Niazgah نیازگاه

نتایج طرح ناتمام فاضلاب در سربیشه

نتایج طرح ناتمام فاضلاب در سربیشه

طرح راه اندازی شبکه فاضلاب سربیشه در خراسان جنوبی با گذشت 10 سال از آغاز عملیات اجرائی هنوز تکمیل نشده و باتوجه به روان شدن فاضلاب در معابر شهر و ایجاد مسائل بهداشتی، تکمیل این طرح از خواسته های مردم است.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایرنا موقعیت خاص اقلیمی و واقع شدن شهرستان مرزی سربیشه در دامنه کوه و زمین سنگلاخی باعث شده است تا یکی از مطالبه ها و خواسته های مردم این منطقه، اجرای هرچه زودتر طرح فاضلاب باشد.
در وضعیت فعلی با رهاسازی فاضلاب خانه ها در کوچه پس کوچه ها و کانال های شهرداری مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای مردم به وجود آمده است و بهداشت محیط سربیشه را در این وضعیت کرونائی بیش از دیگر مواقع به مخاطره انداخته است.
با توجه به اینکه سربیشه همچون سردترین شهرهای خراسان جنوبی است در فصل سرما رهاسازی فاضلاب در کانال های شهرداری و کوچه ها موجب یخ زدگی معابر می شود و با گرم شدن هوا شهروندان شاهد تشدید بوی ناشی از رهاسازی فاضلاب در کوچه ها و مسیر رودخانه هستند.
البته تذکرات زیادی از طرف شهرداری و ماموران بهداشت محیط سربیشه به مردم درباب خودداری از رهاسازی فاضلاب در کوچه ها و معابر شهر داده شده که تا حالا چاره ساز نبود و مردم اذعان دارند که حفر چاه جذبی در زمین های سنگلاخی سخت و نشدنی است و آنان از روی اجبار به رهاسازی پساب فاضلاب در کوچه ها و معابر این شهر اقدام می کنند.
اکنون از طرح ۵۵ کیلومتری شبکه فاضلاب سربیشه فقط ۱۱ کیلومتر باقی مانده و حدود ۹۰ درصد شبکه داخلی آن عملیاتی شده است اما به سبب طولانی شدن پروژه، در بعضی نقاط احتمال فرسودگی لوله ها هم وجود دارد.
شورای اسلامی شهر سربیشه در مسافرت وزیر نیرو به این شهرستان در خرداد امسال، عملیاتی شدن این مطالبه مردمی را از «رضا اردکانیان» خواهان شدند و بر طبق نامه ای که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی در مرداد برای آنها ارسال کرده است تا اختتام امسال عملیات اجرائی پروژه تصفیه خانه سربیشه شروع می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی مدتی پیش اظهار داشت: خط اصلی شبکه فاضلاب سربیشه ۹۸ درصد و شبکه های فرعی بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در صورت تخصیص اعتبار، راه اندازی شبکه امسال به پایان خواهد رسید.
حسین امامی اضافه کرد: درباب تصفیه خانه فاضلاب سربیشه قراردادی با سرمایه گذار بخش خصوصی بسته شده و با توجه مذاکرات صورت گرفته عملیات اجرائی تصفیه خانه فاضلاب شهر امسال آغاز خواهد شد.
وی بیان کرد: امیدواریم در سال ۱۴۰۰ طرح فاضلاب سربیشه به پایان و سرانجام مناسبی برسد.
عملیات اجرائی تصفیه خانه فاضلاب به زودی شروع می شود
معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار سربیشه هم به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر طبق قولی که امسال شرکت آب و فاضلاب داده است امسال شبکه داخلی فاضلاب شهر سربیشه تکمیل و عملیات اجرائی تصفیه خانه این طرح آغاز خواهد شد.
غلامرضا فراشی اضافه کرد: یکی از علل تاخیر در این پروژه کمبود اعتبار است که سبب شده روند اجرا چند سال به طول انجامد.
وی با اعلان اینکه بافت زمین سربیشه سنگلاخی و کندن چاه خانگی دشوار است اظهار داشت: امید است با تسریع در اجرای این طرح ملی مشکل چندین ساله شهروندان حل شود.
معاون فرماندار سربیشه اظهار داشت: به سبب در دست اجرا بودن شبکه های داخلی فاضلاب سربیشه چند سال است که آسفالت معابر شهر متوقف و این مساله موجب گلایه مندی مردم شده است.
وی عنوان کرد: اجرای طرح های فاضلاب به سبب تنظیم شیب ارتفاع سخت، حساس و زمان بر است اما رهاسازی پساب خانگی در سطح شهر هم مسائل و مشکلات بهداشتی را به دنبال دارد که باید در روند اجرای این طرح در امتداد رفاه شهروندان تسریع شود.
مدیر آب و فاضلاب سربیشه نیز اظهار داشت: از مجموع طرح ۵۵ کیلومتری شبکه توزیع فاضلاب سربیشه ۱۱ کیلومتر باقی مانده و زمین برای راه اندازی تصفیه خانه نیز تملک شده است.
اسدالله سمیعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه تا اختتام امسال طرح راه اندازی تصفیه خانه سربیشه تحویل پیمانکار می شود اضافه کرد: بر طبق برآوردهایی که در گذشته انجام شده، برای راه اندازی تصفیه خانه سربیشه ۱۳ میلیارد تومان نیاز است.
وی گفت: در زمینه اجرای شبکه های فاضلاب سه میلیارد تومان دیون به پیمانکار داریم و ۱۵ میلیارد تومان نیز برای اتمام ۱۱ کیلومتر شبکه باقی مانده نیاز است.
وی نیز مشکلی اصلی تاخیر در اجرای طرح فاضلاب سربیشه را کمبود اعتبارات دانست و اظهار داشت: به سبب کمبود اعتبار اجرای طرح از اوایل سال قبل متوقف شده است.
مشکلات طرح ناتمام برای شهروندان
شهردار سربیشه اظهار داشت: تکمیل نشدن طرح فاضلاب سربیشه مشکلات مختلفی را برای شهروندان به وجود آورده است.
حسین زینلی اضافه کرد: کانال هایی که شهرداری آنها را برای دفع آب های باران راه اندازی کرده است، حالا بیشتر شهروندان پساب منازل خودرا در داخل کانال ها رهاسازی می کنند.
وی بیان کرد: شهر سربیشه روی سنگ بستر قرار گرفته و امکان دفع فاضلاب وجود ندارد پس رهاسازی پساب منازل موجب مشکلاتی همچون یخ زدگی معابر در فصل زمستان و بوی فاضلاب در فصل تابستان می شود.
شهردار سربیشه اظهار داشت: مشکلات مردم در فضل تابستان باتوجه به بوی بد فاضلاب بیشتر می شود.
وی خواهان تکمیل هرچه زودتر طرح فاضلاب شهر از طرف شرکت آب و فاضلاب شد تا مشکل چندین ساله مردم رفع گردد.
زینلی گفت: قانونا هم با برخی شهروندان برخورد کردیم که متاسفانه به سبب سنگلاخی بودن بستر و زمین شهر سربیشه، کندن چاه برای مردم مشکل است.
وی با اعلان اینکه بیش از یک دهه از شروع طرح فاضلاب سربیشه می گذرد اظهار داشت: در مقاطعی نیز این طرح به سبب تزریق اعتبار پیشرفت فیزیکی خوبی داشته و در بعضی از سال ها حرکت آن به سبب تامین نشدن منابع مورد نیاز لاک پشتی بوده است.
شهردار سربیشه اضافه کرد: به خاطر اینکه حدود ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرائی این طرح می گذرد بگفته کارشناسان در بعضی نقاط که زود لوله گذاری شده است، احتمال فرسودگی لوله های فاضلاب وجود دارد.
وی عنوان کرد: در گذشته مشکلی دیگری که وجود داشت متاسفانه برخی کشاورزان از پساب شهر در زمینه کشاورزی استفاده می کردند که با رایزنی فرمانداری و صحبت با کشاورزان حالا از این کار خودداری می کنند.
وی اظهار داشت: در سربیشه سه کانال اصلی جمع آوری فاضلاب وجود دارد که پساب شهر به رودخانه ای در قسمت جنوبی شهر هدایت می شود.
استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهر سربیشه در ۶۶ کیلومتری بیرجند است.


1399/10/21
13:45:57
0.0 / 5
1215
تگهای خبر: احداث
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی