع تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
با این وجود خبر خوب آن است كه در خیلی از كشورها شیب گسترش كرونا كند شده است. در آلمان برای هشتمین روز متوالی شمار مبتلایان جدید كاهش داشته و مرگ و میر روزانه در ایتالیا به كمترین سطح دو هفته اخیر خود رسیده است. در ایتالیا، ایران و اسپانیا نیز شرایط مشابهی حاكم بوده است و شمار مبتلایان كاهش داشته است. در چین نیز تنها یك فوت جدید به ثبت نرسیده است.
تابحال بیش از یك میلیون و ۶۰۵ هزار و ۳۴۵ مورد مبتلاشدن به كرونا گزارش شده است كه در این بین ۹۵ هزار و ۷۵۲ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان كشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به ایتالیا با ۱۸ هزار و ۲۹۷ نفر، آمریكا با ۱۶ هزار و ۶۹۷ نفر، اسپانیا با ۱۵ هزار و ۴۴۷ نفر، فرانسه با ۱۲ هزار و ۲۱۰ نفر و انگلیس با ۷۹۷۸ نفر بوده است.
استفان اینس، استراتژیست بازار ارز در موسسه اكسی تریدر اظهار داشت: حالا كه شیب بیماری در خیلی از مناطق كند شده و در خیلی از كشورها قسمتی از كسب و كارها بازگشایی شده اند می توان انتظار داشت كه معامله گران بار دیگر به خرید دارایی های پرریسك تر ترغیب شوند.
از طرف دیگر با كناره گیری برنی سندرز از رقابت های درون حزبی دموكرات ها، جو بایدن بعنوان نامزد نهایی حزب دموكرات به مصاف دونالد ترامپ خواهد رفت. انتخابات ریاست جمهوری آمریكا در ماه نوامبر امسال انجام خواهد شد. ترامپ در توییتی، كناره گیری سندرز را نتیجه فشار حزبی دانسته و خواستار پیوستن طرفداران سندرز به اردوگاه جمهوری خواهان شده است.
شاخص دلار كه نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با افت ۰.۶۴ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۵۳ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانك سوئیس معادل ۱.۰۳۵۸ دلار اعلام گردید.
در انگلیس، نخست وزیر انگلیس كه بعد از تایید ابتلای نامزدش به كووید-۱۹ و دارا بودن علائم بیماری، در بیمارستان بستری شده بود با وخامت حال به بخش مراقبت های ویژه منتقل شده است هر چند كه وزیر فرهنگ این كشور از بهبود قابل توجه شرایط جسمانی نخست وزیر آگاهی داده است. دولت سوییس از اختصاص یك بسته حمایتی بزرگ ۴۱ میلیارد دلاری به كسب و كارها آگاهی داده است.
هر چند اعلام آمادگی انگلیس برای به اشتراك گذاشتن بیشتر اطلاعات مالی با اتحادیه اروپا می تواند مسیر برگزیت را هموار كند اما در شرایطی كه كشورهای اروپایی به شدت درگیر مقابله با كرونا هستند بنظر می رسد رسیدن به توافقی بر سر برگزیت بین انگلیس و اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری بعید است خصوصاً آن كه انگلیس كماكان بر موضع خود در دستیابی به یك توافق تجاری با اتحادیه اروپا مشابه كانادا اصرار دارد اما طرف اروپایی چندان مایل به انجام چنین كاری نیست. از طرف دیگر نیز برخی منابع خبری گزارش داده اند بوریس جانسون با تمدید مهلت مذاكرات برگزیت مخالفت كرده است.
حالا خیلی از كشورهای آسیایی در حال بررسی گزینه های موجود برای تقویت رشد اقتصادی خود هستند. بر طبق برخی گزارشات، به دنبال رشد منفی هفت درصدی اقتصاد ژاپن در سه ماهه پایانی سال قبل، حالا دولت و بانك مركزی این كشور در حال رایزنی با یكدیگر برای اتخاذ سیاست های محرك بیشتر هستند. نخست وزیر استرالیا از بسته محرك جدیدی رونمایی كرده است كه شامل ارائه یارانه نقدی به افراد بیكار شده و تسهیلات ارزان به كسب و كارهای كوچك می شود.
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با افزایش ۰.۶۸ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۴۶۴ دلار مبادله شد. یورو ۰.۸۲ درصد بالا رفت و با رسیدن به كانال ۱.۰۹ به ۱.۰۹۴ دلار رسید. همین طور نرخ برابری هر دلار آمریكا معادل ۱.۳۹۵ دلار كانادا اعلام گردید. در مقابل همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۴۱۲ دلار سنگاپور مبادله شد.
در چین فعالیت ها در خیلی از مناطق مهم نظیر پكن، شانگهای و گوانگجو از سر گرفته شده است. در ووهان، كانون اولیه شیوع ویروس كرونا نیز بخش زیادی از كاركنان با رعایت نكات بهداشتی به سر كار خود بازگشته اند. حدودا از یك هفته پیش تابحال مورد جدیدی از مبتلاشدن به كووید ۱۹ در این شهر ثبت نشده است.
توهورو ساسایی، مدیر مركز تحقیقات بازار ژاپن در بانك پی مورگان اظهار داشت: احیانا در روزها و هفته های آینده شاهد ارائه آمارهای عجیبی از نرخ بیكاری خواهیم بود كه هضم آن برای بازارها دشوار خواهد بود. اگر وضعیت بدتر شود به نفع دلار تمام خواهد شد.
در نهایت برگزاری رقابت های المپیك به سبب كرونا به تعویق افتاد و كمیته جهانی المپیك اعلام نمود تاریخ جدید برگزاری رقابت ها به تابستان ۲۰۲۱ موكول شده است. وزیر اقتصاد ژاپن با اعلان اینكه تعویق المپیك موجب محرومیت ژاپن از میلیاردها دلار درآمد در زمانی حیاتی خواهد شد گفته كه چاره دیگری وجود نداشته است.
پیش تر شماری از كشورهای جهان همچون كانادا خواستار به تعویق افتادن برگزاری این رقابت ها شده و تهدید كرده بودند در صورت اصرار توكیو به برگزاری مسابقات، ورزشكاران خودرا اعزام نخواهند كرد.
یوكیو ایشیزوكی، استراتژیست بازار ارز در موسسه ایوا سكیوریتیز اظهار داشت: نمی دانیم دولت ها چه اقدامات حمایتی دیگری را انجام خواهند داد اما معامله گران چشم به راه كارهای بیشتری هستند. دلار كماكان رهبر بازار ارز است و نوسانات آن به خوبی نشان دهنده اضطراب معامله گران است.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همین طور هر دلار با ۰.۴۹ درصد كاهش به ۱۰۸.۳۸۲ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریكا به ازای ۱.۵۷۲ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۳۵ یوان چین اعلام گردید.
منبع: نیازگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب