توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی برگ برنده دولت در شرایط تحریم
ایرنا- ثمره تلاش دولتمردان از آغاز انقلاب و هفت سال دغدغه دولت تدبیر و امید در دهه مبارک فجر افتتاح طرح های مختلف عمرانی و اقتصادی بود که نشان داد ایران توانایی برداشتن گام های بزرگ توسعه، عبور از سد تحریم ها و جذب سرمایه گذاری خارجی را دارد.
محدودیت های ناشی از اعمال تحریم های ناعادلانه بخصوص در سالهای اخیر اندکی کارها را سخت کرده است اما عزم جدی مسئولان و همراهی مردم نشان داده است که با بهره بردن از متخصصان داخلی و امکانات موجود می توان به اهداف ترسیم شده دست یافت.
خبرنگاران استانی ایرنا در بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ بهمن ماه تلاش کردند تا موفقیت در عرصه های مختلف را که بخشی از آن حاصل تلاش مسئولان در دولت های یازدهم و دوازدهم است، در ادامه سلسله گزارش های جهش تولید به اطلاع عموم مردم برسانند و برگ برنده دیگری از دستاوردهای دولت را در وضعیت تحریم به رخ جهانیان بکشانند.
در این گزارش ها که مقارن با دهه مبارک فجر توسط خبرنگاران ایرنا تهیه شده بود محور اصلی کارهای عمرانی، اقتصادی، گسترش زیرساخت ها بخصوص در مناطق محروم و روستایی در نظر گرفته شد البته شاید مهم ترین مبحث در بین این مطالب بازگو کردن اقدامات دولت در زمینه جذب و توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی است که در نوع خود گام ارزشمندی برای کشورمان بشمار می رود که در ادامه به آن اشاره می شود:
آذربایجان غربی
بیش از هفت سال از فعالیت دولت تدبیر و امید می گذرد، هفت سالی که یکی از طلایی ترین دوره ها برای توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی، پیشرفت عمران و آبادانی و ارتقای فاکتورهای اقتصادی در آذربایجان غربی بوده و ۲۳۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری، تنها بخشی از رهاورد این مدت است.
خبرنگار ایرنا در ارومیه در گزارشی با عنوان ۲۳۰هزار میلیاردریال سرمایه گذاری؛ رهاورد ۷ ساله دولت در آذربایجان غربی به بررسی و تشرح جزئیات اقدامات دولت در این استان پرداخته و از توجه ویژه رئیس جمهوری به استان آذربایجان غربی نوشته است و دلیل خویش را مصوبه دولت در اولین جلسه هیات دولت بمنظور بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و احیای این دریاچه عنوان کرده است.
در مقدمه این گزارش آمده است: با تشکیل دولت های یازدهم و دوازدهم، علاوه بر ۲ سفر رئیس جمهوری به همراه هیات دولت به آذربایجان غربی، دهها سفر معاونان رئیس جمهوری و وزرای کابینه به شهرستان های مختلف این استان انجام شد که در این سفرها، صدها طرح کلنگ زنی شده یا به بهره برداری رسید.
همچنین در طول این مدت، ۱۶ موعد افتتاح کلنگ زنی طرح های عمرانی و اقتصادی در دهه های فجر و هفته های دولت انجام شد که در آنها هم صدها طرح بزرگ و کوچک در ۱۷ شهرستان آذربایجان غربی مورد بهره برداری قرار گرفت که مهم ترین مولفه آنها، محرومیت زدایی و توسعه همه جانبه مناطق مختلف استان بود.
در این دوره البته در کنار توسعه عمرانی، آبادانی و ارتقای فاکتورهای اقتصادی، شاخص سیاسی، امنیتی و اجتماعی هم رشد بسیار خوبی به خود پیدا کرد و توانست بخش مهمی از سرمایه های اجتماعی را در آذربایجان غربی بارور کند.
مرکز ارومیه همینطور در گزارش دیگری از گام های بزرگ دولت تدبیر و امید که همزمان با دهه فجر سال جاری در امتداد توسعه بخش های مختلف کشور برداشته شد، نوشت طرح هایی که با ارزش صدها هزار میلیارد ریال مورد بهره برداری قرار گرفت و در این میان سهم استان آذربایجان غربی هم بهره برداری از ۵۴۳ طرح عمرانی و خدماتی با اعتبار ۱۶ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال بود.
همچنین در دهه فجر سال جاری ۷۸ طرح عمرانی هم همزمان با دهه فجر سال جاری کلنگ زنی که برای اجرای این طرح ها بالغ بر پنج هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است.
جزئیات این مطلب در گزارشی با عنوان افتتاح ۵۴۳ طرح در دهه فجر همتی برای توسعه آذربایجان غربی عرضه شده و در بخشی از مقدمه آن آمده است: اقدام دولت برای افتتاح طرح های مختلف و به انتها رساندن روند اجرایی آنها، نشانه همت عالی در امتداد جلوگیری از نیمه تمام ماندن طرح ها برای دولت های آینده است که خود، خدمتی قابل توجه بشمار می رود.
احداث هزار و ۴۳۶ کیلومتر راه طی ۷ سال در آذربایجان غربی عنوان گزارش دیگری از مرکز ارومیه است که با این مقدمه شروع شده است: دولت تدبیر و امید در امتداد ادامه روند توسعه کشور، یک هزار و ۴۳۶ کیلومتر راه در آذربایجان غربی گسترش داده و راه اندازی کرده است تا روند پیشرفت همچنان در نقاط مختلف کشور بی وقفه ادامه داشته باشد.
دولت تدبیر و امید اقدامات ارزشمند ای برای توسعه رفاه اجتماعی در سطح جامعه دارد که در این راه، بهبود و توسعه جاده ها و محورهای مواصلاتی این روند را تسریع بخشیده و شتاب می دهد.
احداث و توسعه راه های روستایی، جاده های بین شهری، بزرگراه ها، آزادراه ها و خدمت رسانی بیشتر به مردم، همچون اقدامات ارزشمند دولت یازدهم و دوازدهم در آذربایجان غربی بوده و هزاران کیلومتر از این محورها در طول این مدت، به بهره برداری رسیده یا در حال ساخت است.
آذربایجان غربی یکی از استان های محروم کشور طی سالهای پیش از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید بخصوص در حوزه راه بود و با وجود قرار داشتن در مرز اروپا و کشوری نظیر ترکیه، وضعیت راه های استان بخصوص درباب کیفیت، چندان مطلوب به نظر نمی رسید.
دولت تدبیر و امید، توجه به توسعه راه را در آذربایجان غربی در دستور کار جدی قرار داد و علاوه بر برنامه ریزی در امتداد ارتقای شاخص استفاده از مسیر ریلی و مسیر بزرگراهی، با شروع به کار ایستگاه راه آهن ارومیه و نقده و همینطور توسعه بزرگراهی و حتی بهبود وضع جاده های اصلی، تحول عظیمی را در این نقطه از ایران اسلامی رقم زد.
آذربایجان شرقی
شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی در هفت سال اخیر به رغم محدودیت های ناشی از تحریم ها و فشارهای اقتصادی و مالی ناشی از آن، به پویایی و توسعه ولو با سرعت اندک ادامه داده است به همین خاطر خبرنگار ایرنا در تبریز با تهیه گزارشی با عنوان شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی در راه توسعه این مساله را از زوایای مختلف در قالب گفت و گو با مسئولان مورد بررسی قرار داده است.
در بخشی از این گزارش می خوانیم: در تبیین توسعه شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی در سالهای گذشته، اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که تنها در ۲ ماه گذشته طرح های جدید یا توسعه ای واحدهای تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری حدود ۸۳۷ میلیارد تومانی و ۶۴ میلیون یورویی در این شهرک ها به بهره برداری رسیده که رقم شایان توجهی شمرده می شود.
آذربایجان شرقی ۵۶ شهرک و ناحیه صنعتی دارد که ۱۰ مورد از آنها شهرک های خصوصی و حدودا همه سرمایه گذاری های آن مربوط به بخش خصوصی است، به شکلی که بنا بر اعلام اخیر محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی، ۴۰ درصد واحدهای تولیدی مستقر در شهرک سرمایه گذاری خارجی تبریز متعلق به سرمایه گذاران ترکیه ای است.
شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی از شروع دیماه سال جاری شاهد افتتاح طرح های جدید یا توسعه ای خوبی در مناطق مختلف استان بوده اند که گام عملی در امتداد تحقق جهش تولید و رونق آن محسوب می شود؛ البته بخش عمده این افتتاح ها در دهه فجر سال جاری روی داد تا شیرینی دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی در کام مردم، صنعتگران و تولیدکنندگان در عمل معنا شود.
این مرکز همینطور گزارشی تهیه کرده با عنوان حال خوب صنعت و معدن آذربایجان شرقی در سال جهش تولید که به بررسی فاکتورهای آماری بخش صنعت، معدن و تجارت این استان در سال جهش تولید پرداخته است.
در بخشی از این مطلب آمده است: صادرات بعنوان نمود عینی و ملموس رشد همه زیر بخش های صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در سال «جهش تولید» رشد غیرمنتظره ای داشت، به شکلی که حبیب امین زاده، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، عنوان نمود که صادرات ۳.۲ میلیارد دلاری استان امسال محقق شد که نشان دهنده اهتمام تولیدکنندگان، صنعتگران و صادرکنندگان استان برای تأمین ارز مورد نیاز کشور در وضعیت دشوار کرونایی و تحریم های غیرقانونی آمریکا و همپیمانانش است.
در تبیین کیفیت افزایش ارقام صادراتی آذربایجان شرقی باید گفت در صورتیکه رقم صادرات این خطه در سال قبل ۲.۴ میلیارد دلار و رشد ۲۵ درصدی برای سال جاری پیش بینی شده بود، فراتر از این رقم در دیماه سال جاری محقق شد و پیش بینی می شود که مجموع رقم صادراتی استان در آخر سال جاری به ۳.۵ میلیارد دلار برسد؛ نکته مهم و شایان توجه آن است که کالاهای تولیدی آذربایجان شرقی به بیشتر از ۶۰ کشور جهان صادر می شود.
اقلام صادراتی آذربایجان شرقی در مدت سپری شده از سال جاری شامل سهم ۲۶ درصدی پتروشیمی، قیر و میعانات گازی، ۱۰ درصدی شیرینی و شکلات، ۱۷ درصدی صنایع تبدیلی و محصولات کشاورزی، پنج درصدی مس و کانی های فلزی، ۱۲ درصدی ماشین آلات و ۱۷ درصدی فولاد و مواد چدنی، مبین این حقیقت است که محصولات تولیدی استان هم از نظر قیمت و کیفیت و هم زمان تحویل سفارش بعنوان فاکتورهای اصلی موفقیت صادرات با سایر کشورها در حال رقابت بوده و برای خود جایگاه مناسبی را کسب کرده است.
اردبیل
شیوع ویروس کرونا و تحریم های یکجانبه آمریکا با آنکه چالش های جدی را برای دولت پدید آورده است اما این مشکلات سبب توقف گام های بزرگی نشد که دولت در راه پیشرفت، تعالی و رفع محرومیت از چهره استان اردبیل برداشته است و نمونه این اقدامات در ۵۲۱ طرح افتتاحی دهه فجر ۹۹ در اردبیل تجلی یافت.
خبرنگار ایرنا در این رابطه گزارشی با عنوان افتتاح ۵۲۱ طرح فجر ۹۹، نماد رشد و تعالی اردبیل در وضعیت تحریم و کرونا تهیه کرده و نوشته است: خدمات ارائه شده بعد از انقلاب در جهت محرومیت زدایی در منطقه محرومی چون اردبیل قابل قیاس با قبل از انقلاب و حاکمیت طاغوت نیست، اقدامات عمرانی در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی چهره این منطقه را دگرگون کرده و مسیر را برای پیشرفت و توسعه استان اردبیل هموارتر ساخته است.
بنابر آمارهای رسمی در دولت های یازدهم و دوازدهم این خدمات برجسته تر بوده است که همچون اقدام های صورت گرفته در این راستا می توان به توسعه خدمات زیربنایی مانند گازرسانی، طرح های عمرانی، توسعه کشاورزی، خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی در نقاط مختلف استان اردبیل اشاره نمود که همزمان با ایام الله فجر ۹۹ در این استان به مرحله بهره برداری رسیده و راه اندازی شد.
در میان طرح های اجرایی که به مناسبت دهه فجر در استان اردبیل به بهره برداری رسیده و نقش مهمی در تأمین انرژی برق استان و کشور داشته است، اولین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان بود که با اعتبار بیشتر از ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اجرایی شده است.
توسعه نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان که بعد از بهره برداری برق مورد نیاز برای هرگونه سرمایه گذاری صنعتی را تأمین کرده و از این جهت استان هیچ نوع دغدغه ای در آینده نخواهد داشت.
اصفهان
تبدیل شدن اصفهان به قطب های درمانی و دارویی کشور، افزایش تخت های بیمارستانی و کاهش مرگ نوزادان و افزایش امید به زندگی از مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در این استان است که مرکز ایرنا پرداختن به این موضوعات را در دستور کار تهیه گزارش با محوریت دستاوردهای دولت تدبیر و امید قرار داده و عنوان قطب درمانی و دارویی شدن اصفهان در کشور رهاورد انقلاب اسلامی را انتخاب نموده است.
در بخشی از مقدمه این گزارش می خوانیم: دستاوردهای کشور در نظام سلامت بعد از انقلاب اسلامی، قابل توجه است که آنها را می توان در پوشش سراسری واکسیناسیون، کاهش مرگ و میر کودکان و مادران باردار، گسترش زیرساخت ها مانند شبکه های بهداشتی و درمانی، افزایش بیمارستان ها و تخت های بستری، توسعه بهداشتی بخصوص در روستاها، افزایش امید به زندگی، رشد تعداد پزشکان و دانشگاه های علوم پزشکی و ارتقای تجهیزات پزشکی و درمانی مشاهده کرد.
کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای واگیر و مشکلات حاملگی و زایمان، گسترش شبکه آب شرب بهداشتی، گسترش بیمارستان ها در ۹۴ درصد شهرها، بی نیازی به پزشکان خارجی، تاسیس بیشتر از ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی در کشور، تولید ۹۵ درصد داروهای موردنیاز در داخل کشور و ریشه کنی فلج اطفال و سایر بیماریهای فراگیر از دیگر رهاوردهای انقلاب اسلامی در سالهای گذشته است.
بر اساس شواهد و مدارک موجود در سالهای قبل از انقلاب اسلامی حدود ۴۵ درصد از خانوارهای روستایی در استان اصفهان به شبکه های بهداشتی و اماکن عمومی دسترسی داشتند که حالا به نزدیک ۱۰۰ درصد رسیده است.
از استان اصفهان گزارش دیگری با عنوان رشد ۱۶ برابری آبرسانی در اصفهان رهاورد ۴۲ سال تلاش ماندگار انتشار یافته که به واکاوی اقدامات انجام شده در مدت ۴۲ سال دوران انقلاب اسلامی و در ادامه کوشش های دولت تدبیر و امید در ارتباط با آبرسانی به نقاط مختلف استان اصفهان پرداخته است.
در قسمتی از این گزارش اشاره شده است: تعداد تصفیه خانه های آب شهری ظرف ۴۰ سال اخیر از ۲۷ واحد به ۱۳۹ تصفیه خانه رسیده و تعداد سدهای مخزنی در سطح ایران هم از ۱۳ سد به ۵۰۰ سد افزایش یافته است.
همچنین تأمین آب سالم برای هشت میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور، از شروع دولت تدبیر و امید تابحال محقق شده که ۴۴. ۵ درصد آن سهم دولت دوازدهم است، طبق برنامه ریزی انجام شده، وزارت نیرو از شروع دولت دوازدهم تابحال توانسته سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را از نعمت آب سالم و پایدار بهره مند سازد.
عملکرد مقایسه ای نشان میدهد تا ابتدای دولت یازدهم ۹۰۰ هزار نفر تحت پوشش آبرسانی بهداشتی و پایدار قرار داشتند و پس از دولت یازدهم با اضافه شدن چهار میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در آغاز دولت دوازدهم، این عدد به پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور رسید.
همچنین از زمان شروع به کار دولت دوازدهم تا نیمه ۱۴۰۰ هم با آبرسانی به چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دیگر مقرر است تعداد افراد زیر پوشش آبرسانی بهداشتی و پایدار به رقم ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد. دولت تدبیر و امید در مجموع از سال آغاز فعالیت خود تا نیمه ۱۴۰۰ تعداد ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را از نعمت آب سالم و پایدار بهره مند خواهدنمود.
علاوه براین بر مبنای عملکرد هشت ساله دولت تدبیر و امید به طور متوسط هر سال یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر جمعیت روستایی از آب سالم و پایدار بهره مند شده اند.
تاکنون در دولت تدبیر و امید تعداد ۱۲ هزار و ۴۳۷ روستا از شبکه آب سالم و پایدار بهره مند شده اند، بر این اساس به طور متوسط هرهفته ۳۳ روستا به شبکه آب سالم و پایدار متصل شده است.
افزایش طرح های دهه فجر در اصفهان عبور از سد تحریم و کرونا عنوان گزارش دیگری از این مرکز است که به بهره برداری از ۲ هزار و ۵۴۶ طرح عمرانی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی در دهه فجر سال جاری اشاره نموده است.
در مقدمه این گزارش آمده است: دولت تدبیر و امید در هفت سال اخیر فعالیتش تلاش کرد با برنامه ریزی، مطالعه، تخصیص اعتبار و در نهایت افزایش طرح های گوناگون مسیر توسعه و پیشرفت در استانها بخصوص در مناطق محروم را هموار کند.
تکمیل و به نتیجه رساندن طرح های نیمه تمام بخصوص در هفت سال اخیر به صورت فزاینده ای بیشتر شد و بهره برداری از طرح هایی که سال ها در انتظار بودیم امید و نشاط بیشتری به جامعه داد و اصفهان هم از این دستاورد بی بهره نبود که افتتاح قطار شهری، مصلی بزرگ و ورزشگاه نقش جهان نمودی از این پروژه ها بشمار می رود.
اما شرایط سال جاری به سبب شیوع ویروس و همه گیری بیماری کووید-۱۹متفاوت از دیگر سال ها بود اما با این وجود قطار توسعه و افتتاح طرح ها متوقف نشد و در خیلی از بخش ها شاهد رشد و جهش تولید بودیم.
پروژه های افتتاح شده در دهه فجر ۹۹ استان اصفهان در بخش های گوناگون مانند کشاورزی، منابع طبیعی، آب، ورزش، آموزشی پزشکی و درمانی بود این طرح ها بخصوص در شهرستان های استان در مقایسه با سالهای قبل بیشتر شد و این نشان از توجه و اهمیت به مناطق کمتر توسعه یافته نسبت به گذشته دارد.
از استان اصفهان گزارش دیگری با محوریت توسعه بخش کشاورزی و اقدامات دولت تدبیر و امید در این استان با عنوان ارتقای بخش کشاورزی، ثمره ۷ سال تلاش دولت در اصفهان انتشار یافته است که در بخشی از آن می خوانیم: ارتقای زیرساخت های کشاورزی در استان اصفهان بخصوص در بخش های آبیاری، ماشین آلات و ادوات تخصصی بعد از انقلاب بیشتر شد و در هفت سال فعالیت دولت تدبیر و امید به شکل شایان توجهی افزایش یافت.
در هفت سال قبل (از سال ۹۲ و با شروع به کار دولت حسن روحانی تاکنون) بیشتر از ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش مکانیزاسیون کشاورزی کشور انجام و در طول این مدت با این سرمایه گذاری حدود ۱۳۰ هزار دستگاه تراکتور، هفت هزار دستگاه کُمباین برنج، سه هزار و ۸۰۰ دستگاه کُمباین غلات و ۲۸۰ هزار ادوات به بخش کشاورزی وارد شد.
همچنین از شروع سال جاری تا نیمه نخست مهر بیشتر از یک هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل خط اعتباری شماره هشت مکانیزاسیون کشاورزی به بهره برداران تخصیص یافت که این میزان تسهیلات تخصیصی در مقایسه با ۶ ماه سال قبل، سه برابر رشد داشته است.
علاوه بر این در دولت های یازدهم و دوازدهم به گسترش روش های جدید آبیاری بیشتر از گذشته توجه شد به شکلی که آن طرح ها در مقایسه با هفت سال قبل حدود ۸۱ درصد افزایش پیدا کرد، در سال ۹۲ حدود ۶۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان زیر پوشش سامانه های جدید قرار گرفت و میزان حالا به افزون بر ۱۲۳ هزار هکتار رسید.
خراسان رضوی
گسترش خدمات اورژانس هوایی در نقاط مختلف کشور همچون خراسان رضوی از دستاوردهای مهم و اقدامات ویژه دولت تدبیر و امید ظرف هشت سال اخیر بوده که علاوه بر ارتقا سطح سلامت شهروندان ایرانی، افزایش امید به زندگی را برای حادثه دیدگان در مناطق محروم، دور و سخت گذر باعث شده است، موضوعی که خبرنگار ایرنا در مشهد مقدس محور گزارشی با عنوان دستاورد انقلاب، گسترش اورژانس هوایی در خراسان رضوی خدمتی امیدآفرین قرار داده است.
گزارش به این مقدمه شروع شده است: دستاورد چشم گیر تلاش دولت برای بسط پایگاههای اورژانس هوایی مجهز به بالگرد امداد و کادر درمانی متخصص در قالب اجرای "طرح تحول نظام سلامت" تابحال فعالیت ۴۷ پایگاه اورژانس هوایی در سطح کشور با ۲۳ هزار مورد مأموریت امداد هوایی بوده است.
سبزوار واقع در غرب استان خراسان رضوی بخاطر موقعیت خاص در راه شاهراهی ارتباط زمینی شمال و غرب کشور به مشهدالرضا که سالانه محل رفت و آمد دهها میلیون زائر و مسافر است و همینطور وجود مناطق سخت گذر کوهستانی و کویری، بعنوان یکی از نقاط معین امدادرسانی حوادث برای خراسان رضوی و حتی استانهای همجوار مانند خراسان شمالی و سمنان به پایگاه اورژانس هوایی و بالگرد امداد مجهز شد.
کادر امداد و درمان بالگرد مستقر در پایگاه اورژانس هوایی سبزوار از اواخر سال ۱۳۹۴ تابحال به طور متوسط سالانه ۶۵ سورتی پرواز امداد و نجات را برای انتقال مصدومان، بیماران وخیم حال و مادران آبستن در حوزه جغرافیایی غرب خراسان رضوی انجام داده اند که یکی از نتایج آن نجات جان افزون بر ۱۵۰ شهروند مجروح و یا بیمار بدحال در هر سال بوده است.
خراسان جنوبی
افزایش چهار برابری اعتبارات راه خراسان جنوبی عنوان گزارشی است از مرکز بیرجند که به بررسی نقاط جغرافیایی استان خراسان جنوبی بعنوان مسیر ۳ کریدور اصلی کشور و ترانزیتی پرداخته و رشد جهشی دوبانده سازی جاده ها با افزایش چهار برابری اعتبارات، کلنگ زنی راه آهن بیرجند - یونسی و ساخت راه های روستایی را از رهاوردهای تلاش و تدبیر در این عرصه زیرساختی برشمرده است.
در این گزارش آمده است: ۲ کریدور اصلی جنوب به شمال و شرق یعنی راه آسیایی بندر چابهار به مرز سرخس و راه ارتباطی استان های جنوب و مرکز کشور به خراسان رضوی و مرزهای شرقی و شمال شرقی از استان خراسان جنوبی عبور می کند، با این وجود خراسان جنوبی از استان های کمتر برخوردار در حوزه راه های دوبانده، راه آهن و پروازهای فرودگاهی محسوب شده و با وجود قرار داشتن در مرز افغانستان وضعیت راه هایش مطلوب نبوده، از این روز توسعه کمی و کیفی راه های استان در دستور کار دولت تدبیر و امید و وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت.
نتیجه و پیامد خدمات دولت در استان، ارتقای کمی و کیفی فاکتورهای حوزه راه بوده است و مقایسه شرایط موجود استان با آنچه در ابتدای دولت یازدهم داشته ایم، این تغییرات را به خوبی نشان میدهد به شکلی که در حوزه زیرساخت های حمل و نقل جاده ای، ۴.۳ درصد طول راه های استان در ابتدای دولت یازدهم بزرگراه بود و در طول این مدت بیشتر از ۲.۵ برابر رشد داشته است.
توسعه زیرساخت ها؛ رهاورد فجر ۹۹ در خراسان جنوبی عنوان گزارش دیگری از این مرکز است که به تشریح اقدامات دولت و بهره برداری از یک هزار و ۹۵۵ طرح عمرانی، اقتصادی و خدماتی همزمان با دهه فجر سال جاری اشاره کرده و برآورد این دستاوردها پیشرفت استان خراسان جنوبی در حوزه زیرساختی بوده است.
گزارش با این مقدمه شروع شده است: حدود هزار پروژه از مجموع پروژه های قابل افتتاح دهه فجر ۹۹ در مناطق روستایی خراسان جنوبی راه اندازی شد که نشان از توجه ویژه دولت به مناطق محروم و توسعه روستایی دارد.
خراسان جنوبی بیشتر از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و باتوجه به همپوشانی جمعیت برخوردار در اغلب پروژه هایی که افتتاح می شود، در مجموع ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از مزایای پروژه های عمرانی، خدماتی و اقتصادی بهره مند شدند.
نکته قابل توجه دیگر افزایش بیشتر از ۲۰ درصدی پروژه های دهه فجر سال جاری در خراسان جنوبی نسبت به سال قبل است که به وضوح نشان میدهد دولت تدبیر و امید با وجود همه تنگناهای مالی و فشارهای ناشی از تحریم ها، تلاش و جدیت برای خدمات رسانی به مردم و توسعه همه جانبه کشور را به صورت ویژه دنبال می کند.
همچنین در امتداد محرومیت زدایی در حوزه روستایی طرح گازرسانی به ۵۷۶ روستای استان با هزینه ۵۴۲ میلیارد تومان همزمان با دهه فجر به بهره برداری رسید و عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۸۸ روستا با پیش بینی هزینه ۱۷۷ میلیارد تومان شروع شد.
به گفته مسئولان این اقدام در تاریخ ۶۰ ساله شرکت گاز بی سابقه بوده و هنوز هیچ شرکت گاز استانی موفق به این اقدام و گازدار کردن ۲۷ هزار خانوار روستایی در یک سال نشده است.
همچنین ساخت باند دوم در راه های خراسان جنوبی جزو مطالبات دیرینه مردم استان بوده که در سالهای اخیر با افزایش چهار برابری اعتبارات این حوزه، رشد جهشی داشته و دهه فجر سال جاری هم ۹۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی خراسان جنوبی به صورت همزمان با حضور وزیر راه و شهرسازی در محور دیهوک - راور راه اندازی شد.
سیستان و بلوچستان
سیستان و بلوچستان در دوران گذار خود از محرومیت پیش از انقلاب به توسعه پس از انقلاب گردنه های سخت را پشت سرگذاشته و الان با گام های بلند حرکت به سمت اوج توسعه را آغاز نموده است.
در تاریخ پیش از انقلاب سیستان و بلوچستان که چرخی بزنید قصه محرومیت و عدم توسعه که همان نداشتن و کم داشتن های ملموس در آب شرب بهداشتی، راه های ارتباطی، برق، مخابرات و سایر زیرساخت ها باشد سریال وار از جلو چشم می گذرد.
پس از یادآوری سکانس های پیش از انقلاب به پس از انقلاب اسلامی رجوع کردیم جایی که شعار محرومیت زدایی توانست سیستان و بلوچستان را از گردنه های سخت توسعه عبور داده و به میدان اصلی نبرد برای مبارزه با محرومیت تبدیل کند.
دولت تدبیر و امید هم از بدو شروع بکار با تمرکز بر مزیت های مرزی، اقتصاد درون محور، اهمیت دادن به طرح های زیربنایی و اساسی و کارگاه های خرد و کوچک و توجه همه جانبه به ظرفیت های موجود استان حرکت به سمت توسعه را آغاز نموده و همچنان با قدرت و قوت ادامه می دهد.
دولت در سایه افزایش عقلانیت در تصمیم گیری ها در طول سالهای گذشته با اجرای پروژه های ملی همچون طرح توسعه بندر چابهار، ساخت راه آهن چابهار– زاهدان– مشهد، ساخت بزرگراه چابهار – زاهدان، گازرسانی، ایجاد کارخانه ها و مجتمع های بزرگ پتروشیمی و فولاد و صدها طرح بزرگ و کوچک تلاش کرده غبار محرومیت هر چه سریعتر از چهره سیستان و بلوچستان زدوده و توسعه این استان محقق شود.
این مطلب بخشی از مقدمه گزارشی است با عنوان سیستان و بلوچستان و گام های بلند در راه اوج توسعه که به بررسی مهم ترین اقدامات انجام شده از آغاز انقلاب تابحال پرداخته است.
فارس
تحقق جهش تولید در فارس در وضعیت کرونا و تحریم عنوان گزارشی است مرکز شیراز که به واکاوی مهم ترین دستاوردها در وضعیت کرونایی و البته تحریم در این استان پرداخته و جزئیات اقدامات انجام شده به همت دولت تدبیر و امید را تشریح کرده است.
در بخشی از این گزارش می خوانیم: هرچند منتقدان دولت شیوع ویروس کرونا و افزایش تحریم ها را عاملی برای تعطیلی پروژه ها و توقف مسیر توسعه کشور و استان فارس عنوان می کنند اما آمارها نشان میدهد تعداد پروژه های افتتاح شده در دهه فجر سال ۱۳۹۹ نسبت به سالهای گذشته افزایش قابل توجهی داشته و جهش تولید محقق شده است.
آمارها نشان دهنده آن است که دولت تدبیر و امید در کنار کوشش برای رفع تحریم ها، گشایش اقتصادی، رونق تولید و مقابله با روند انتشار ویروس کرونا، مسیر توسعه و محرومیت زدایی را بهتر از گذشته طی کرده است.
تعداد پروژه های افتتاح شده استان فارس در دهه فجر سال ۱۳۹۱ آخرین دهه فجر فعالیت دولت دهم، ۷۶۶ پروژه با اعتبار ۳۸ هزار و ۱۴۵ میلیارد ریال بوده در صورتیکه در دهه فجر سال ۱۳۹۹، یک هزار و ۱۴۶ پروژه با اعتبار ۲۳۸ هزار و ۶۹۴ میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است.
لرستان
خبرنگار ایرنا در مرکز خرم آباد هم در گزارشی با عنوان تحولات مناطق عشایری لرستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا به ذکر آماری از جامعه عشایری و میزان تولیدات سالانه این قشر پرداخته و در ادامه اقدامات انجام شده در طول دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را تشریح کرده است که در بخشی از آن آمده است:
پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات قابل قبولی برای توسعه کارهای عشایر استان انجام شد که همچون آن می توان به راه اندازی، مرمت و نگهداری راههای عشایری در قالب چهار هزار و ۵۶۰ کیلومتر با اعتبار ۲۰۵ میلیارد و ۹۸۱ میلیون ریال و تأمین آب آشامیدنی ۲۰۰ کانون عشایری با اعتبار ۶۹ میلیارد و ۹۴۰ میلیون ریال اشاره نمود.
تامین آب آشامیدنی سیار هفت هزار خانوار با اعتبار ۲۸ میلیارد و ۶۸۲ میلیون ریال، راه اندازی ۵۰ جایگاه توزیع گاز با اعتبار سه میلیارد و ۱۸۲ میلیون ریال، راه اندازی چهار ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی با اعتبار ۲۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال، راه اندازی ۴۰ باب استخر و ذخیره آب کشاورزی با اعتبار ۱۰ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال از دیگر طرح های اجرایی انقلاب برای مردم عشایری لرستان است.
راه اندازی ۸۰۰ دهنه چشمه و آبشخور دامی با اعتبار ۶ میلیارد و ۷۴۳ میلیون ریال، حفر ۱۰۰ حلقه چاه با اعتبار هشت میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال، راه اندازی ۲۰۰ باب سرویس بهداشتی با اعتبار یک میلیارد و ۳۷۱ میلیون ریال و حمل سوخت فسیلی به مناطق عشایری برای بهره مندی ۱۱۰ هزارخانوار با اعتبار سه میلیارد و ۹۴۶ میلیون ریال هم از دستاوردهای انقلاب برای مردم مناطق عشایری استان لرستان بشمار می رود.
کردستان
سقز روی باند پرواز عنوان گزارشی است که خبرنگار ایرنا در مرکز سنندج برای گزارش خود انتخاب نموده و مهم ترین اقدامات دولت را در زمینه گسترش زیرساخت های ارتباطی کردستان تشریح کرده است.
گزارش با این مقدمه شروع شده است: سال ۱۳۸۴ که عملیات راه اندازی فرودگاه سقز شروع شد تا یکی از آرزوی های مردم شمال کردستان برای پرواز محقق شود اما گویی گام اول تحقق این آمال ۱۵ سال به طول می انجامید که امروز با تدبیر دولت امیدها برای تحقق آرزوی پرواز سقزی ها در آخر بهار ۱۴۰۰ به خاطره ای شیرین تبدیل گردد.
توسعه زیرساخت های ارتباطی کردستان همواره در خدمت هفته ساله دولت تدبیر و امید مورد توجه قرار گرفته به طوریکه در طول این مدت بیشتر از ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در حوزه های مختلف راهسازی این استان همچون تداوم عملیات راه اندازی راه آهن و توسعه ۲۲ درصدی راه های بین شهری اصلی و فرعی سرمایه گذاری شده است.
این توجه تنها به راه های زمینی و آهنی نبوده بلکه گسترش زیرساخت های ارتباطی حمل و نقل هوایی استان هم در کانون مدیریت و برنامه ریزی مجموعه دولت در کردستان قرار گرفت تا این خطه بتواند در شمار معدود استان های دارای ۲ فرودگاه قرار بگیرد.
سقز بعد از سنندج بعنوان دومین نقطه استان کردستان شاهد راه اندازی طرح فرودگاهی است که اجرای این طرح در سال ۱۳۸۴ شروع شد و قرار بود در عرض سه سال کار عملیاتی به بهره برداری برسد اما با وجود سپری شدن هفت سال تا سال ۱۳۹۲، نه تنها این وعده محقق نشد بلکه تنها شاهد پیشرفت هشت درصدی بود و توقف چند باره این طرح سبب شد که در سال ۱۳۹۵ از دستور کار بیرون رود اما به همت مسئولان باردیگر از سال ۱۳۹۶ از سر گرفته شد.
از سال ۱۳۹۲ همزمان با شروع مأموریت دولت تدبیر و امید اتمام این فرودگاه در قالب توسعه طرح های زیر ساختی حمل و نقل استان قرار گرفت و تمرکز بر بهره برداری از آن در سال ۱۳۹۶ بیشتر شد به طوریکه پیشرفت فیزیکی آن از هشت درصد ابتدای این دولت الان به ۵۴ درصد رسیده است.
کرمان
ریل گذاری صنعتی بردسیر کرمان در سایه تحریم عنوان گزارشی است از مرکز کرمان که در آن به ظرفیت های منطقه بردسیر و توجه خاص مسئولان، فعالان و سرمایه گذاران بخش صنایع فولادی پرداخته شده است.
در این گزارش آمده است: صنایع و معادن همزمان با شدیدترین تحریم ها ضد کشور، در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند بنابراین دولت و بخش خصوصی با پشتیبانی از این حوزه بمنظور استفاده حداکثری از ظرفیت ها و اشتغالزایی، در امتداد رفع چالش های زندگی مردم استان کرمان و مقابله با تحریم ها گام برداشته اند.
سیاست های حاکمیت و دولت و همینطور اسناد بالادستی در زمان اوج تحریم های اقتصادی بر جهش تولید و صادرات غیر نفتی متمرکز شده و بزرگترین ظرفیت کشور در این عرصه برای مقابله با تحریم ها معادن محسوب می شوند که با تولید مواد خام بعنوان نقطه آغازین زنجیره ارزش افزوده، خوراک خیلی از صنایع فلزی و غیرفلزی را درون ایران تأمین می کنند و در صورت توسعه می توانند فواید بسیاری برای اقتصاد کشور داشته باشند.
اما استان کرمان بعنوان بهشت معادن ایران ۴۰ درصد ذخایر و تولیدات این حوزه را در اختیار دارد و صنایع فولادی بعنوان قلب تپنده اقتصاد استان طی این سال ها توانسته علاوه بر توسعه برمبنای تکمیل زنجیره ارزش افزوده از معدن تا نورد و شمش، بیشترین ظرفیت های معدنی را در این خطه به خود اختصاص دهند.
کهگیلویه و بویراحمد
شکوه خدمت در کهگیلویه و بویراحمد در دهه فجر باوجود تحریم ها و کرونا عنوان گزارشی است از مرکز یاسوج که به دستاوردهای دولت تدبیر و امید که در دهه فجر سال جاری به ثمر نشست و مردم استان کهگیلویه و بویراحمد از مزایای طرح ها بهره مند شدند، پرداخته است.
خبرنگار در گزارش خود نوشته است: سال جاری ریل توسعه خدمات شکوهمند دولت هموار تر از سالهای گذشته بود و در دهه مبارک فجر ۲۵۰ طرح عمرانی و اقتصادی در حوزه های مختلف در کهگیلویه و بویراحمد افتتاح و کلنگ زنی شد و شکوه خدمت دولت را بیشتر از پیش نمایش داد.
خدمات دولت در حوزه های مختلف بخصوص در حوزه مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافته و ظرف حدود یک سال قبل افزون بر ۲ هزار مسکن برای روستاییان آماده شده و ۱۵۰۰ مورد دیگر هم تا آخر دولت تکمیل می شوند بطوریکه می توان اظهار داشت که در این دولت یک و نیم برابر ۳۵ سال قبل در حوزه مسکن این استان خدمات عرضه شده است.
از سال ۹۲ تابحال در زمینه بزرگراه ها میزان بزرگراه ها از ۵۰ کیلومتر به ۴۲۰ کیلومتر در استان رسیده و بیشتر از ۴۰۰ کیلومتر دیگر در دست اجراست.
قطار توسعه و پیشرفت در حوزه های دیگر همچون درمان، آب و سد سازی، کشاورزی، صنعت و غیره در کهگیلویه و بویراحمد بسیار پرشتاب تر از سالهای گذشته راه خویش را به پیش می برد.
منبع: نیازگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب