Niazgah نیازگاه

توضیحات همتی درباره توقف رشد حجم پول

توضیحات همتی درباره توقف رشد حجم پول

به گزارش نیازگاه رئیس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به گزارش این بانک از تحولات اقتصاد کلان و اقدامات ضدتورمی بانک مرکزی در آذرماه سال ۱۳۹۹، چند نکته در این حوزه بیان نمود.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، عبدالناصر همتی در صفحه شخصی اینستاگرام خود در مورد متغیرهای پولی اظهار داشت: امروز، گزارش تحلیلی آذر ماه بانک مرکزی منتشر گردید. دو حقیقت آماری قابل توجه در گزارش رشد ۱۵/۵ درصدی پایه پولی در ۹ ماهه سالجاری و توقف رشد «پول» در آذر ماه و کاهش ۱۰/۳ درصدی رشد ۱۲ ماهه این متغیر در آذر ماه نسبت به آبان ماه است.
وی در مورد این آمار توضیح داد: توقف رشد«پول» و کاهش رشد دوازده ماهه آن در آذر ماه نسبت به آبان، علامت مهمی از کاهش انتظارات تورمی است. کنترل رشد «پایه پولی»، باوجود شرایط بی سابقه اقتصادی و انتقال بیشتر فشارهای آن به بانک مرکزی، باآنکه مطلوب بانک مرکزی نیست، اما اولاً رشد پایه پولی و نقدینگی باید بر مبنای شرایط مورد توجه قرار گیرد و ثانیاً، بانک مرکزی برای بهبود کنترل رشد متغیرهای پولی، محدودیت بر رشد ترازنامه بانک ها را از دیماه جاری ابلاغ کرده است تا آنچه مقدور است جهت کنترل تورم بکار گیرد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: امروزه، مهمترین دستاورد علم اقتصاد در عرصه سیاست گذاری، شناخت ریشه های تورم و درمان آن است. این مهم، نتیجه سه تغییر مهم و کلیدی بوده است؛ سیاست مالی بر مبنای یک قاعده مشخص انجام گیرد. سیاست پولی مستقل و متمرکز بر اهداف مصرح قانونی خود باشد و بانک مرکزی متعهد به هدف کاهش پایدار تورم باشد.
طبق گفته همتی، برای تحقق این سه امر در کشورهایی که توفیقات مهمی در مهار و کنترل تورم داشته اند، نهادهای قانونگذار اجازه هرگونه دخالت و سلطه بر سیاست گذاری پولی را از نهادهای مختلف گرفته است و به صورت مشخص، بانک مرکزی را متولی سیاست پولی کرده است؛ بنابراین استقلال بانک مرکزی صورت قانونی و اجبار آور به خود گرفته است.
این اظهارات رئیس کل بانک مرکزی در حالی است که امروز این بانک در گزارشی به تحولات اقتصاد کلان و اقدامات ضدتورمی بانک مرکزی در آذر سال ۱۳۹۹، پرداخت و اعلام نمود که رشد صفر درصدی پول نسبت به ماه گذشته (آبان ۱۳۹۹) و همینطور کاهش ۱۰.۳ واحد درصدی رشد ۱۲ ماهه این متغیر در آذر سالجاری (۶۹.۷ درصد) نسبت به رشد ۱۲ ماهه منتهی به آبان سالجاری (۸۰ درصد) از کاهش سیالیت سپرده ها و ماندگار شدن بیشتر آنها حکایت دارد و خود علامت دیگری از کاهش انتظارات تورمی است.




منبع:

1399/10/20
22:13:52
0.0 / 5
1297
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , بانك مركزی , سپرده
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی